2020-11-14

Intens kaninjagt ender lykkeligt

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

De gamle ærkerivaler fra Svendborg Rabbits gæstede Vejlby-Risskov Hallen og bed særdeles godt fra sig. En jævnbyrdig og intens affære endte dog med en sejr til Bakken Bears på 96-87.

Deshawn Stephens sørgede for et gunstigt udgangspunkt ved at sikre tip-off’et til hjemmeholdet. Dog blev kampens første scoring fynsk ved Aaron Levarity til 0-2. Kort efter udlignede Morten Sahlertz, og Ryan Evans skød bjørnene foran med 4-2. Perioden bølgede frem og tilbage, og den hårde fight blev særligt understreget af en stærkt kæmpende Anton Harbo, der i en enestående defensiv aktion formåede at stjæle bolden hele tre gange – mens han vel at mærke lå på gulvet. Han afleverede siden til Glenn Cosey, der elegant kunne krydre det fornemme oplæg med en sikker scoring til 24-23. Men trods den episode og 3’ere fra Tylor Ongwae, Darko Jukic og kaptajn Sahlertz undervejs endte perioden med en smal kaninføring på 24-25.

I anden periode satte Svendborg sig imidlertid mere i fokus – på godt og ondt. Men inden da bød Adama Darboe sig selv velkommen tilbage i bjørneflokken med en smuk 3’er til stillingen 27-25. Kort efter var han på spil igen med en hurtig og ren rebound, der endte hos Cosey: 29-28. Herefter sagtnede det ellers høje tempo for en stund, men Ryan Evans skruede atter op med en rebound og en meget lang pasning til Stephens, der både nettede og sikrede sig et straffekast – et af mange i løbet af kampen. Han sænkede det og udlignede til 36-36. Netop straffekast til Stephens blev et tema i løbet af kampen. Rabbits lavede ekstraordinært mange fejl igennem hele dysten, og for det meste var Stephens i modtagerens rolle. Desværre for Bears var han dog sjældent skarp som straffeskytte. Samtidig var kampens helt store spiller, gæsternes Brandon Tabb, i fuld gang med at få Bakkens net til at blafre. Så efter en periode med snæver fynsk dominans, sluttede halvlegen med et forspring på 44-50 til kaninerne.

Tredje periode knækkede drastisk over på midten. Første halvdel var igen virkelig jævnbyrdig, men med kontinuerlig Svendborg-føring. Og så var tempoet skruet helt op på max. Det passede tilsyneladende Ongwae fortrinligt, for han leverede en lækker ekvilibristisk aktion med adrætte driblinger og en scoring til 54-55 som kronen på værket. Cosey skød kort efter Bears ind på Rabbits mod en 3’er til 59-60, og efterfølgende tilfaldt endnu en fynsk fejl netop Cosey. På de to straffekast udlignede han først til 60-60, hvorefter han endelig bragte Bakken foran med 61-60. Det blev hele kampens vendepunkt, og aarhusianerne slap aldrig føringen igen. Sahlertz satte straks efter en 3’er til 64-60, og så ville Darboe, Cosey og Jukic også lege med: 3×3 point, og jyderne kunne afslutte perioden med en solid føring på 77-67.

Sidste periode sad Bakken sikkert på. Kampens første og eneste dunk tilfaldt dog Svendborg, da Durell Vinson smadrede bolden i kurven efter en friløber. Perioden bød i det hele taget på flere gode detaljer. Jukic fandt en mesterlig blokering frem, og Evans leverede et lækkert layup med ryggen til ringen: 91-79. I de sidste minutter spidsede det dog pludselig til for hjemmeholdet, hvis føring var skrumpet fra 12 til 4 point. Den midlertidige spænding blev dog effektivt punkteret af hjemvendte Darboe, der nonchalant placerede endnu en 3’er til stillingen 94-87. De mange fejl fra Svendborgs side udmøntede sig med under et minut tilbage i et tidligt farvel til kampens første pointskytte, Aaron Levarity, der lige akkurat nåede sin femte fejl inden slutfløjt og resultatet 96-87 til Bears.

Kampen var især præget af tempo, intensitet og personlige fejl – gæsterne endte på hele 28 af slagsen. Men derudover bar den præg af Michel Dioufs fravær. Forsvarsgeneralen forventes dog at vende tilbage til onsdagens brag i Champions League mod italienske Dinamo Sassari. Blandt de tilstedeværende spillere var Svendborgs Brandon Tabb som nævnt i storform. Han stod for hele 36 point, mens navnebror Brandon Norfleet deler andenpladsen på topscorerlisten med hjemmeholdets Tylor Ongwae. De endte begge på 20 point. Og da Ongwae samtidig landede på 10 rebounds, høster han altså en double double. Det samme gør Deshawn Stephens med 16 og 13. Desuden landede Adama Darboe på 17 point og Glenn Cosey på 16, mens Cosey også snuppede assistprisen med 7 af slagsen.

Sejren skyder Bakken Bears, der i dag var uden skades- og sygdomsramte Michel Diouf og Thomas Lærke samt uden QJ Peterson, der blev roteret, forbi dagens modstander og direkte op på Basketligaens førsteplads. Ligesom Randers Cimbria, der har spillet en kamp færre, har Bears kun tabt en enkelt dyst, mens de resterende Pro A-hold er på to nederlag.

Som nævnt er bjørnenes næste opgave mod mægtige Dinamo Sassari i Champions League på onsdag den 18. november. Hjemmekampen spilles dog vel at mærke i Ceres Arena. Næste hjemmekamp i Vejlby-Risskov Hallen er til gengæld allerede på fredag, hvor modstanderen er Bears Academy.

 

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE