2021-01-23

Sikker sejr over Næstved

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Kun tre dage efter den fornemme præstation i Champions League skulle Bakken Bears på hjemmebane byde Team FOG Næstved op til dans. Trods slinger i valsen undervejs endte bjørnene med en storsejr på 110-88.

Tip-off’et går gæsternes vej, men en stærk blokering fra Deshawn Stephens fører til hjemmeholdets første føring på 3-0 efter en sikker 3’er fra Daniel Mortensen. Siden når føringen at variere kraftigt uden på noget tidspunkt dog at være i fare. QJ Peterson sætter efterfølgende kampens anden 3’er til stillingen 7-4, som først bliver brudt længe efter ved Mortensens 3’er nummer to, og så står der 10-4. Kort efter bliver det vekslet til 12-4 via et lækkert alley-oop fra Mortensen til Stephens. Det bliver da også 14-4 efter en block og rebound fra Stephens til QJ. Så melder modstanderen sig endelig ind i kampen – for en stund: Samuel Idowu sætter nemlig en 3’er til 14-7. Resten af perioden er dog kendetegnet ved overlegent bjørnespil. De gør simpelthen, hvad der passer dem, mens sjællænderne gang på gang misser. Morten Sahlertz og Darko Jukic kommer begge med i 3’er-klubben, og Thomas Lærke serverer bolden for Ryan Evans, der dunker til 30-15. Så fører Bears med dobbelte cifre. De sniger dog lige en enkelt scoring mere ind, hvorved perioden slutter 32-15.

Anden periode er imidlertid en helt anden kamp. Næstveds Miki Novovic træder især i karakter med et kraftfuldt dunk til 32-19, hvilken indleder en længere scoringstørke for Bakken. Idowu skyder for alvor sit hold nærmere Bears med en 3’er til 32-22. Generelt er anden periode en særdeles rodet affære, hvor aarhusianerne desuden har store problemer med standarddisciplinen straffekast. Jukic får dog afsluttet den første tørke: 34-22. Men ikke længe efter følger endnu én af slagsen, som først lukkes af Stephens med en sjælden 3’er. Så småt begynder bjørnene at vågne fra deres hi, og QJ sætter yderligere en 3’er: 47-34. Herefter følger to saftige dunk af Stephens. Først er Mortensen assistenten, og efterfølgende overtager QJ rollen efter en rebound: 49-37 og så 51-37. Perioden ender på 51-38.

Efter pausen lægger Jukic godt ud med en 2+1 i form af lay-up plus straffe. Adama Darboe deltager i 3’er-showet med sin første til 57-44. Team FOG begynder dog at finde melodien i angrebsspillet, hvilket giver udslag i en mere jævnfærdig kamp. Den tendens kvadres dog snart af Darboe, der fikst finder Michel Diouf: 63-52. Den detalje indvarsler nemlig en massiv Bears-dominans, der især udmønter sig i 3’ere. Lærke, Evans, Tylor Ongwae og QJ vil alle lege med fra distancen. Herved matcher hjemmeholdet rent offensivt første periode med 32 point på kontoen. Tredje quarter ender 83-62.

Sidste periode har karakter af, at alle ved, hvordan kampen vil ende. Sahlertz starter med at sende Ongwae en sukkerbold, som veksles til et sikkert dunk. Og kort efter sænker QJ endnu en 3’er, så stillingen nu er 92-66. Magnus Møllgaard når også at få sat sit præg på dysten. Først sørger han for en 2+1 til 98-72 og siden med en 3’er til 104-78. Bjørnenes sidste scoring binder smukt sløjfe på fjerde periode: Darboe til Lærke, alley-oop, 110-86. Gæsterne får pyntet lidt på stillingen til sidst, og kampen ender med en storsejr på 110-88 til Bears.

198. Så mange point blev der i alt scoret i kampen. Det høje tal vidner om en til tider ret kaotisk affære, hvor skuddene gerne sad løst på spillerne – og ofte med succes som konklusionen. Statistikken peger på flere bemærkelsesværdige profiler. På topscorerlisten finder vi øverst QJ Peterson med 20 point, efterfulgt af Deshawn Stephens på 16 og gæsternes Miki Novovic på 15. Hvert hold havde hver sin rebound-mester, som begge desuden høstede en double double: Daniel Mortensen (13 point, 11 rebounds) og Jalen Nesbitt (12 point, 10 rebounds). Kongemageren over dem alle blev dog Næstveds tidligere Bears-profil Frederik Nielsen – måske bedre kendt som Frederik H.N. Som så mange gange før overstrålede han alle med sine assists, som denne gang endte på 14 af slagsen – dobbelt så mange som kampens nummer to, Adama Darboe.

Med sejren cementerer Bakken Bears førstepladsen i Basketligaen – 15 sejre i 16 kampe. Samtidig konsoliderer Team FOG Næstved femtepladsen (og sidstepladsen i Pro A) med 10 sejre i 19 kampe.

Næste opgave for bjørnene er allerede på onsdag den 27. januar, når ligaens nummer to, Randers Cimbria, dribler en tur forbi Vejlby-Risskov Hallen.

 

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE