2021-04-03

13. pokaltitel til Bears

Hvis man fremover vil have defineret hvad pokalbasketball er, så er der nu en instruktionsvideo, nemlig pokalfinalen fra 2020/21, hvor Bakken Bears vandt klubbens 13. pokaltitel. Det skete efter en sejr på 82-80 over Horsens IC i en kamp, der krævede fem minutters overtime.

I modsætning til de gulglædte HIC-spillere kunne Bakken Bears ikke ramme kurven i første halvleg. David Efianayi og Vedran Borovcanin ramte hhv fire og to treere for de gule, der skød 6/13 bag linjen i første halvleg, mens Bears blot ramte 2 ud af 12 forsøg. Alligevel var HIC blot foran med et enkelt point, 36-35 efter Bears havde vundet første periode, hvor de to hold i alt ramte 34% af deres forsøg – uanset distance. For Bears var Deshawn Stephens bedst i første halvleg, han scorede 12 point på bare fem forsøg.

I tredje periode måtte Adama Darboe lade sig udskifte med et slag på munden, og det udnyttede HIC til at bringe sig foran med 10 point (57-47). HIC var foran 59-51 inden fjerde periode.

I kampen fjerde quarter var forsvaret i fokus. HIC scorede blot 10 point, og HIC fik hurtigt reduceret til 59-58, mens HICs mest scorende spiller David Efianayi stod imod med en treer, og da Adama Darboe med en treer igen reducerede HIC-føringen til at være på et point, var det Gage Davis, der satte en trepointscoring.

Herefter scorede Deshawn Stephens et enkelt straffekast, hvorefter QJ Peterson, der ikke havde ramt meget undervejs, satte en trepointscoring efterfulgt af to straffekastscoringer. Men bedst som det lignede en Bears-sejr ved stillingen 67-64, kom HIC igen. Gage Davis scorede fem point, men Deshawn Stephens udlignede til slutcifrene 69-69. Bears havde chancen til sidst, men missede skuddet.

HIC kom bedst fra start i overtidsperioden og bragte sig foran 75-71 og senere 78-74. QJ Peterson, der scorede seks point i overtidsperioden reducerede til 78-76, og efter et misset skud fra HIC, var det Thomas Lærke, der dukkede op og bragte Bears foran med 79-78 med en trepointscoring. Gage Davis, der spillede fremragende i slutfasen. Michel Diouf, der på det tidspunkt endnu ikke havde scoret for sit hold, dunkede en rebound i kurven, tog rebounden efter et misset HIC-skud og scorede det første straffekast til 82-80. HICs sidste chance blev blokeret af Michel Diouf, der dermed løftede sit hold til pokaltitel nummer 13.

Deshawn Stephens var sit holds mest scorende spiller med 26 point (11 skud på 11 forsøg!), og han supplerede med 5 rebounds. QJ Peterson havde en double-double med 15 point og 10 rebounds, ligesom Ryan Evans havde (13 point og 10 rebounds). Adama Darboe spillede en nøglerolle med 13 point, 6 rebounds og 4 assists foruden flere afgørende forsvarsaktioner. For HIC scorede David Efianayi og Gage Davis hhv. 23 og 21 point.

Næste opgave bliver DM-kvartfinalernes første kamp tirsdag mod Bears Academy. Her er der spørgsmålstegn ved flere spillere efter pokalkampen. To spillere fejrede således pokaltitlen med en tur på Skejby Sygehus for at blive syet efter sammenstød undervejs.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE