2021-04-06

Storebrorbjørne tog første sejr i slutspillet

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Efter et brag af en kamp i lørdagens pokalfinale mod Horsens IC var bjørnene fra Bakken Bears klar til at starte deres del i slutspillet i aftens opgør mod bjørnebrødrene fra Bears Academy. Især første halvleg bød på storspil fra Bakken-mandskabet og ved kampens slut var det da også tydeligt, hvem der var storebror.

På trods af en kamptrup på kun 7 spillere lagde Bakken Bears fint fra start med tip-off, og selvom Bears Academy’s Keane Thomann var første spiller på pointtavlen, svarede Michel Diouf hurtigt igen med en 3’er. Derefter satte Bakken også tonen defensivt med et steal fra Q. J. Peterson, som kastede en skarp assist til Thomas Lærke, der kvitterede med et layup. På trods af en ellers stærk start fra Bears Academy, fik både Diouf og Peterson hurtigt spillet sig alvorligt varme fra 3-pointsland, og Peterson brillerede især med sine slashes til kurven, hvor han nærmest virkede ustoppelig. Men det var ikke kun i offensiven, at bjørnene fra Bakken havde tur i den – deres forsvar gav anledning til flere turnovers fra Bears Academy og derfor flere fastbreaks til Bakken, som hurtigt blev konverteret til point til periodens stærke slutresultat 32-13.

Anden periode begyndte med Daniel Mortensen, som fik tilkæmpet sig et layup i posten efter en et par fine dansetrin. Dernæst kom Anton Harbo også godt i gang med to 3’ere i streg. Og 3-pointsregnen stoppede ikke der – Mortensen og Harbo satte hver en 3’er efter Harbos første regnskyl og da Diouf også tilsluttede sig 3’er-regnen, blev Bears Academy nødsaget til at tage en timeout. Efter pausen kommer der mere gang i Thomann, men lidt hjalp det, da Bakken blev ved med at regne 3’ere, hvor især Mortensen og Peterson var fremtrædende til periodens slutresultat på 57-25.

Tredje periode bød dog på andre boller på suppen. Efter en misset 3’er fra Bakken, satte Bears Academy’s Marius Sørensen en fri 3’er og så var periodens takter fra Bears Academy sat. Selvom Peterson svarede igen med en 3’er fra egen hånd, blev Bears Academy ved med at sætte højt tempo, som voldte Bakken problemer. Med offensive godter fra Thomann, Tobias Mønsted, Jacob Vistisen, Magnus Jespersen og Marius Sørensen begyndte Bears Academy at hale langsomt ind på Bakken-mandskabet og gjorde forsvarslivet surt for storebrødrene. I forsvaret stod Bears Academy også stærkere og mere struktureret og fremtvang flere turnovers fra Bakkens side. Bakken fik dog en smule mere styr på spillet mod periodens slut og med både en step-back-3’er fra Peterson og en sikker 3’er fra Mortensen i periodens sidste sekund endte Bakken med en føring på 71-52.

Kampens sidste periode startede med et flot highlight af Vistisen med et slash igennem posten til et luftbårent reverse layup. Og efter to 3’ere til Bakken fra Peterson fortsatte Vistisen de gode takter ved at tage rebounden fra sit eget miss til endnu et reverse layup. Bakken viste dog tydeligt, at de havde genfundet formen fra første halvleg og lod sig ikke overrumple af Vistisen og kompagni, som igen brillerede med en skarp crossover til et lob til Jespersen, som kvitterede med et dunk. Det gode spil fra Bears Academy kunne dog afhjælpe den ustandselige regn af 3’ere, som bjørnene fra Bakken blev ved med at sende afsted. Mortensen satte sent i perioden endnu en 3’er og Lærke fulgte efter med to af sine egne. Som en ringe trøst fik Vistisen sendt kampens sidste scoring afsted og blev dermed topscorer i sin egen trup. Men med individuelle scoringsrekorder på 36 point i Bears-trøjen for Q. J. Peterson og 20 point i Bears-trøjen for Daniel Mortensen og et veloplagt Bakken-mandskab, som ramte 22 ud af deres 55 3-pointsforsøg (40%), var der ikke mange chancer for et upset i aftenens opgør, som da også blev til en sikker sejr til Bakken Bears på 100-77.

 

Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
Geof Kotila er død
21 mar 2023

Geof Kotila er død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om at den nuværende...
Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen
21 mar 2023

Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen

Toppen af Basketligaen er med under en måned tilbage af Playoff-gruppespillet utrolig tæt. Randers...
Overbevisende optakt til pokalfinalen
19 mar 2023

Overbevisende optakt til pokalfinalen

Bakken Bears varmede op til næste uges pokalfinale med en overbevisende indsats mod BMS...
NEWS ARCHIVE