2021-05-10

Fornem finalesejr i seriens premiere

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Finaleserien i årets udgave af Basketligaen blev til aften skudt i gang med en klar sejr til Bakken Bears på 106-90 over Horsens IC i Vejlby-Risskov Hallen.

Michel Diouf åbner som sædvanlig med at vinde tip-off’et for hjemmeholdet, men han misser dog sit skudforsøg. Til gengæld har Ryan Evans kort efter noget større præcision, og han bringer Bears foran 2-0. I det hele taget er kampens indledning præget af uskarphed i angrebsspillet for begge mandskaber, og efter to minutters spil er stillingen kun 3-2. En række 3’ere fra Bakkens hænder sparker dog gang i stillingen: Først QJ Peterson til 8-4, så Thomas Lærke til 17-9 efter smukke pasningsspil, og så QJ på ny efterfulgt af Daniel Mortensen til 25-18. Perioden ender 27-21.

I anden periode begynder kampens afgørende faktor at konsolidere sig: Bakkens offensive rebounds overrumpler ofte det lidt sløve Horsens-forsvar. Til gengæld kommer gæsterne bedre med på angrebsfronten og gør perioden til deres klart mest scoringsrige. I mellemtiden får Morten Sahlertz sat et par 3’ere, QJ en enkelt og den tidligere bjørn, David Efianayi, leger ligeledes godt med som langskytte. Desuden får både Tylor Ongwae og Diouf dunket nogle kanonkugler gennem de gule gæsters netmasker. Periodens detalje tilfalder dog den ærgerrige QJ, der tempofyldt og overlegent dribler sig igennem sine modspillere og scorer til 51-43. Stillingen ved pausen er 55-49.

Ongwae skyder tredje periode fra land med en stilren 3’er. Ikke længe efter forsøger Deshawn Stephens at gøre ham kunsten efter. Det bliver til tre point, men stilen er mere vakkelvorn, idet skuddet bouncer på ringen og kastes højt op i luften, inden bolden sejler ned igennem den orange cirkel og fremtvinger en stilling på 65-51. Hjemmeholdets næste point bliver også tre af slagsen, og igen er det Ongwae, der eksekverer: 68-55. Og herfra står der Bears på det hele. Faktisk får mestrene sat 10 point på tavlen, inden HIC begynder at røre på sig igen. I Bakkens gyldne periode serverer Adama Darboe et fornemt alley-oop for Deshawn, der kvadrer et one-handed slam dunk ned mod gulvbrædderne. Og i det efterfølgende angreb sætter QJ en ekstremt dyb 3’er, som samtidig konkluderer det klare bjørneovertag: 78-55. Lærke når lige en enkelt 3’er mere, inden tredje quarter slutter 83-68.

Sidste periode viser et hjemmehold i cruise control. Darko Jukic tiltvinger sig snarrådigt et steal, som han fluks omsætter til et dunk og en føring på 87-70. Imens Bakken slækker lidt på speederen, formår Horsens faktisk at udnytte det lidt lavere tempo til at indsnævre differencen til 12 point. Det bliver dog aldrig rigtig spændende, hvilket især de mange offensive rebounds til Bears sørger for. Darboe og Darko får hver sendt en 3’er afsted inden lukketid, og kampen ender med en bjørnesejr på 16 point: 106-90.

Vi er simpelthen et større og bredere hold. Det er vi udmærket klar over, men det er ikke altid, vi udnytter det så godt som i dag. Alle på holdet leverer, og minutterne er meget mere spredt ud end hos Horsens. Vi har mange gode offensive rebounds, men det har Horsens til gengæld også. Og så tillader vi dem en alt for høj scoringsprocent for to-pointsskud. Så defensiven kan godt strammes lidt op. Det afgørende moment var i tredje periode, hvor vi kommer rigtig stærkt ud og skaber et stort forspring.” – Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

Matchens topscorer bliver QJ Peterson med 23 point, efterfulgt af HIC’s David Efianayi med 18. Gæsternes Gage Davis høster flest rebounds med 9, mens holdkammeraten Vedran Borovcanin og Bakkens Michel Diouf lander på 8. Titlen som kampens klare kongemager kan Adama Darboe bryste sig af via hele 11 assists. Herefter følger modstandernes Charles Callison med 6 af slagsen.

Næste aktion for Bakken Bears er allerede på torsdag den 13. maj, hvor anden finalekamp fløjtes i gang i Horsens. Den næste hjemmekamp er om en uge, når Vejlby-Risskov Hallen atter lægger gulv til årets DM-finaleserie.

 

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25
10 jun 2024

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25

Skyler Bowlin er det første navn, Bakken Bears kan præsentere til sæsonen 2024-25. Kaptajnen,...
Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
NEWS ARCHIVE