Senegalesiske Michel Diouf har været i klubben, siden han ankom fra spansk basketball tilbage i 2015. Afrikaneren har udviklet sig til at være en fast bestanddel af holdet. Han er flere gange blevet kåret til ligaens bedste forsvarsspiller, så Bakken Bears har uden tvivl nydt godt af Dioufs periode i klubben, og det er bestemt også gengældt:

”Jeg elsker klubben, og jeg elsker Aarhus. Det handler om tryghed og at være glad for det, man laver. Jeg har ikke brug for mere end det. Hvis man er glad, så bliver man automatisk en bedre spiller. Jeg har lært alle i klubben at kende, og jeg har fået nye bekendtskaber i byen. Det handler om at være glad og nyde sit job, og det hjælper Bakken Bears og Aarhus mig med,” fortæller Michel Diouf.

Netop det gode humør er et af kendetegnene ved Michel Diouf. Man skal ikke observere spillerne særligt længe, før man indser, at han elsker at lave vittigheder og bringe smil frem blandt holdkammeraterne.

”Jeg elsker at fortælle vittigheder og lave sjov med mine holdkammerater. Det betyder meget for mig at sprede godt humør i omklædningsrummet. Glæde er vigtigt, hvis truppen skal fungere og være i harmoni,” tilføjer senegaleseren.

Tidligere klubber:
Caja San Fernando Sevilla, Spanien (2006-2009)
Qalat Caja Sol, Spanien (2007-2009)
CB Tarragona, Spanien (2009-2011)
Faymasa Palencia, Spanien (2011)
Fenerbahce, Tyrkiet (2012)
Fuenlabrada, Spanien (2012)
Leche Rio Breogan Lugo, Spanien (2012-2014)
Autocid Ford Burgos, Spanien (2014-2015)

 

Den 203 centimeter store forward kommer direkte fra Southern Mississippi University, hvor han var med til at sikre holdet en af de mest succesfulde sæsoner i skolens 53 sæsoner.

Sourthern Mississippi vandt 76% af holdets kampe i 2022-23 og det er kun overgået en enkelt gang tidligere i skolens historie. Sæsonen før blev det kun til syv sejre i 33 kampe. Bakkens nye forward, DeAndre Pinckney, spillede en stor rolle i holdets succes, som tredje-mest scorende spiller og bedste rebounder, med henholdsvis 12.9 point og 6,6 rebounds.

Bakkens head coach, Anders Sommer, ser da også frem til at have en spiller med Pinckneys kvaliteter i truppen:

– DeAndre kommer med de atletiske evner og den fart, som vi altid kigger efter når vi rekrutterer. Vi forventer at se ham aggressiv i reboundspillet og med highlights over ringhøjde i begge ender. Samtidig er han bevægelig og både en trussel inside og outside. Hans mindset virker rigtig sundt, med vindermentalitet og stort drive for at udvikle sig, pointerer Sommer.

Det er da også vindermentaliteten, DeAndre Pinckney selv fremhæver, når han bliver bedt om at forklare, hvorfor han kommer til Danmark:

– Jeg valgte Bakken Bears på grund af klubbens vinderkultur. Jeg har lige haft en af de bedste sæsoner i min karriere, hvor vi vandt ligaen og spillede slutspil og det vil jeg gerne fortsætte med. Samtidig føler jeg, at det er et godt sted at starte som professionel, fordi jeg vil være sammen med spillere og trænere, der har højt niveau, samtidig med vi spiller mod gode modstandere. Mit mål er at bringe min vindermentalitet til et allerede succesfuldt hold, siger Pinckney.

Tidligere klubber:
University of Souhern Mississippi.

Bakken Bears’ talentarbejde viser end nu engang sin styrke efter det unge talent Frederik Drejer Erichsen har valgt at tage næste skridt i karrieren i Bears’ organisation. Den 16-årige guard har haft tilbud fra flere Europæiske topklubber, men med den styrke, Bakkens talentarbejde har vist, valgte han at blive i Danmark.

Med et gennemsnit på 16 point i sidste års U16 EM kom Drejer Erichsen på radaren hos det meste af Europa. Interessen blev ikke mindre efter han i ungdommens EuroLeague, Adidas Next Generation Tournament, ramte syv af otte tre’ere og blev topscorer i en sejr over storholdet FC Bayern München. Når man så tager højden på 205 centimeter i betragtning, er det ikke mærkeligt, at der er udvist stor interesse fra den unge mand, der indtil nu har spillet i SISU fra Gentofte.

I Bakken får Frederik Drejer Erichsen alle muligheder for at udvikle sig som spiller, da der er mulighed for at spille på nærmest alle niveauer, fra Basketball Champions League, over Bakken Bears i Basketligaen, til talentprojektet i Bears Academy. Det er planen, at Frederik Drejer Erichsen skal få plads til at udvikle sig med både Bakken Bears og Bears Academy, da han med dobbeltlicens kan spille for begge.

– At valget er faldet på Bakken Bears og Bears Academy, indikerer at vi matcher de sportslige setups fra de store klubber, der har vist interesse, og kombinerer det med et sundt dansk ungdomsmiljø. Her har Bears Academy opbygget en attraktiv kultur for unge talenter, hvor man knokler og trives på samme tid, siger Thomas Hemmingsen, cheftræner for Bears Acacemy.

Også cheftræner for Bakken Bears, Anders Sommer, glæder sig til at Frederik Drejer Erichsen bliver en del af Bears:

– Frederik er en talentfuld guard, der bliver yngste mand i Bears-truppen. Han er allerede en spændende spiller med en eksplosiv fysik, et godt overblik, et alsidigt skillset og en kompetitiv mentalitet, krydret med lidt kant. Men der skal naturligvis bygges på og optimeres på alle parametre. Hvor hurtigt han kan bidrage for Bears, vil tiden vise, siger Anders Sommer.

I samarbejde med Elitesport Aarhus, ESAA, er der lagt en plan for at skolearbejdet og det sociale også kan hænge sammen for Drejer Erichsen.

Tidligere klubber
Falcon Basketball

Direkte fra college i USA har Bakken Bears hentet Malik Parsons, der er en ekstremt hurtig guard, som har vist, at han kan lægge point i kurven.

I sin allersidste collegekamp scorede Parsons ikke mindre end 45 point for Northwestern Oklahoma State University, som punktum for en flot sæson og en flot collegekarriere. Det er da også Parsons evne til at lægge bolden ned i kurven, der har fanget Bakken-træner Anders Sommers opmærksomhed:

– Malik er en alsidig og atletisk guard, der kan score og kreere på mange måder. Hans hurtige førsteskridt og brede repertoire af afslutninger gør ham meget effektiv i feltet, hvor hans procenter var usædvanligt høje sidste sæson for en scorende guard. Samtidig er han en trussel udefra, fortæller Anders Sommer.

Parsons startede collegekarrieren på Wenatchee Valley College, som er et communitycollege i staten Washington, hvor man går i to år. Her han den mest scorende spiller i skolens historie med 1.392 point og han blev da også valgt til den mest værdifulde spiller i ligaen, efter at have scoret over 21 point pr. kamp, med en skudprocent på 57,4.

Karrieren blev afsluttet med to år i Oklahoma, hvor Parsons blev suveræn topscorer med 1.009 point over to sæsoner, 323 point foran den næstmest scorende. Det resulterede i at han blev udnævnt til Årets Hold i ligaen Great American Conference.

Bakken Bears har ofte hentet spillere, der i forvejen har europæisk erfaring, men coach Anders Sommer fortæller, at Parsons kvaliteter matcher klubbens spillere på guard-position, som Noah Churchill og Skyler Bowlin, godt:

– Åbenlyst er han ikke så erfaren, men det har vi i vores tilbagevendende guardrotation, og vi ved at Malik vil bringe sult og energi i begge ender, siger Sommer.

Parsons ser frem til udfordringen med den første professionelle kontrakt:

– Bakken Bears blev min destination, fordi klubben konkurrer på et niveau, hvor jeg gerne vil afprøve mig selv. Samtidig virker organisationen som en familie, i en smuk by, der går op i holdet, fortæller Parsons fra USA.

Når Parsons skal beskrive sig selv, er det, som Anders Sommer siger ovenfor, også med fokus på forsvaret:

– Mine styrker som spiller er at skubbe spillet hurtigt op af banen og ikke mindst lægge pres på i forvaret, afslutter Parsons.

Tidligere klubber

Lincoln High School, San Diego, USA
Wenatchee Valley CC, Washington, USA
Chaminade University, Hawaii, USA
Northwestern Oklahoma State, USA

Er der nogen, der kan komme i tanker om en bedre første scoring for Bakken Bears, end den Silas Oriane fyrede af sidste sæson? Skyler Bowlin sendte bolden mod himlen, hvor Silas greb den og tyrede den gennem kurven i et debutdunk, vi sent glemmer! Ja, det er præcis den situation vores fotograf @Fotograf Per Bille – Ry Foto har fanget på billederne.

Dunks er fede, men mon ikke Silas er mindst lige så stolt af sin præstation for Bears Academy 1. december? De unge bjørne drog til Næstved, hvor ligaens førerhold (og senere finalister) måtte se Silas sende 28 point i kurven og Bears Academy tage en sejr på 102-104.

Silas er også bjørn i næste sæson, hvor det igen bliver med dobbeltlicens, så Silas kan spille for både Bears Academy og Bakken Bears.

Tidligere klubber
Falcon Basketball

Skyler er en 198 centimeter skarpskytte, der har snuset til NBA G-League, har erfaring med NCAA March Madness og den svenske Basketliga på CV’et.

Skyler Flatten havde en succesfuld collegekarriere for South Dakota State, hvor han blandt andet havde en sæson, hvor han var den sjettemest træfsikre skytte i collegabasketball, med en træfprocent på 49. To gange hjalp han South Dakota State med at komme i NCAA-Turneringen March Madness og i hans effektivitet, højde og scoringsgennemsnit i hans sidste sæson på 15,5 point hjalp ham med at komme på NBA klubbernes radar efter collegekarrieren.

Det blev til workouts med Boston Celtics, Sacramento Kings, Memphis Grizzlies og Utah Jazz, inden Flatten underskrev en udviklingskontrakt med Miami Heat i oktober 2019. Flatten spillede aldrig for Heat, men til gengæld spillede han sæsonen for Heats NBA G-League hold Sioux City Skyforce.

Sæsonen 2021-22 tilbragte Flatten for Borås i den svenske Basketliga, hvor han var i top 10 for ramte tre’ere – og var den næstmest træfsikre i top 10 med 41,9 procent. Flatten snittede 15 point for Borås, som måtte se sig slået ud i kvartfinalen.

Bakken Bears head coach Anders Sommer ser frem til at få Flatten tilføjet til truppen:

– Vi får en atletisk skytte der kan være en stor trussel uden at have bolden meget i hænderne. Han er en anderledes type end Tony, som vi typisk brugte som point guard, og det vil ændre ansvaret i vores guardrotation en smule.

Sommer forventer også, at Skyler Flatten kommer til at passe godt ind i spillertruppen:

– Skyler kommer med varme anbefalinger om et hårdtarbejdende og professionelt mindset og vi har vægtet det højt at finde en profil der vil matche gruppens kemi.

Tidligere klubber

Sioux Falls Skyforce

Boras 

Pinar Karşıyaka

Andreas Holst er en ung spiller, født i 2005, rigtig lang med sine 209 centimeter og kommer til Bakken fra halvandet år i FC Barcelona, og inden da fra Falcon på Frederiksberg. Han har blandt andet spillet i ungdommens EuroLeague, Adidas Next Generation Tournament, med Barcelona, hvor han har scoret 13 point i en kamp mod Tblisi som det højeste.

Holst skal spille for at udvikle sig til daglig til træning og kamp med Bakken Bears, men også organisationens udviklingshold Bears Academy er i spil. Begge hold spiller i Basketligaen, men en ung spiller som Andreas Holst vil få forskellig rolle på de to hold og dermed have mulighed for at udvikle sig i flere retninger samtidig.

Tidligere klubber

Falcon Basketball

FC Barcelona

Magnus Høj er tilbage i Bears-truppen i 2023-24, efter en god første sæson som bjørn. Den 20-årige forward kom til Bakken Bears og Bears Academy inden sidste sæson, efter to år og 41 kampe i Horsens.

Høj har dobbeltlicens, så han både kan spille for Bears og Academy og sidste sæson blev det til flest bjørne-minutter for Academy. Her var Høj til gengæld også en vigtig spiller, idet han var i top tre på holdet for både minutter og point pr. kamp.

Det blev også til 12 kampe for Bakken Bears, hvor bedste præstation var mod Amager i december, hvor Høj ramte tre af fire skud og scorede 7 point på 14 minutter.

Vi ser frem til at have Høj i truppen endnu en sæson!

Tidligere klubber
Horsens IC

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller med erfaring fra verdens bedste basketliga, NBA, med henblik på at spille i Basketligaen. Bakken Bears henter Deng Adel, der i 2019 spillede 19 kampe for Cleveland Cavaliers, men ellers mest har erfaring fra NBA’s udviklingsliga G-League.

Efter at have spillet det meste af karrieren i G-League har 201 centimeter høje Adel givet Europa og Bakken Bears en chance:

– Jeg besluttede mig for at komme til Bakken Bears, fordi det virker til at være et godt sted for mig til ikke bare at forbedre mit spil, men også være en del af en vinderkultur. Samtidig er det virkelig spændende at kunne få lov at være en del af FIBA Europe Cup eller måske endda Basketball Champions League, fortæller Deng Adel.

Bakken Bears træner Anders Sommer ser Deng som en god erstatning for netop fratrådte Tylor Ongwae, både på det fysiske og spillemæssige plan:

– Deng er en meget alsidig atletisk forward med et bredt skill-set. Særlig vigtigt for os er, at han er en trussel i åben bane, både med og uden bolden. Hans individuelle evner suppleres af et godt blik for spillet og sine medspillere. Det bliver hans første år i Europa som 25-årig, men med erfaring fra Louisville, G-league og den stærke australske, NBL, er han vant til et højt niveau, siger Sommer.

25-årige Deng Adel er født i Sydsudan, men opvokset i Australien, inden han i 2013 drog til USA, hvor han spillede basketball i high school og college. I college spillede Adel for tidligere Boston Celtics-træner Rick Pitino på University of Louisville, inden han blev professionel i 2018. En af holdkammeraterne i Louisville var i øvrigt Utah Jazz’ superstjerne Donovan Mitchell.

Hans professionelle karriere har primært været i NBAs udviklingsliga G League, hvor han er tørnet ud for hold i Toronto, Cleveland, New York og Boston. Han har også erfaring fra NBA Summer League i 2018 og 2019 for henholdsvis Toronto Raptors og Brooklyn Nets.

Udover de NBA-relaterede aktiviteter har Adel også været en enkelt sæson i hans hjemlige australske liga, NBL, for Illawarra Hawks, i 2020-21. Denne sommer har han spillet i den canadiske Canadian Elite Basketball League for Ottawa Blackjacks. Her har han scoret 15,9 point, taget 5,9 rebounds og lagt 4,6 assists pr. kamp.

Adel er ikke den første Bakken-spiller med NBA-erfaring, men DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon var kun hentet ind til korttidskontrakter ifm. kvalifikationen til Basketball Champions League, og spillede ikke i Basketligaen med NBA-erfaring (selv om Akoon-Purcell inden han spillede NBA havde rigtig mange kampe for Bakken).

Tilbage i 1980erne spillede Ken Smith, der spillede enkelte kampe for San Antonio Spurs, i øvrigt for BMS. Han var den hidtil eneste spiller i øverste niveau af dansk basket med NBA-erfaring.

 

Tidligere Klubber

2018–2019 Raptors 905
2019 Cleveland Cavaliers
2019 →Canton Charge
2019–2020 Long Island Nets
2020–2021 Illawarra Hawks
2021–2022 Maine Celtics
2022–2022 Ottawa BlackJacks