Anders Sommer er head coach hos Bakken Bears. Han kom til Bakken Bears i november 2019, hvor han var assisterende træner for holdet indtil juni 2021, hvorefter han blev udnævnt som cheftræner.

Anders Sommer er opvokset i Værløse Basketball Klub, hvor han bl.a. var head coach fra 2016 til 2018. Anders Sommer har også været assisterende træner for  herrelandsholdet og har meget erfaring som dansk ungdomslandstræner, hvor han bl.a. vandt u16 EM.

Under Anders Sommer har klubben fortsat den ubrudte stime af mesterskaber fra Steffen Wichs tid og har oplevet succes i Europa, med blandt andet en semifinale i FIBA Europe Cup og kvalifikation til Basketball Champions League.

I Sommers første sæson som cheftræner blev han kåret til Årets Træner i Basketligaen.

Søren Ege er fysioterapeut i Bakken Bears. Søren Ege har som spiller erobret 10 DM-titler, så han kender også gamet indefra.

Andreas Kjærsgaard Christensen er fysisk træner hos Bakken Bears. Det er groft sagt ham, der – i samarbejde med den øvrige trænerstab – er ansvarlig for spillernes form og fysiske formåen. Det indebærer både at spillerne i er form på den korte bane og at den enkelte spiller bygges rigtigt op til en karriere i elitebasketball.

Rasmus Lederballe er Bakken Bears’ holdlæge, og han bliver tilkaldt, hvis spillernes skader viser sig at være omfattende eller trækker ud. Er der brug for yderligere undersøgelser, så bliver spillerne behandlet hos Rasmus på Regionshospitalet i Silkeborg, hvor han også arbejder som overlæge i reumathologi.

Rasmus Lederballe er uddannet læge fra Aarhus Universitet tilbage i 2006 og har været tilknyttet Bakken Bears i tre år.

Rune er en del af fysioterapeuterne omkring Bakken Bears. Rune er – sammen med Jens Knudsen og Søren Ege – medansvarlige for forebyggelse af skader og behandlingen heraf.

Rune har selv en kort karriere på Bears-holdet, og uddannelsen som fysioterapeut har blandt andet ført ham forbi Odder Håndbolds bedste håndboldhold.

Mads Sigersted er et velkendt ansigt i dansk basketball-regi. Den tidligere Bakken Bears-spiller og cheftræner arbejder i klubben som talentansvarlig og development coach. Derudover blev han inden sæsonen udnævnt som co-head coach for EBAA-holdet, der ligeledes spiller i Basketligaen i indeværende sæson.

Mads står som talentansvarlig og development coach også for EBBA’s U19-hold og ESAA, som er Aarhus Kommunes talentudviklingsprogram. Her står han for at samle de største talenter fra samarbejdsklubber og omkringliggende klubber, så de kan udvikle sig bedst muligt og forhåbentlig repræsentere Bakken Bears i fremtiden. Han anbefaler de mest lovende talenter til det resterende træner-team, og så beslutter de i samråd med hinanden, hvem der skal indgå i truppen som det nye kuld.

Mads Sigersted står noteret for 420 kampe for Bakken Bears, hvilket gør ham til indehaveren af femtepladsen for flest spillede kampe i klubbens historie.

Jakob Freils er ansat som sportspsykolog og teknisk coach i Bakken Bears. Stillingen går ud på, at han håndterer det mentale aspekt at spillet i en professionel sportsorganisation, hvor det mentale pres kan være enormt stort. Han forsøger at arbejde med spillernes mentalitet, så de kan præstere bedst muligt på banen og være den bedste udgave af sig selv. Jakob er behjælpelig med at sætte udviklingsmål og definere roller for de respektive spillere. Holdets mentale tilstand er ligevægtig med den fysiske tilstand, når det kommer til at præstere for topniveau. Jakob Freil er en værdsat medarbejder, og han har stor andel i klubben og spillernes succes. Han har været med på alle op- og nedturene gennem de sidste 19 år i klubben, og hver oplevelse skal bearbejdes forskelligt.

Jakob Freil er uddannet fra Aarhus Universitet og har været en del af træner-teamet siden 1999, og han har derfor masser af erfaring. Jakob er desuden en del af Team Danmarks sportspsykologiske netværk. Jakob har desuden en fortid som spiller med to sæsoner på førsteholdet i Skovbakken.