thomas_laerke-w420

Games | 2015-10-05

Bakken Bears vs. Stevnsgade SuperMen

Referat

Bakken Bears fik budt Stevnsgade et hedt velkommen tilbage til Basketligaen efter mere end et årtis fravær, da holdet i første periode af holdenes første ligakamp bragte sig foran med hele 25 point (38-13). Resten af kampen blev mere lige, men der blev aldrig antydningen af spænding om resultatet.

Bears startede med Åris, Lærke, Jukic, Iversen og Diouf på banen, mens Stevnsgade indledte med Vincents, Christensen, Balaton, Brooks og Bloch. Udover den store føring til et hjemmehold i hopla blev det i første periode noteret, at Nicolas Christensen fik hele fire fejl.

I kampens anden fjerdedel fik især Mikael Vincents, der er kommet til fra SISU, hevet udeholdet op. Bears vandt dog fortsat perioden sikkert 24-15, og førte således 62-28 ved halvlegspausen.

Også tredje og fjerde periode blev vundet af Bears – 22-17 og 24-17, og selvom Carles Bivià satte en treer til point nummer 100 på et tidspunkt hvor Stevnsgade havde scoret 51, fik udeholdet reduceret til sidst i kampen.

Debutant Bivia blev pointmæssigt kun overgået af Michel Diouf, der i sin debut scorede 20 point og supplerede med ni rebounds. Bivia scorede 18 og havde seks assists. En velspillende Thomas Lærke scorede 16 point – alle i første halvleg – mens Darko Jukic (11 point) og Mikkel Plannthin (10) også nåede et tociffret antal point i deres første optræden i Bearstrøjen. Det er værd at notere, at alle Bearsspillere fik scoret.

For udeholdet var Mikael Vincents mest scorende (17 point), mens Mads Blochs supplerede sine seks rebounds med ti point.

Ikke overraskende var Bears klart bedst i de afgørende kategorier i statistikkerne. 42-20 i rebounds, 30-11 i assists, og 58-38 i procenter på skud fra gulvet.

De to hold får ikke mange dage til at restituere. Allerede torsdag spiller Stevnsgade ude imod SISU, mens Bears skal til Randers. Næste hjemmekamp for bjørnene er søndag mod SISU.

 

Kampens resultat:

108-62

Dato:

mandag 05. oktober 2015

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Mandag åbner Bakken Bears 2015/16-sæsonen, når holdet tager imod Stevnsgade i Vejlby-Risskov Hallen. Stevnsgade er nyoprykkere i en Basketliga, der kun består af otte hold. Bakken Bears kommer med fornyet setup til sæsonen. Israel Martin har fået ansvaret for taktikken i stedet for Ville Tuominen. Der er kommet to danske profiler i Mikkel Plannthin og Darko Jukic – ud er gledet Søren Ege og Jonas Zohore. På udlændingefronten er den spanske guard Carles Bivia, senegalesiske Michel Diouf og amerikanske Keane Thomann kommet ind. De erstatter Maurice Acker, Kaido Saks og Jo Harris.

Forberedelseskampene har set positive ud. Det er blevet til fem sejre i seks kampe. Nederlag var imod Luleå (Sverige), mens sejrene kom mod Randers Cimbria, Team Fog Næstved, Rostock Seawolves (Tyskland), Kataja (Finland) og Rapla (Estland).

To af bjørnenes profiler har ikke spillet ret meget i forberedelserne. Point guard Carles Bivia har været knæskadet, men var dog med i den sidste træningskamp og har opadgående formkurve, og 218 cm center Chris Christoffersen har endnu ikke spillet kampe pga. sit engagement i fredagens tv-flade. Christoffersen har dog trænet fint med, og er klar til kampen mandag.

Stevnsgade kommer med en del rutine. Amerikanske Adrian Moss er tilbage i dansk basketball efter han startede sin professionelle karriere i Randers Cimbria for næsten et årti siden. Martin Hermansen, der vandt tre mesterskaber på tre sæsoner hos Bears (1998-2001) gør comeback på ligaplan og point guard Mikael Vincents, der har været ankermand i SISU i flere sæsoner, er også kommet til Nørrebro. De suppleres af bl.a Mads Bloch (ex-Bears), Rasmus Nørgaard, Nicolas Christensen, Jonel Palou.

Stevnsgade trænes af Mickey Dennis, der som spiller har en lang og flot karriere i dansk basketball.

Det er to hold med forskellige perspektiver, der mødes i Vejlby-Risskov Hallen. Stevnsgade skal etablere sig i ligaen – både på og uden for banen – mens Bears skal vise et nyt ansigt oven på sidste sæsons skuffelse.

Tip off er kl. 18.15 – vi glæder os til en ny sæson.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by