thomas_laerke-w420

Games | 2015-10-11

Bakken Bears vs. SISU

Referat

Der var tale om de to mest vindende hold i dansk herrebasket, der tørnede sammen en solrig efterårssøndag – denne gang med hjemmeholdet som klar favorit. Et ungt SISU-mandskab med mange nye spillere og uden et par afgørende profiler mod et Bakken Bears, der har høstet selvtillid efter to meget klare sejre i den forgangne uge.

Kampen startede ganske lige de første minutter – men fra midt i perioden var BB alligevel foran med 25-14 og kampen begyndte at ligne noget vi havde set før. Deres penfører kunne for alvor glæde sig over et hjemmehold, der gerne ville aflevere den extra gang – og en center, der var sikker fra linien. Og det var også tydeligt, at coach Israel Martin var indstillet på at bruge hele bænken – at han har fokus på at skabe et team.

Efter første periode var Bakken Bears solidt foran med hele 34-21 (og kampen syntes afgjort – noget der på mange måder kom til at præge resten af kampen).

Anden periode var kendetegnet ved en længere scoringspause – dog bemærkelsesværdigt så flot SISU bed fra sig. Ikke mindst Frederik Rungby gjorde det solidt for gæsterne. For hjemmeholdet virkede det som om koncentrationen svigtede en smule,og at den afgørende kommunikation i forsvaret i flere omgange var ikke eksisterende.

Perioden sluttede med en føring til Bakken Bears på 54-40 (og vinder trods alt perioden med en enkelt pind).

Efter pausen fortsatte kampen i sikker forvisning om, at vinderen allerede var fundet – og at begge hold havde indstillet sig på dette faktum. Dog skal kampens flotteste angreb lige nævnes – Bakken Bears kommer hurtigt frem ad banen, og efter 6-7 afleveringer havner bolden hos en helt fri Thomas Lærke, der scorer en flot 3er.

Det med scoring uden for 3-point-linien var i det hele taget det, som vi alle tager med hjem efter kampen.

I sidste periode var der én spiller, der fuldstændig overtog scenen – nemlig Morten Sahlertz. Efter en lidt forsigtig start på kampen skinnede han igennem loftet med den ene fantastiske 3-point-scoring efter den anden. Morten Sahlertz imponerede med ikke mindre end 8 af ”de lange” og var på denne måde med til, at Bakken Bears satte ny klubrekord med fantastiske 20 3-point-scoringer (den tidligere rekord lød på 16). Og ikke nok med at det var klub – det var også rekord for Basketligaen, den hidtidige var næsten 12 år gammel og var ejet af Svendborg.

For gæsterne fra SISU scorede Fredderik Rungby imponerende 21 point, Asger Hjort 14 og Devin Cherry 12.

For Bakken Bears var det som allerede nævnt Morten Sahlertz der gjorde det utrolige med i alt 26 point suppleret af Carles Bivià med 19 point (heraf 5 3-point-scoringer) og Michel Diouf med 17 point.

Kampens resultat:

107-82

Dato:

søndag 11. oktober 2015

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Efter to storsejre over Stevnsgade og Randers skal Bakken Bears søndag møde SISU på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen. Tip off er kl. 15.00.

Bakken Bears har fået roteret truppen flot i de to første kampe, så ingen er blevet slidt, selvom det er bjørnenes tredje kamp på syv dage.

SISU har ikke fået en god start på sæsonen. Klubben har tabt til såvel Næstved (59-85) og Stevnsgade (78-90), og som om det ikke er nok, har Luciano de Souza forladt holdet, og amerikanske Jay Canty blevet skadet, så SISU er gået fra tre importspillere til kun en. Det drejer sig om amerikanske Devin Cherry. Han er dog ikke eneste udlænding, idet Ziko Grubovic (Montenegro) er tilbage og Karolis Vaskys (Litauen) er kommet til.

SISU er klubben med flest medaljesæt i dansk herrebasketball. Klubben har erobret 30 medaljesæt i løbet af de 58 sæsoner, der er delt medaljer ud – altså mere end hvert andet år er det endt med at Gentofteklubben har fået metal med hjem.

Hvor SISU var dominerende i de første sæsoner, der blev spillet om det danske mesterskab, optræder SISUs navn ikke så hyppigt på listen over de seneste års modtagere af medaljer. Ikke siden SISUs DM-finalenederlag imod Bakken Bears i 2004/05-sæsonen, har klubben fået medaljer.

Baseret på SISUs første kamp i Basketligaen, er der heller ikke meget der tyder på at klubben skal købe et større pokalskab. Det blev nemlig til et nederlag på 59-85 imod Team Fog Næstved.

At SISU har det svært i indledningen af sæsonen skal der imidlertid ikke lægges for meget i. Efter Almir Zeco har forladt trænerroret, har den tidligere egyptiske landsholdsspiller Alain Attallah taget over, og det meste af spillertruppen er skiftet ud. Ud af profilerne fra det SISU-hold, der i sidste sæson blev nummer syv, er kun den tidligere Bearsspiller Frederik Rungby tilbage.

SISU har rigtig mange dygtige, unge spillere, og flere af dem vil vi se slå igennem i Basketligaen i denne sæson. August Haas er en af landets største guardtalenter, og dertil kommer de to måske mest talentfulde store spillere i Jacob Glarbjerg og Asger Hjorth.

SISU har en masse at skyde med, og når holdet får nogle kampe under bæltet, vil det også vinde deres portion af kampe.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by