thomas_laerke-w420

Games | 2015-10-17

Hørsholm 79ers vs. Bakken Bears

Referat

Bakken vandt 76-68 i Hørsholm efter en drømmestart med føring på 18-2 efter fem minutter. Carles Bivia mest scorende med 23 point, mens Darko Jukic scorede 11 point i fjerde periode og 18 i alt.

Hørsholm var slet ikke til stede i kampens første fem minutter. Bears blev ikke mødt med den ventede modstand, og efter godt to minutter stod der 12-2 efter otte point af Michel Diouf (bl.a. to dunk). En time out fra hjemmeholdet hjalp ikke, og Bears kom foran 18-2. Hørsholm kom bedre med, bl.a efter en buzzer af Frederik Hougaard. 25-12 efter første periode.

I anden periode faldt kadencen. Bears vandt 16-14 og udbyggede dermed føringen til 41-26. Hørsholm ramte ikke en treer i hele første halvleg.
Tredje quarter var katastrofalt for Bears, der søgte og søgte uden at finde. Samtidig begyndte Hørsholm at få blid på tanden og nye Anali Okoloji ramte holdets første treere. Han fik en rigtig god debut og bliver et fint aktiv for Hørsholm.

I fjerde periode besluttede Darko Jukic sig for ikke at ville tabe kampen. Han scorede bjørnenes første ni point og var med til at holdet afstanden til hjemmeholdet. Det var først i allersidste spilleminut kampen så tæt ud (68-72), men den blev aldrig rigtig spændende. Carles Bivia og til sidst Darko Jukic vandt kampen fra straffelinjen. Sejren blev på 76-68 og dermed har Bears vundet sæsonens første fire opgør.

Mest scorende for Bears var Carles Bivia (23 point), Darko Jukic (18), Michel Diouf (16) og Mikkel Plannthin (7). For Hørsholm scorede Okoloji 25 point, mens Evan Yates (12) og Frederik Hougaard (11) fulgte efter.

Programmet for Bears hedder udekamp i Svendborg på onsdag og pokal-udekamp mod SISU på fredag – en meget vigtig uge.

Kampens resultat:

68-76

Dato:

lørdag 17. oktober 2015

Tid:

16:00

Arena:

Hørsholmhallen

Se statistikken

Foromtale

Efter sikre sejre over Stevnsgade, Randers og SISU, gælder det lørdag det fjerde Basketligaopgør for Bakken Bears. Turen går til Hørsholmhallen – et tricky sted, hvor kampene ofte er tætte, og hvor hjemmeholdet gennem de seneste år har taget fine skalpe.

For ni måneder siden fik Hørsholm 79ers en af disse skalpe, dog uden kampen var tæt, da holdet tævede Bakken Bears, 107-69. Den kamp kom bare to måneder efter Bears havde vundet 123-80 samme sted.

Bakken Bears har været i hopla i de første tre kampe, men Hørsholm har også spillet godt. I første spillerunde blev det til et knebent nederlag på udebane imod medaljefavoritterne fra Svendborg (74-77), mens det senest blev til sejr i Randers (81-74) på trods af at sjællænderne var bagud med 18 point undervejs.

Bakken Bears har i ugen op til kampen igen haft Chris Christoffersen med i fuldt omfang efter hans tilbagevenden fra danseverdenen. Dermed er Bears i stærkeste opstilling til kampen.

Igen i denne sæson er Hørsholm styret af en spansk head coach. Rafa Monclova har erstattet Miguel Hoyo i spidsen for nordsjællænderne.

Profilen i de første to kampe har været store Evan Yates, der snitter 17,5 point og 9,0 rebounds pr. kamp. Den fra USA hjemvendte Anders Skou har også scoret fint – 15,5 point pr. kamp, mens den tidligere Bearsspiller og nuværende Hørsholmikon Frederik Hougaard binder spillet sammen og snitter 4,5 assists samt 10,5 point. Også Andreas Meilby Amundsen, der er kommet til fra Copenhagen Wolfpack har gjort det fint (11,5 point pr. kamp).

David Harder, der er kommet til fra SISU, er endnu ikke slået igennem i Hørsholmtrøjen, hvor han blot har spillet en enkelt kamp, og her var i fejlproblemer. Derudover mangler Hørsholm i skrivende stund spilletilladelser på tilbagevendte Bojan Marinkovic og holdets nye amerikaner, Anali Okoloji, der har spillet på hele tre store universiteter: Seton Hall, George Mason og Eastern Michigan.

Hørsholm har altid været kendt for deres mange unge spillere, og denne sæson er ingen undtagelse. Læg mærke til navnene Sikander Nielsen, Emil Hjorth, Asbjørn Midtgaard og Jesper Sandager – de har alle gode chancer for at blive profiler i Basketligaen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by