thomas_laerke-w420

Games | 2015-10-28

Bakken Bears vs. HIBERNIA (IRLAND)

Referat

For så vidt samme udgangspunkt som de foregående hjemmekampe i denne sæson med et Bakken Bears som favorit. Dog med den væsentlige forskel, at det denne gang gjaldt en kamp i FIBA Europe Cup – måske for første gang med Bakken Bears i favoritrollen.

Første periode var ganske lige – med et usikkert hjemmehold og en spillende træner for Hibernia (No 12 – Colin O’Reilly), der var godt skydende fra down town. Darko Jukic lyste op i flere omgange, men svigtende kommunikation i forsvaret kombineret med brændte skud (mange brændte skud) betød, at gæsterne førte med 15-20 efter 10 minutter.

Straks i anden periode blev styrkeforskellen dog tydelig. Chris Christoffersen stemplede ind, og nu var der mere held med skud fra distancen. Bakken Bears vinder perioden med hele 25-9 og efter 2. periode var stillingen derfor 40-29 og kampen var i realiteten afgjort. Forsvaret var bestemt mere aggressivt og i angrebet var der tilsvarende mere koncentration og mere vilje til at finde den frie mand.

Efter pausen fortsatte Bakken Bears med at dominere. Der var bestemt flere flotte episoder og præstationer – Darko i en coast-to-coast med efterfølgende dunk, Michel Diouf med dunk, Sebastian Åris med flot assist, flere steals og en dejlig 3’er fra Mikkel Plantin. Efter de 30 minutter førte hjemmeholdet 73-45 over et mere end modløst hold fra Irland.

Da 4. periode blev sat i gang var kampen for længst afgjort – og til trods for dette var det fantastisk, at publikum i en absolut velbesøgt Vejlby Risskov Hal i den grad levede med på lægterne.

Bakken Bears kunne spille frit, den brede bænk blev benyttet fuldt ud, og i flere omgange så vi den og de ekstra afleveringer i angrebet, der gjorde skytten fuldstændig fri til skud – og nu var vi mere heldige (læs. dygtige). Med knap 4 minutter igen blev der europæisk debut til Sylvester Berg, der markerede sig med både 4 rebound og en scoring. Også gæsterne fra Hibernia fik dog også en række scoringerne, hvilket sluttelig resulterede i en sejr til Bakken Bears på 96-60.

For hjemmeholdet markerede følgende spillerede sig i angrebet – Mikkel Plannthin 10 point, Nicolai Iversen 10 point, Michel Diouf 15 point, Carles Bivià 15 point og Darko Jukic med 19 point (på lige godt 17 minutter).

For gæsterne var de mest scorende Martins Provizors med 12 point og Colin O’Reilly med 13 point.

Næste ”hjemmekamp” er den 7. november mod Horsens IC i Jyske Bank Boxen i Herning – sidste sæsons to finalister.

Kampens resultat:

96-60

Dato:

onsdag 28. oktober 2015

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Europe Cup mod ukendt modstander

Bakken Bears tager hul på klubbens syvende europæiske deltagelse onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. Bears møder for første gang i klubbens historie et hold fra Irland, Hibernia.

Det er ikke tilfældigt at Bears ikke tidligere har spillet mod irske hold – det er nemlig blot tredje gang et irsk hold deltager i turneringen, og seneste deltagelse er fra inden Bears hed Bears og blev en magtfaktor i dansk basketball.

Hibernia er det klassiske navn for øen Irland. Det er også navnet på den basketballklub som det irske basketball forbund, Basketball Ireland, har stiftet for at kunne deltage i den europæiske turnering, FIBA Europe Cup. I forbindelse med lodtrækningen i starten af august ville skæbnen, at Hibernia i klubbens første kamp skulle til Danmark for at spille imod Bakken Bears.

Hibernia består af den seneste sæsons bedste spillere fra den irske liga. Holdet har tre udenlandske spillere – begge med solid erfaring fra irsk basketball – nemlig Lehmon Colbert (198 cm, forward, USA), Michael Bonaparte (196 cm, forward, Grenada) og Martins Provizors (202 cm, center, Letland). Fokus i projektet er på udviklingen af basketball i Irland, og ud over de tre spillere består holdet af spillere, der er berettiget til at spille på det irske landshold.

Noget usædvanligt trænes Hibernia af en spiller. Den 31-årige forward Colin O’Reilly agerer spillende træner for sit hold, og det er bestemt ikke kun på papiret. O’Reilly er blandt de mest scorende i den irske Premier League, hvor hans hold UCC Demons er forsvarende mestre. Demons har seks spillere i den bruttotrup hvorfra holdet udtages.

Hibernias 33-årige Conor Grace har tidligere spillet mod flere Bearsspillere. I 2005 mødtes Danmark og Irlands landshold, og på det danske hold var både Chris Christoffersen og Nicolai Iversen. De to hold vandt i øvrigt en kamp hver.

Bakken Bears har fået en fin sæsonstart med fem ligasejre og en pokalgevinst i lige så mange kampe. Modstanden i de kommende kampe bliver dog en helt anden. Efter Hibernia venter en udekamp mod Nymburk fra Tjekkiet, så Horsens IC i Basketligaen i Jyske Bank Boxen og efterfølgende Tayfun Sentjur fra Slovenien. En hårdt, men spændende program.

Bears skal have Chris Christoffersen op i gear efter deltagelsen i Vild med Dans og efterfølgende sygdom har spændt ben for forberedelserne til den europæiske turnering.

Onsdagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen starter kl. 18.15. De to øvrige hold i puljen spiller deres første kamp lidt senere onsdag aften. Den kamp spilles i Slovenien.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by