thomas_laerke-w420

Games | 2015-11-04

NYMBURK (TJEK.) vs. Bakken Bears

Referat

Det var et historisk øjeblik da Michel Diouf tog rebounden efter et brændt trepointskud af Chasson Randle i kampens døende sekunder i den tjekkiske provinsby Nymburk. Det brændte skud og den efterfølgende rebound betød sejr til det undertippede danske hold 66-64 over de 12-foldige tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk.

Nymburk havde fire importspillere og derudover hele fem spillere, der deltog ved EM-slutrunden i september, heraf tre, der spillede for Tjekkiet, der sluttede på syvendepladsen. Nymburk fører VTB-ligaen foran hold som CSKA Moskva, så der er ingen tvivl om kvaliteten på modstanderen.

Kampen startede eller tungt for Bears. Nymburk ramte to hurtige treere og tog et væld af angrebsrebounds, men efter 6-0 føring gik hjemmeholdet i stå, og Bears gik på et 19-7 run og bragte sig dermed foran 19-13. Den tjekkiske landsholdsspiller Petre Benda fik dog reduceret inden første periodes afslutning. Nøglespiller for Bears i første periode var Darko Jukic, der scorede otte point.

Chris Christoffersen fik sin første kamp som starter, men det gav ikke bonus i første periode, hvor den 218 cm høje bornholmer begik tre fejl på de første tre minutter. Derefter kom Nicolai Iversen ind, og hans arbejdsindsats var medvirkende til den store præstation.

I anden periode scorede Nymburk de første seks point, men bedst som publikum troede hjemmeholdets maskine ville rulle over Bears, vendte kampen igen. Bears bragte sig foran 27-22 inden Vojtech Hruban ramte et par skud. Anden periode sluttede 34-34.

Også i tredje periode startede CEZ Nymburk bedst. Holdet kom foran 38-34 og 40-36, men rystet Bears af fik de aldrig. Nymburk holder sig foran i den første halvdel af tredje periode, men Bears følger med, og bringer sig efter en treer fra Mikkel Plannthin foran ved udgangen af tredje periode.

Nymburk scorede ikke i tredje periodes sidste godt to minutter, og scoringspausen holdt længere end til midt i fjerde periode. I alt lykkedes det Bears at holde tjekkerne fra fadet i 7 minutter og 36 sekunder, men uden det dog lykkedes at slå et større hul end 55-50 – altså et 7-0 run… Hruban fik med en treer udlignet til 55-55, mens hvis man kan tale om turning point i en kamp må det være Nicolai Iversen og Carles Bivias to trepointscoringer i to angreb i træk. 61-55 med to minutter igen.

Det lykkedes Bears at holde føringen med straffekastscoringer fra Bivia og Diouf indtil der resterede 33 sekunder, hvor to turnovers på fem sekunder og et par missede straffekast var ved at koste sejren. Da Howard Sant-Roos samtidig satte tre straffekast og fik reduceret til 64-65 med 17 sekunder og Nicolai Iversen blot scorede et af to kast, var afgørelsen i hænderne på Nymburk, der spillede tiden ned – men Randles miss og Dioufs rebound sikrede en højst overraskende udebanesejr.

Carles Bivia spillede en virkelig flto kamp for Bears. 20 point, 7 rebounds og 7 assists viste hans klasse. Men hele holdet skal roses for en blændende præstation – måske den største enkeltstående sejr i dansk basketballs historie?

Bears fører gruppe F i FIBA Europe Cup med to sejre i to opgør. Nymburk og slovenske KK Tajfun Sentjur har hver en sejr efter Sentjurs sikre sejr over irske Hibernia.

Der er ikke plads til at hvile på sejren – allerede lørdag spiller Bears topopgør i Basketligaen, når Bears og Horsens IC – de to ubesejrede hold – mødes i Jyske Bank Boxen, og tirsdag spilles næste kapitel i FIBA Europe Cup, når KK Tajfun Sentjur gæster Aarhus.

Kampens resultat:

64-66

Dato:

onsdag 04. november 2015

Tid:

18:30

Arena:

Se statistikken

Foromtale

Det er en veritabel klassemodstander, der venter, når Bears onsdag spiller mod CEZ Nymburk fra Tjekkiet. Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hele 12 sæsoner i træk, og er kæmpefavoritter til også at tage nummer 13.

Bakken Bears har erfaring med hold fra Tjekkiet. Da de danske bjørne for første gang (2004/05) deltog i de europæiske turneringer og ganske overraskende kvalificerede sig til anden runde, var modstanderen det næstbedste hold fra Tjekkiet, Mlekarna Kunin fra Novy Jicin. Og selvom det østtjekkiske hold var langt efter Nymburk, vandt de samlet relativt ubesværet over Bakken Bears, der dog knebent vandt returopgøret (90-64 og 95-100).

At Nymburk er et klassemandskab kan man se ud af holdopstillingen. Største karriere har Jiri Welsch, der dog pga. en skade ikke har deltaget i de seneste kampe. Welsch har spillet fire år i NBA og i en af sæsonerne snittet næsten ti point pr. kamp. Efterfølgende har han spillet Euroleague i bl.a. Spanien. Welsch er en af fire tjekkiske landsholdsspillere, der leverede en fantastisk præstationen ved EM, hvor Tjekkiet blev nummer syv. Vojtech Hruban er den mest markante af tjekkerne, og især hans trepointskud skal der lægges mærke til.

Også belgiske Maxime De Zeeuw deltog ved EM, og den tidligere Virtus Roma-spiller er en nøglespiller for tjekkerne som holdets bedste rebounder. Nøglespiller er også amerikanerne Michael Dixon og Julian Vaughn samt cubanske Howard Sant-Ross. Dixon er holdets topscorer og en dygtig allround spiller.

CEZ Nymburk har også en islænding i truppen: Hordur Vilhjalmsson  – endnu en EM-deltager – fik en kontrakt med tjekkerne i forbindelse med et par skader, og det er et skridt op for en spiller, der i seneste sæson spillede i den tyske BBL (bedste række).

Der venter Bears en uhyggelig svær kamp, og bjørnene skal præsentere noget nær optimalt for at have chancen for at få noget med hjem. Tip off onsdag er kl. 18.30.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by