thomas_laerke-w420

Games | 2015-11-10

Bakken Bears vs. TAJFUN SENTJUR (SLOVENIEN)

De fleste sad vel med en meget usikker fornemmelse inden kampen – hvad kunne vi forvente af et hjemmehold, der i weekenden fik grimme tæsk af lokalrivalerne fra Horsens – og hvor stærke var gæsterne fra Østeuropa.
De afgørende overskrifter fra kampen viste sig at være følgende:
1. En helt anden dommerlinie (læs: langt mere fysisk kontakt blev tilladt)
2. Mange brændte skud (i begge ender af kampen)
3. Solide forsvar fra begge hold
4. Spænding – rigtig meget spænding
På mange måder en typisk europæisk kamp med en lav score, noget rodet, solid fight og svingende præstationer.
Kampen startede lige (og den lave score var tydelig fra første fløjt) – og efter 5½ minut var stillingen 7-5 til Bakken Bears med Darko Jukic i hovedrollen. Hjemmeholdet var foran med 15-9 med 10 sekunder tilbage, men uheld og stærkt spil fra Tajfun betød alligevel, at første periode sluttede 15-14.
Og herefter skiftede holdene med at score frem til 23-23, hvorefter gæsterne trak fra – ikke mindst i kraft af et par dumme/unødvendige fejl, forkerte beslutninger og for meget 1 mod 1-spil, hvor Bakken Bears havde vanskeligt ved det mere fysiske spil. Godt forsvar fra Tajfun var også medvirkende til, at vi kunne gå til pause med gæsterne foran 30-36.
Der blev uden tvivl talt med store bogstaver i omklædningsrummet. Der er al mulig grund til at formode, at coach Israel Martin både skulle give spillerne selvtilliden tilbage, forberede dem på en fortsat fysisk fight og justere lidt i forsvaret.
Bakken Bears kom godt fra start, men igennem hele perioden så man alligevel, at gæsterne hver gang der var kontakt satte sine skud og konstant var foran med 3-6 point. Et par dommerkendelser var ”stolpe ud” for bjørnene, og i angrebet skulle vi virkelig kæmpe for at komme til skud og chancer. Alligevel hang vi på, og var derfor kun bagud med 50-55 før de sidste 10 effektive minutter.
Vi indledte med at skrive om spænding – det kom der så for ALLE pengene. Bakken Bears var allerede lige med gæsterne ved 58-58 i en periode, hvor især Michel Diouf var stærkt spillende. Og denne gang var det os, der havde glæde af den anderledes dommerlinie i en situation, hvor Chris Christoffersen fik tilkendt to straffe (som han endda scorede på).
Darko Jukic satte en meget lang treer på et kritisk tidspunkt efterfulgt af et fint lay-up af Chris. Begge hold kom i tidlige fejlproblemer i denne fjerde periode, hvor hjemmeholdet heldigvis var godt skydende fra linjen. Og stor ros for så vidt angik forsvaret, hvor der blev fightet, kæmpet og kommunikeret klogt.
De sidste to minutter stod alle tilskuerne op og gjorde deres til at opmuntre Bakken Bears-spillerne, der virkelig havde brug for at holde fokus. Hurtige fejl og skiftende straffekast var ikke mindst i det sidste minut situationen, hvor bjørnene var de vigtige 2-3 point foran …… og dermed hele tiden med maksimalt pres på spillerne fra Tajfun.
Bears bevarede koncentrationen, holdt hovedet koldt og var dygtige fra straffelinjen …… og endte med at vinde denne 3. europæiske kamp i træk. Kampen sluttede med en sejr på 72-68.
For gæsterne var de mest scorende Sandi Cebular med 18, Aleksander Ponjavic med 18 og Tomaz Bolcina med 12
For hjemmeholdet var det Michel Diouf med 23, Darko Jukic med 15 samt Carles Biviá og Nicolai Iversen begge med 9 point.

Kampens resultat:

72-68

Dato:

tirsdag 10. november 2015

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Tirsdagens opgave hedder KK Tajfun Sentjur fra Slovenien – et hold der i foråret vandt det første mesterskab i klubbens historie efter et perfekt slutspil. Traditionelt er det ellers Olympia fra hovedstaden Ljubljana og Krka Mesto, der har domineret den hjemlige liga, og især førstnævnte har også gjort sig i Euroleague.

Selvom Slovenien er et af Europas mindre lande, er der en lang basketballtradition. Landsholdet er således fast deltager ved EM-slutrunderne og gør det ofte godt. De fleste landsholdsspillere spiller dog traditionelt i udenlandske klubber, inkl. NBA, eller i hovedstadsklubben.

For Bears gælder det om at fokusere på de dyder, der har givet sejre i de første to kampe i FIBA Europe Cup. Godt forsvar og den ekstra aflevering i angrebet, så skuddene bliver frie er elementer i at holde kampene tætte.

Efter Hibernia fra Irland og CEZ Nymburk fra Tjekkiet, gælder det nu KK Tajfun Sentjur fra Slovenien.

Tajfun har været i den bedste række i den basketballglade nation de seneste 15 år med en fjerdeplads og semifinalenederlag i 2009/10 som bedste resultat – indtil sidste sæson. Her sluttede Tajfun på femtepladsen, men overraskede alle i slutspillet. I semifinalen blev storholdet og grundspilsvinderen Krka slået og i finalen blev den anden overraskelse Helios slået med Tajfuns første mesterskab nogensinde som resultat.

Traditionelt har det ellers været Union Olimpija fra Ljubljana og Krka fra Novo Mesto, der har domineret basketball i Slovenien. Hovedstadklubben har deltaget i EuroLeague et tociffret antal gange, og har gjort det glimrende. Det duopol har Tajfun Sentjur nu brudt.

De tre storhold deltager ikke i den indledende fase i den hjemlige liga. De deltager alle tre i Adriatic League med de stærkeste hold fra Balkan, mens Ljubljana også deltager i EuroCup og de to øvrige hold i FIBA Europe Cup.

Opbygningen af Tajfuns hold ligner Bakken Bears. Et godt og homogent hold, flere rigtig store spillere, mange erfarne, hjemlige spillere – kun to amerikanere bryder de balkanflagene på holdlisten – der er et par serbiere og en bosnier på holdet.

Homogeniteten udstilles når man kigger på topscorerlisten, hvor Sandi Cebular, der er eneste mand, der snitter et tociffret antal point. Bedste rebounder er Emir Zimic, hvis spil ligner Chris Christoffersens.

Amerikanerne hedder Ceola Clark og Jacob Parker – især førstnævnte har styr betydning for slovenernes hold.

Tip off kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by