thomas_laerke-w420

Games | 2015-11-15

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

Referat

For allerede anden gang i indeværende sæson skulle Bakken Bears i kamp mod gæsterne fra Randers – sidste kamp var kendetegnet ved klasseforskel, men siden har Randers forstærket truppen og står nu registreret med 2 sejre i ligaen.

Og specielt trekløveret Chris Nielsen, Charlie Burgess og Bonell Colas har tidligere voldt Bears endda meget store vanskeligheder.

Det der står tilbage efter 4 gange 10 minutter er følgende:

  1. Der blev dømt mange personlige fejl – rigtig mange. Og spillerne havde endda meget vanskeligt ved at forstå dommernes linje.
  2. Positivt at Bakken Bears fra kampens start var indstillet på at anvende HELE bænken – og det viste sig også, at ALLE Bears-spillerne kom på scoringstavlen. Det var tydeligt, at coach Israel Martin havde besluttet sig for at se frem mod 2 andre kampe i den kommende uge – en klog beslutning.
  3. Hjemmeholdet udbyggede konstant føringen indtil de sidste 10 minutter, der i stor udstrækning var præget af indianerbold.
  4. Keane Thomann fik for alvor sit personlige gennembrud med stor effektivitet – og scorede hele 18 point.
  5. Og til trods for 4 tidlige fejl til Chris Nielsen forstod han alligevel konstant at være farlig – og sluttede på 26 point.

Kampen startede med et koncentreret hjemmehold, der ret tidligt bragte sig foran med 14-0. Den første Randers-scoring kom efter ikke mindre end 5 minutter (og ved stillingen 15-7 havde Randers Cimbria fortsat kun scoret fra straffelinjen).

Kampen bølger i intensitet, i niveau og i koncentration – men efter de første 10 effektive minutter fører hjemmeholdet allerede med 26-18

Anden periode startede også rodet – ja det var på mange måder en lidt anderledes kamp. Det var næsten som om Randers på forhånd vidste, at de ville tabe – og at Bakken Bears tilsvarende vidste, at de ville vinde (og sådan set også, at en relativ velbesøgt Vejlby Risskov Hal var indstillet på det samme).

Der viste sig i anden periode en del frustration hos flere spillere med udgangspunkt i RIGTIG mange dømte personlige fejl. Og begge hold var flittige fra straffelinjen.

Begge hold var tilfredse med at kunne gå til pause og få tingene snakket igennem – nu med hjemmeholdet foran med 54-39.

Anden halvleg startede – som i starten af første periode – med Darko i centrum – scoring, fastbreak og dunk. Det viste sig også, at flere spillere havde taget de tidligere frustrationer med videre efter the-pausen – og i flere omgange udviklede det sig efterhånden til en ret fysisk kamp – med en del dumme/unødvendige frustrationsfejl.

Kampen er længe afgjort – og det er tydeligt på banen. Begge hold har sluppet koncentrationen. Og de mange fejl fortsætter i begge ender af banen. Sebastian Åris sætter en flot 3’er og slutter med en fin assist til Aladdin Barakeh som slutter perioden – nu med Bakken Bears foran med 86-55.

Der er egentlig ikke så meget at skrive om når det gælder fjerde periode. Coach Morten Hansen tager midt i periode både Charlie Burgess og Bonell Colas ud på bænken, og overlader det til Chris Nielsen (med hans eget show) at være en trussel.

Nicolai Iversen har dog stadig både brændstof i tanken og vilje. Han scorer hele 10 point i de sidste minutter. Kampen slutter med en sikker sejr til Bakken Bears på 104-76.

For gæsterne var de mest scorende Chris Nielsen med 26 point (heraf 12 på straffe), Charlie Burgess og den tidligere ”bjørn” – Simon Bjørnebo begge med 12 point.

For hjemmeholdet var de mest scorende Keane Thomann med 18, Nicolai Iversen med 17, Darko Jukic med 13 samt Michel Diouf med 12 og Mikkel Plannthin med 10 point.

Bakken Bears spiller allerede igen på onsdag, hvor holdet ude møder Hibernia i FIBA Europe Cup.
Næste hjemmekamp er tirsdag den 24. november kl. 18.15 mod CEZ Nymburk i FIBA Europe Cup.

Kampens resultat:

104-76

Dato:

søndag 15. november 2015

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Søndag er Bears tilbage med fokus i Basketligaen efter tirsdagens opgør i FIBA Europe Cup. Modstanderen er Randers Cimbria.

Seneste Basketligakamp gav nederlag mod Horsens IC, der har fået luft til konkurrenterne i ligaen. HIC har otte sejre i lige så mange kampe, mens Næstved har seks sejre i syv kampe og Bears fem sejre i seks opgør. Det fjerde formodede tophold, Svendborg Rabbits, er kommet lidt slingrende fra start og skiftet head coach efter fire sejre i syv opgør.

Efter en dyr, storsatsende flirt med en masse udefrakommende profiler, er Randers Cimbria ‘back to basics’ med et hold bestående af mange lokale profiler suppleret med unge spillere.

Alle profiler har således spillet i Cimbria i flere sæsoner. Det drejer sig om klubbens to største profiler nogensinde – den amerikanske center Bonell Colas og den danske guard og tidligere Bearsspiller Chris Nielsen. Men det gælder også de amerikanske guards DJ Smedley og Charlie Burgess.

Disse fire spillere suppleres i rotationen af Casper Stage, der dog har været ramt af skader, Simon Bjørnebo, der er kommet tli fra Bears inden denne sæsons start, den lettiske guard Reno Silavs samt den meget erfarne back up center Christian Bendtsen.

Efter turneringens første fjerdedel er Cimbria placeret på femtepladsen i ligaen. Cimbrias resultater er for alvor vendt i de seneste tre kampe, hvor det er blevet til sejre over Stevnsgade (efter overtime) og SISU samt et nederlag efter overtime mod Svendborg Rabbits.

En væsentlig årsag til Cimbrias nylige succes er tilgangen af Charlie Burgess, der i sine fire kampe snitter 19,0 point, 7,6 rebounds og 5,3 assists på godt 41 minutters spilletid!

Tip off er kl. 15.00 – stedet er Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by