thomas_laerke-w420

Games | 2015-11-18

HIBERNIA (IRLAND) vs. Bakken Bears

Referat

4 på stribe – Bears videre i Europa

For første gang nogensinde fik Bears fire sejre i træk i Europa, og holdet spiller nu gruppefinale på tirsdag mod CEZ Nymburk, der vandt onsdagens kamp mod KK Tajfun Sentjur. Det historiske resultat blev overværet af 35 entusiastiske sponsorer og fans i Dublin.

Selvom der gik godt tre minutter før Bears kom på tavlen, var det hurtigt aarhusianerne der satte dagsordenen. Fra 11-10-føring rykkede Bears fra og vandt første periode 24-12.

I de første fire minutter af anden periode styrede Bears virkelig spillet, og nåede foran 38-17 efter treere af Sebastian Åris og Thomas Lærke. Hibernia gik på et 10-2 run inden Bears fik stabiliseret tingene. Føring på 46-30 til Bears ved pausen.

I tredje periode nåede Bears igen foran med 21 point – 59-38 og 61-40 inden Hibernia gik 8-0. Igen fik Bears stabiliseret og udbygget føringen til 65-50.

Bears startede med at score de første fem point i fjerde periode (til 70-50) inden Lehmon Colbert næsten egenhændigt hev Hibernia tilbage i kampen. Hibernia fik reduceret til 73-63 med fire minutter igen. Bears havde kampen igennem problemer med Hibernias zoneforsvar, men da hjemmepublikummet i National Basketball Arena var ved at vågne til dåd, scorede Bears to treere (Lærke og Bivia) på ni sekunder.

Da Carles Bivia fortsatte og scorede de næste fem point var kampen endeligt afgjort – Bears foran 84-63. Michel Diouf sluttede stærkt af ved at score kampens sidste seks point til slutresultatet 90-67.

Kampens resultat:

67-90

Dato:

onsdag 18. november 2015

Tid:

19:30

Arena:

Se statistikken

Foromtale

For første gang i Bearshistorien, drager bjørnene til Irland for at møde Hibernia på udebane. Hjemmekampen gav en ganske sikker sejr (96-60) og kampen i Dublins forstæder skal gerne følge samme mønster og i hvert fald give en sejr til Bakken Bears.

Hibernia, der er et samle-hold bestående af de bedste spillere fra den irske liga, spiller – efter tre udekampe – holdets første kamp på irsk grund, og kravet er en sejr, hvis chancen for kvalifikation skal fastholdes. Omvendt kan Bears sikre sig endelig kvalifikation til andet gruppespil, hvis en Nymburk-sejr over Tajfun tidligere onsdag følges op af en Bearssejr over Hibernia.

Det irske hold har ikke været i nærheden af sejr endnu, men der har alligevel været fine enkeltmandspræstationer. Fx. Martins Provizors 12 point og fire rebounds i kampen i Aarhus, unge Ryan Downeys gennemsnit på 10,0 point og 4,7 rebounds samt den spillende head coach Colin O’Reillys 9,5 point og 6,5 rebounds i gennemsnit. Martins Provizors og Kevin Lacey forventes at være tilbage til onsdagens kamp, mens O’Reilly, der også missede kampen i Tjekkiet er tvivlsom.

Bears fik en fin sejr over Randers Cimbria i søndags, og med ingen spillere over 25 minutter, var kampen ikke med til at slide bjørnene rent fysisk.

Tip off er kl. 19.30 lokal tid (20.30 dansk tid) – Bakken Bears får i øvrigt fin opbakning af en stribe sponsorer og fans.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by