thomas_laerke-w420

Games | 2015-11-21

Stevnsgade SuperMen vs. Bakken Bears

Referat

Bakken Bears kvalificerede sig lørdag til pokalsemifinalerne med en sikker sejr i Stevnsgade. Bears vandt 91-72 efter en kamp, hvor bjørnene vandt alle fire perioder og sejren aldrig var truet.

Bears startede stærkt og kom foran 7-0 og senere 17-6. Især Michel Diouf og Darko Jukic startede stærkt. Stevnsgade kom dog i gang i den anden halvdel af første periode, men Bears førte 28-18 efter ti minutter.

I anden periode viste Nicolai Iversen godt spil – og scorede ni point i perioden. Bears nåede foran 42-27. Begge hold skød godt – og holdene fulgtes ad til halvlegsstilling 52-40.

Efter pausen scorede Bears de syv første point – fem af Jukic og to af Diouf – inden udeholdet stoppede med at spille. Bears glemte at dække op, rebounde og score på samme tid, og så fik Stevnsgade reduceret til 56-63. Time out Bears, efterfulgt af virkelig godt spil af Mikkel Plannthin og Morten Sahlertz gav et hul inden sidste quarter. 72-59 til Bears.

Sahlertz og Plannthin fortsatte med at spille godt – sidstnævnte startede fjerde periode med at ramme to treere. Bears bragte sig foran 81-61 og så var kampen afgjort. Slutresultatet hed 91-72.

Stevnsgades topscorer var Adrian Moss (18 point og syv rebounds), mens Jonel Palou scorede 14. For Bears scorede Michel Diouf 22 point, mens Darko Jukic scorede 20 point og supplerede med 10 rebounds. Mikkel Plannthin nåede 15 point og Morten Sahlertz 12.

Næste opgave for Bears er tirsdagens FIBA Europe Cup-kamp mod CEZ Nymburk fra Tjekkiet. Den kamp afgør højst sandsynligt hvem der vinder gruppe F.

Kampens resultat:

72-91

Dato:

lørdag 21. november 2015

Tid:

16:00

Arena:

Nørrebrohallen

Foromtale

Senest Bakken Bears spillede i Nørrebrohallen var den 24. februar 2004, hvor det blev til en sikker sejr (105-73) i opgøret i Basketligaen. Siden da er der løbet ganske meget vand igennem åen – både i Aarhus og på Nørrebro.

Lørdag går turen igen til Nørrebrohallen, altså for første gang i næsten 12 år. Egentlig var der planlagt en Basketligakamp, men eftersom pokalkvartfinalen mellem de to hold ikke kunne planlægges indenfor termin pga. et stramt program, blev Basketligakampen udsat og pokalkampen afvikles i stedet.

Stevnsgade har siden foråret 2004 opholdt sig i den næstbedste række. Klubben har været gennem en omstrukturering og er blevet bygget op nedefra, så den nu fremstår stor og stærkt. Stevnsgade har en enestående mængde frivillige ledere, og et damehold blandt de allerbedste i Danmark.

Inden Stevnsgades tid i den næstbedste række, markerede klubben sig på allerøverste hylde. Således er Stevnsgade den klub med tredjeflest medaljesæt i dansk herrebasketball (17 stk) – kun overgået af SISU (30) og Bakken Bears (27). Stevnsgade høst hedder tre guldmedaljer, fem sølv og ni bronze.

Som nyoprykker i Basketligaen har Stevnsgade fået en fornuftig start, idet holdet er blandt fire hold, der har to sejre ni kampe (Hørsholm dog kun otte kampe). Det er blevet til sejre over SISU og Hørsholm, og kampen mod det tredje af de fire hold i den nederste del af tabellen, Randers, blev først tabt efter overtime.

Stevnsgades profiler har været de to amerikanske spillere Adrian Moss (15,2 point og 5,6 rebounds) og Alonzo Brooks (11,1 point og 8,8 rebounds). Topscorer er dog danske Mikael Vincents, der kom til Stevnsgade fra SISU, med 15,8 point, som han supplerer med 4,4 assists. Den ‘usynlige’ profil er spanske Jonel Palou, der får holdet til at spille bedre, og snitter fine 9,6 point og 5,5 rebounds.

Den gamle Bearskending Mads Bloch er desværre blevet knæskadet og ude i længere tid, mens Rasmus Nørgaard har valgt at forlade Nørrebroholdet. Det betyder, at de to amerikanske spillere er noget alene under kurven.

Som altid når det gælder pokalkampe, er det knald eller fald – vinderen er i semifinalerne, mens taberens turnering er færdig. I semifinalerne er allerede Horsens IC (efter sejr over Hørsholm). I de øvrige kampe mødes Værløse (1. div) og Randers, mens Næstved spiller i Svendborg.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by