thomas_laerke-w420

Games | 2015-11-24

Bakken Bears vs. NYMBURK (TJEK.)

REFERAT
EN MANDFOLKEPRÆSTATION!!!

Som udgangspunkt er aftenens modstander et hold, vi sådan set ikke burde være i stand til at slå – og alligevel vandt vi knebent i udekampen for et par uger siden.
Og hvad kan vi så forvente i aftenens kamp – der vel ret beset for hjemmeholdet ikke har den helt store betydning – altså foruden egen respekt og værdighed (og her er der tale om stærke kræfter).
Lad det være sagt med det samme – der var på ALLE måder tale om en mandfolkepræstation fra et Bakken Bears-mandskab i front stort set fra start til slut (men flere gange meget lige – og spændende).
Som altid er det Darko Jukic, der starter stærkt og med sit effektive temposkift bringer Bears foran – godt efterfulgt af en smuk 3’er fra Carles Bivia ……. Og så var vi i gang.
Også Chris Christoffersen stempler ind i en periode, hvor Michel Diouf var her-der-og alle-vegne (endda i begge ender af banen).
Vi så også et hjemmehold, der mærkede en hurtighed og en aggressivitet i gæsternes forsvar, som vi ikke helt var forberedt på. Dette resulterede blandt andet i 4 turnovers og 8 point til Nymburk.
Perioden slutter med Bakken Bears foran med 18-15.
Igen er det Darko Jukic der starter anden periode med et lay up. Michel Diouf er fortsat dominerende for hjemmeholdet, hvor også Mikkel Plannthin og Morten Sahlertz viser sig med to af ”de lange”.
Nymburk er bestemt et solidt og homogent hold kendetegnet ved tempo, evnen og viljen til den ekstra aflevering og gode skytter.
Hjemmeholdet bliver ramt af en række angrebsfejl, der er med til, at gæsterne fra Tjekkiet følger trop – dog med Bakken Bears efter endnu 10 effektive minutter foran med 43-35.
Efter pausen fortsætter Bakken Bears med at holde fokus, være dybt koncentrerede og arbejde solidt for hinanden – med Darko Jukic, Carles Bivia og Michel Diouf som de dominerende. Bears er hele tiden lige 3-4 point foran gæsterne.
Hjemmeholdet har vanskeligt ved et par afleveringer, en skridt kendelse og endnu et par TO – men bringer sig stærkt foran 56-44, hvorefter Nymburk med 3 hurtige 3’ere igen kommer alt for tæt på (det var tydeligt, at Nymburk var endda MEGET farlige bag 3-points-linien). Michel Diouf og Darko Jukic slutter perioden af med hver en scoring og bringer værterne foran 61-55.
Vejlby Risskov Hallen med mange fremmødte var vidne til en helt ekstraordinær indsats på et meget højt niveau denne aften.
Flere bemærkede, hvordan coach Israel Martin havde valgt at starte sidste periode uden vore tre (denne aften) mest scorende spillere – deres referent blev lidt klam i håndfladen.
Men jeg skal hilse og sige, at specielt denne fjerde periode blev lige så præcis spændende og medrivende, som man overhovedet kan ønske.
Der blev fightet, kæmpet – fysikken var absolut til stede – det var imponerende.
I denne sidste periode var det fantastisk at se hjemmeholdets effektivitet fra straffelinien – Darko Jukic, Carles Bivia og ikke mindst Mikkel Plannthin var sikkerheden selv – ja bestemt også Chris Christoffersen fik sat 4 for 6 (ikke hverdagskost).
Kampen bølgede med skiftende scoringer de sidste afgørende minutter.
Vi skal lige have kampens absolutte detalje med – ved stillingen 68-65 afdribler Carles Bivia sin modspiller og ligger en lang høj aflevering direkte til Darko Jukic, der dunker bolden i kurven – verdensklasse.
Og med 3 minutter igen er stillingen helt lige – 72-72
Nymburks nr. 7 – Vojtech Hruban viste nu for alvor sit format bag 3-points-linjen og var på alle måder gæsternes farligste spiller i slutfasen.
Men hele tiden svarede hjemmeholdet igen, holdt fokus og var som allerede skrevet sikkerheden selv fra straffelinjen.
Carles Bivia bringer Bakken Bears foran med to sikre straffe med 7 sekunder igen. Og her var det så (endelig) stolpe-ud for Vojtech Hruban og Bakken Bears kunne med rette lade sig hylde af et stående, klappende og piftende hjemmepublikum.
En enestående bedrift.
For hjemmeholdet var de mest scorende Darko Jukic med 21 Michel Diouf med 12 og 13 rebound, Mikkel Plantin med 13 point og endelig Carles Bivia med 17 point. Holdet havde flotte 25 scoringer ud af 29 forsøg fra straffelinjen.
For gæsterne var det ubetinget Chasson Randle med 19 point og Vojtech Hruban med 18 point, der var de dominerende. Modsvarende havde gæsterne beskedne 14 straffekast og scorede på de 9
Bakken Bears spiller allerede igen på torsdag, hvor holdet ude møder SISU.
Næste hjemmekamp er mandag den 7. december kl. 18.15 mod Svendborg Rabbits.

Kampens resultat:

82-79

Dato:

tirsdag 24. november 2015

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Der er otte ubesejrede hold ud af de 56 i FIBA Europe Cup. Et af dem hedder Bakken Bears, og den status som ubesejrede skal forsvares mod de 12-foldige tjekkiske mestre CEZ Nymburk.

De otte ubesejrede hold er – foruden Danmark – fra Frankrig (to hold), Belgien, Tyskland, Tyrkiet, Letland og Ukraine.

Både Bears og Nymburk er kvalificeret til næste runde. Tajfun fra Slovenien kan stadig nå at slutte a point med tjekkerne, men eftersom Nymburk har vundet begge indbyrdes kampe, er de sikre på at slutte øverst. Bears og Nymburk spiller med stor sandsynlighed om førstepladsen i turneringens gruppe F. Bears kan endegyldigt sikre sig førstepladsen i gruppen med en sejr, mens en tjekkisk sejr spiller bolden på deres hænder. I det tilfælde vil begge hold have fire sejre i fem opgør og vinder begge hold i sidste runde, vil de indbyrdes kampe afgøre tingene. Eftersom Bears vandt med to point i Tjekkiet, er der ikke meget at give af. Vinder Nymburk med præcis to point, vil puljen blive afgjort af bedste målscore, og her er Nymburk bedst, og tjekkerne har endda en kamp igen mod gruppens svageste hold, Hibernia, mens Bears mangler en svær udekamp mod Tajfun.

Det er en veritabel klassemodstander, der venter, når Bears møder CEZ Nymburk fra Tjekkiet. Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hele 12 sæsoner i træk, og er kæmpefavoritter til også at tage nummer 13.

Bakken Bears har erfaring af ældre dato med hold fra Tjekkiet. Da de danske bjørne for første gang (2004/05) deltog i de europæiske turneringer og ganske overraskende kvalificerede sig til anden runde, var modstanderen det næstbedste hold fra Tjekkiet, Mlekarna Kunin fra Novy Jicin. Og selvom det østtjekkiske hold var langt efter Nymburk, vandt de samlet ubesværet over Bakken Bears, der dog knebent vandt returopgøret (90-64 og 95-100).

At Nymburk er et klassemandskab kan man se ud af holdopstillingen. Største karriere har Jiri Welsch, der dog pga. en skade ikke har deltaget i de seneste kampe. Welsch har spillet fire år i NBA og i en af sæsonerne snittet næsten ti point pr. kamp. Efterfølgende har han spillet Euroleague i bl.a. Spanien. Welsch er en af fire tjekkiske landsholdsspillere, der leverede en fantastisk præstationen ved EM, hvor Tjekkiet blev nummer syv. Vojtech Hruban er den mest markante af tjekkerne, og især hans trepointskud skal der lægges mærke til.

Også belgiske Maxime De Zeeuw deltog ved EM, og den tidligere Virtus Roma-spiller er en nøglespiller for tjekkerne som holdets bedste rebounder. Nøglespiller er også amerikanerne Michael Dixon og Julian Vaughn samt cubanske Howard Sant-Ross. Dixon er holdets topscorer og en dygtig allround-spiller.

CEZ Nymburk har også en islænding i truppen: Hördur Vilhjálmsson  – endnu en EM-deltager – fik en kontrakt med tjekkerne i forbindelse med et par skader, og det er et skridt op for en spiller, der i seneste sæson spillede i den tyske BBL (bedste række).

Udover at spille i FIBA Europe Cup deltager CEZ Nymburk i VTB United-ligaen, der indeholder de bedste hold fra Østeuropa. Således kommer Nymburk fra en kamp søndag i Moskva mod et af Europas bedste hold, CSKA, som viste deres klasse og gav Nymburk en røvfuld. Derudover er Nymburk med i den tjekkiske NBL-liga, men kun på halv kraft. Holdet spiller således kun udebanekampene.

Bakken Bears kommer fra et par halvstore sejre over Hibernia fra Irland og pokalsejr over Stevnsgade – men spillet skal steppes kraftigt op, hvis Nymburk skal have en lige kamp i Vejlby-Risskov Hallen.

CEZ Nymburk har haft lidt længere fra deres seneste kamp end bjørnene havde hjem fra Nørrebro i et snedækket landskab lørdag aften. Som nævnt spillede holdet søndag i Moskva og tog mandag direkte til Danmark.

Tip off er kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen, der forventes godt fyldt op tli den spændende kamp.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by