thomas_laerke-w420

Games | 2015-12-07

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

Referat

Efter et overtidsdrama fik Svendborg Rabbits vendt den seneste resultatmæssigt uheldige stime og tilføjede Bakken Bears det andet nederlaget i sæsonen. Rabbits vandt 102-98 efter at have været skarpest i kampens afslutning.

Bakken Bears fik ellers en drømmestart på kampen. Da Mikkel Plannthin ramte en trepointscoring til føring 13-2 væltede det ind med bamser til Børnenes Kontor som en konsekvens af Bakken Bears Teddy Bear Toss. En pause, der bekom Rabbits bedst, men omvendt øgede Bears føringen i resten af perioden. Bjørnenes største føring var ved 24-9, men den giftige duo Rozzell og Porta var i gang. Rabbits fik reduceret til 28-15 ved periodepausen.

Efter en Portatreer som åbning på anden periode satte 100-kamps jubilar Sebastian Åris fem point i streg til føring 33-18 inden Rabbits gik på et 14-2 run og fik reduceret til 35-32. Antonio Porta var ustyrlig i anden periode, og scorede 18 point i første halvleg. Bears sluttede perioden bedst af og havde det ikke været for endnu en dyb treer af Porta havde føringen ved halvlegspausen været tociffret – nu var den i stedet på 47-40.

Rabbits fik hurtigt reduceret til 49-46 men Bears holdt stand, og føringen nåede at blive på 12 point – 60-48. Med under to minutter igen af tre periode var Bears oppe med ti point – 70-60, men en god fynsk afslutning gav et 6-0 run inden Åris sluttede perioden med en treer.

Rabbits vendte kampen og kom foran efter et 12-0 run. Brandon Rozzell stod for de sidste ti point i det run. Føring 78-73 lignede Rabbits et hold i vinderposition, men igen skiftede kampen. En velskydende Mikkel Plannthin ramte to treere og Michel Diouf satte et par straffekast, og så var Bears igen foran – 81-78. Herefter gik Rabbits på et 5-0 run, og så Bears på et tilsvarende. Rabbits var i vinderposition 91-88 ved indgangen til kampens sidste minut, men en scoring af Diouf og en treer af en indtil da anonym Carles Bivia gav Bearsføring 93-91. Antonio Porta blev fejlet og scorede begge straffekast. Michel Diouf brænder et lille skud inden Rabbits får chancen, men Bivia låger Trevor Noacks skud.

I overtiden er det to trætte hold, der er på banen. Der scores ikke i de første to minutter, og Bears forsøger at sejre ved hjælp af trepointskud. En taktik, der ikke virker, på trods af den del frie skud. Rabbits er mere træfsikre, og scorer holdets straffekast. Bears har ellers chancen for at udligne, da Bivia skyder en treer med otte sekunder igen, og så er det kosmetik, da Darious Moten scorer et straffekast til slutresultatet 102-98.

Bears spiller allerede torsdag igen, når holdet gæster Forum Horsens. Hjemmeholdet Horsens IC fører suverænt Basketligaen med 12 sejre i lige så mange kampe. Bears og Team Fog Næstved deler andenpladsen med syv sejre i hhv ni og ti opgør, og Rabbits har seks sejre i tolv kampe. Rabbits’ næste Basketligakamp er onsdag den 16. december, når Randers Cimbria kommer på besøg.

Kampens resultat:

98-102

Dato:

mandag 07. december 2015

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Der venter Bakken Bears fem meget vigtige kampe på 13 dage inden der kan holdes juleferie. Tre topkampe i Basketligaen, et Europa Cup-kamp og en pokalsemifinale. Den første af disse opgør – der alle spilles i Jylland – afvikles mandag i Vejlby-Risskov Hallen – Svendborg Rabbits kommer på besøg.

De fynske kaniners kampe i Aarhus er efterhånden klassikere i den danske basketballkalender. Syv sæsoner i træk mødtes holdene i DM-finalerne med seks Bearssejr til følge. Det enlige Rabbitsmesterskab i 2010 blev sikret med et klassemandskab med Johnell Smith, Ivan Höger, Mikkel Plannthin og Nicolai Iversen som profilerne.

Tilbage fra guldholdet i 2010 er kun Claus Magaard og Rasmus Christensen. De suppleres af Marinus Mouboe som de største danske profiler. Scoringsmæssigt er det en stribe spillere med udenlandsk pas der markerer sig. Argentinsk-italienske Antonio Porta er tidligere OL-bronzevinder og måske ligaens dygtigste point guard. Amerikanske Brandon Rozzell er den klart mest scorende spiller i ligaen, og hvis hans sammenspil med Porta bliver bedre, bliver der tale om en fantastisk guard-duo. På de store pladser er der store forventninger til de to amerikanere Trevor Noack og Darious Lee Moten. Derudover har Rabbits rigtig gode rollespillere i Axel Karason, Damian Ocana og Liam Potter, der alle på en god dag kan have særdeles afgørende roller og både score og tage mange rebounds.

I mange år har head coachen heddet Craig Pedersen – faktisk i næste 13 sæsoner. Tidligere på efteråret sagde den tidligere HIC- og Bearsspiller dog stop og overlod roret til sin assistent, Arnar Gudjonsson, der sammen med Steen Gertz skal leve op til de fynske medaljetraditioner.

Rabbits har fået en overraskende tung start på sæsonen. Foruden udskiftningen i coachstolen, er en amerikaner sendt hjem, og det er blevet til flere nederlag end sejre. Nu er ingen titler imidlertid endnu vundet i efteråret, og Rabbits er klar til pokalsemifinalerne (hvor de møder Horsens IC), og har stadig fine chancer for at slutte i top 4 i Basketligaen.
Bakken Bears seneste kamp var i onsdags, hvor holdet i Slovenien afsluttede det indledende gruppespil i FIBA Europe Cup. Bears vandt 79-60 over KK Tajfun og gik dermed ubesejret igennem gruppe F. Nu venter seks nye kampe i Round of 32-gruppespillet, startende onsdag den 16. december.

Mandag skal der kastes med bamser i Vejlby-Risskov Hallen. Det er efterhånden blevet en tradition, at Bakken Bears Teddy Bear Toss afvikles i forbindelse med en Bears hjemmekamp i december. Der er gratis entre, hvis tilskuerne medbringer en (ubrugt) bamse til donation til Børnenes Kontors julepakkeuddeling. I forbindelse med første trepointscoring til hjemmeholdet, kastes bamserne på banen, hvorefter de overrækkes til Børnenes Kontor.

Tip off er kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen, dørene åbnes kl. 17.00.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by