thomas_laerke-w420

Games | 2015-12-16

Bakken Bears vs. BC KHIMIK YUZHNE (UKRAINE)

Referat

Bakken Bears kom i menneskehænder i onsdagens kamp mod det ukrainske tophold Khimik Yuzhne. De forsvarende ukrainske mestre spillede ekstremt disciplineret i en fysisk hård kamp, og Bears kunne ikke ramme fra distancen i en kamp, hvor der skulle kæmpes mere end normalt for at få de rigtige positioner i angrebet.

Forsvarsmæssigt gjorde Bears det i perioder ganske fint. 75 point til Khimik er ingen skandale, om end en smule for meget hvis man gerne vil vinde kampen. Omvendt er 51 point alt for lidt, hvis man skal være med. Bears ramte kun 11,5% af sine trepointskud (3 for 26) mod gæsternes 36,7%. Samtidig tog udeholdet otte rebounds mere end Bears (40 mod 32). De to statistikker gjorde en afgørende forskel i kampen.

Khimik var – bortset fra den allerførste scoring – foran hele kampen. Efter første periode førte ukrainerne 19-11, men Bears fik hevet godt igen. Bears var kun bagud 26-27 med 3 minutter og 30 sekunder tilbage af anden periode, men så knækkede filmen fuldstændigt. De næste fem minutter – henover halvlegspausen – scorede Khimik 17 ubesvarede point (ni point før pausen – otte efter), og det kom Bears aldrig tilbage fra.

Bears fik skåret ukrainernes føring til ti point (41-51), men spænding om resultatet kom der aldrig. Khimik leverede kampens andet run på et tociffret antal point (10-0 til 61-41), og så var resten kosmetik.

Tilbage sad at nyde den disciplinerede og velforberedte ukrainske hold, der viste hvorfor holdet blot har tabt en eneste af holdets 20 første kampe i denne sæson. Bears derimod skal tilbage i taktiklokalet og finde modtræk inden returopgøret om en god måneds tid. Inden da venter udekampe i FIBA Europe Cup mod litauiske Juventus og belgiske Mons.

Men inden der er tid til igen at tale om Europa Cup, skal Bears dog igennem en pokalsemifinale på lørdag, en juleferie og et par kampe i Basketligaen.

Pokalsemifinalen er imod Randers Cimbria og spilles lørdag kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

I onsdagens kamp var Michel Diouf mest scorende (13 point) og bedste rebounder (7 rebounds). Darko Jukic scorede 12 point og tog fire rebounds, mens Chris Christoffersen scorede 10 point og supplerede med fem rebounds.

For Khimik scorede Matthew Shaw 19 point og han supplerede med seks rebounds. Brandon Frazier nåede en double-double (12 point og 10 rebounds – men også syv turnovers). Oleksandar Antypos scorede også 12 point.

Kampens resultat:

51-75

Dato:

onsdag 16. december 2015

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Mandag aften fik Bakken Bears en tiltrængt sejr i den hjemlige liga efter to nederlag til henholdsvis Svendborg Rabbits og IC Horsens. Team FOG Næstved gæstede Vejlby-Risskov Hallen, men hjemmeholdet var ikke så gæstfrie i denne omgang. Sjællænderne blev sendt hjem med et 85-64-nederlag.

Dermed kunne Bears sætte flueben ud for den første af tre svære opgør denne uge. Næste svære opgave er i den på europæiske FIBA Europe Cup, og gæsterne er absolut ikke at kimse af. Ganske som Bakken Bears er de ubesejrede i europæisk sammenhæng, hvilket kun tre andre hold også er.

Bakken Bears og BC Khimki Yuzhnes samlede statistik for de første seks kampe ligner hinanden utrolig meget. Ukrainernes målstatistik hedder 482/396, mens Bears’ hedder 485/398. Khimki lå også i pulje med Juventus Utena i sidste runde, og det blev til to sejre. Sidste mandskab i Round of 32 Gruppe T er Belfius Mons-Hainaut.

Med sejren over Team FOG Næstved tog Bakken Bears en vigtig skalp i det samlede regnskab, hvor de nu ligger alene på andenpladsen med to point ned til netop Næstved og fire ned til Rabbits. BC Khimki Yuzhne har 12 sejre og et enkelt nederlag i den ukrainske liga, hvilket placerer dem i toppen af deres hjemlige liga.

Michel Diouf har specielt sprudlende i FIBA Europe Cup. Han er både den spiller med flest point, rebounds, steals og blocked shots i snit pr kamp for Bakken Bears. Flest assists står Carles Bivia for. Hos de ukrainske gæster skal vi formentlig holde et ekstra vågent øje med deres amerikaner Branden Frazier, der i snit har 16.3 points pr kamp og 5.8 assists. Derudover er deres store center Viacheslav Petrov bomstærk i den anden ende.

Bakken Bears kom helskindet igennem kampen mod Næstved, hvorfor der ikke er nogle skadede spillere til FIBA Europe Cup-opgøret.

Der er tip off onsdag kl. 18:15 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by