2016-01-03

Referat

Sidst de to hold mødtes i Basketligaen blev det til en meget alvorlig lussing til gæsterne fra Stevnsgade – så spørgsmålet var her et par dage inde i det nye år, om Bakken Bears kunne finde viljen og koncentrationen.

Lad det være sagt indledningsvis – eftermiddagens kamp vil ikke gå over i historien – rodet, ukoncentreret, svingende kvalitet og uden vilje (under alle omstændigheder fra hjemmeholdet).

Hvis vi lige tage de vigtigste ting – så handler det om følgende:
•    Bakken Bears startede svagt, langsomt og uden vilje – med mange brændte skud
•    Men hjemmeholdet kom så midt i første periode pludselig tilbage og spillede de bedste fem minutter i kampen
•    Og Bears bragte sig solidt foran med 25-15 efter de første 10 minutter

Anden periode handlede om, at holdene skiftedes til at score – en periode uden anden dramatik, end to tekniske fejl til Stevnsgade’s Nicolas Christensen (den anden dog dømt til bænken i en situation, hvor Nicolas Christensen var på vej til at blive skiftet ud).

Men også ros til Bakken Bears for trods alt at have vilje til at spille bolden videre til den frie mand. Perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 45-33.

Efter pausen fortsatte det med mange skud fra distancen – hjemmeholdet var flittige bag 3-point’s linien med skiftende scoringer til Sebastian Åris, Morten Sahlertz, Nicolai Iversen, Darko Jukic og Mikkel Plannthin.

Efter 25 minutter kom Jacob Meller på banen som den sidste at de kun ni spillere, som coach Israel Martin benyttede – Jacob startede med en fin assist. Og Bakken Bears var solidt foran med hele 71-49 efter de 30 minutter.

Herefter hoppede kæden ganske enkelt af for hjemmeholdet. De efterfølgende ca. 7 minutter benyttede gæsterne til at vinde med 18-2 (ja – du læste rigtigt). Bakken Bears havde i disse minutter vel ikke to sammenhængende fornuftige beslutninger – og i angrebet handlede det nu KUN om at skyde fra distancen. Og når heller ikke normalt solide Michel Diouf have en heldig dag ”på kontoret”(blandt andet kun 4 rebounds) – ja – så var føringen pludselig reduceret til kun seks point (73-67).

Det skal bemærkes, at Stevnsgade vandt rebound-kampen med ikke mindre end 38-25 – ganske bemærkelsesværdigt.

Coach Martin valgte endelig at tage en vigtig timeout, hvilket viste sig at have den ønskede effekt. Darko Jukic scorede endelig og stoppede blødningen med en scoring – og kampen ebbede ud med hjemmeholdet som vinder med cifrene 80-72.

Mest scorende for Stevnsgade SuperMen var Alonzo Brooks med 16 point, Adrian Moss også med 16 point og Jonel Palou Visa med 11 point.

For Bakken Bears scorede Sebastian Åris 15 point, Morten Sahlertz 14 point, Darko Jukic 12 point og Mikkel Plannthin også 12 point.

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE