thomas_laerke-w420

Games | 2016-01-03

Bakken Bears vs. Stevnsgade SuperMen

Referat

Sidst de to hold mødtes i Basketligaen blev det til en meget alvorlig lussing til gæsterne fra Stevnsgade – så spørgsmålet var her et par dage inde i det nye år, om Bakken Bears kunne finde viljen og koncentrationen.

Lad det være sagt indledningsvis – eftermiddagens kamp vil ikke gå over i historien – rodet, ukoncentreret, svingende kvalitet og uden vilje (under alle omstændigheder fra hjemmeholdet).

Hvis vi lige tage de vigtigste ting – så handler det om følgende:
•    Bakken Bears startede svagt, langsomt og uden vilje – med mange brændte skud
•    Men hjemmeholdet kom så midt i første periode pludselig tilbage og spillede de bedste fem minutter i kampen
•    Og Bears bragte sig solidt foran med 25-15 efter de første 10 minutter

Anden periode handlede om, at holdene skiftedes til at score – en periode uden anden dramatik, end to tekniske fejl til Stevnsgade’s Nicolas Christensen (den anden dog dømt til bænken i en situation, hvor Nicolas Christensen var på vej til at blive skiftet ud).

Men også ros til Bakken Bears for trods alt at have vilje til at spille bolden videre til den frie mand. Perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 45-33.

Efter pausen fortsatte det med mange skud fra distancen – hjemmeholdet var flittige bag 3-point’s linien med skiftende scoringer til Sebastian Åris, Morten Sahlertz, Nicolai Iversen, Darko Jukic og Mikkel Plannthin.

Efter 25 minutter kom Jacob Meller på banen som den sidste at de kun ni spillere, som coach Israel Martin benyttede – Jacob startede med en fin assist. Og Bakken Bears var solidt foran med hele 71-49 efter de 30 minutter.

Herefter hoppede kæden ganske enkelt af for hjemmeholdet. De efterfølgende ca. 7 minutter benyttede gæsterne til at vinde med 18-2 (ja – du læste rigtigt). Bakken Bears havde i disse minutter vel ikke to sammenhængende fornuftige beslutninger – og i angrebet handlede det nu KUN om at skyde fra distancen. Og når heller ikke normalt solide Michel Diouf have en heldig dag ”på kontoret”(blandt andet kun 4 rebounds) – ja – så var føringen pludselig reduceret til kun seks point (73-67).

Det skal bemærkes, at Stevnsgade vandt rebound-kampen med ikke mindre end 38-25 – ganske bemærkelsesværdigt.

Coach Martin valgte endelig at tage en vigtig timeout, hvilket viste sig at have den ønskede effekt. Darko Jukic scorede endelig og stoppede blødningen med en scoring – og kampen ebbede ud med hjemmeholdet som vinder med cifrene 80-72.

Mest scorende for Stevnsgade SuperMen var Alonzo Brooks med 16 point, Adrian Moss også med 16 point og Jonel Palou Visa med 11 point.

For Bakken Bears scorede Sebastian Åris 15 point, Morten Sahlertz 14 point, Darko Jukic 12 point og Mikkel Plannthin også 12 point.

Kampens resultat:

80-72

Dato:

søndag 03. januar 2016

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Ganske som det allerførste hjemmeopgør i sæsonen bliver den første hjemmekamp i 2016 også mod Stevnsgade SuperMen. Bakken Bears var suveræne tilbage i oktober, hvor københavnerne blev sendt tilbage over bæltet med en lang næse og et nederlag på 108-62. Også pokalkampen i Nørrebrohallen (21/11) blev vundet – 91-72.

Bakken Bears ramte for nyligt to bump på vejen i form af Horsens IC og Svendborg Rabbits, men kom tilbage på sporet med en sikker hjemmesejr over Team FOG Næstved. Siden blev det til nederlag i FIBA Europe Cup mod BC Khimki Yuzhne, før Bears slog Randers Cimbria både ude og hjemme – først i pokalen og så i ligaen. Derfor skal værterne også anses som favoritter i hjemmekampen mod københavnerne.

Stevnsgade SuperMen hoppede op fra sidstepladsen efter en velspillet bundkamp mod SISU. Dermed har de taget tre sejre i 14 mulige. Seks point efter en ude- og hjemmesejr over SISU og en hjemmesejr over Hørsholm 79’ers. Før sidste spillerunde mellem jul og nytår var det seks kampe siden, at de havde smagt sejrens sødme.

Med profiler som Adrian Moss, Mikael Vincents Nielsen og Alonzo Wayne Brooks lll så skal de absolut ikke afskrives uden kamp. De har flere spillere, der løber rundt med gode individuelle statistikker, så kan de få det til at gå op i en højere enhed, så får vi en seværdig kamp i Vejlby-Risskov Hallen. Værd at bemærke er det selvfølgelig også, at de kommer med god gejst efter at have sluttet 2015 af med to point.

Bakken Bears må fortsat undvære den nye mand, Shawn Glover, der ikke har fået opholdstilladelse og følgelig ikke må spille. Derudover er Chris Christoffersen stadig ude af holdet, mens Carles Bivia, der sad ude af tirsdagens kamp i Randers, også er tvivlsom med en hælskade. Han forventes dog snart tilbage på holdet.

Søndagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen spilles kl. 15.00.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by