thomas_laerke-w420

Games | 2016-01-10

Bakken Bears vs. SISU

REFERAT

Det var de to mest vindende hold på herresiden – det var top mod bund.
Og det var en kamp, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at vinde tilbage til de gamle dyder – forsvaret og reboundspillet!!
Dette var på ingen måde en kamp med fokus på forsvaret – begge hold brugte primært energien i angrebet – og det var på alle måder en kamp med svingende præstationer.
Fra starten lignede det en kamp mellem drenge (SISU) og mænd (Bakken Bears) – men det skulle vise sig ikke at holde stik. SISU spillede bestemt deres chance og var på ingen måde (måske lige på nær de første 5 minutter) kyst af et mandskab fra Bakken Bears på hjemmebane.
Hjemmeholdet starter godt og koncentreret i begge ender af banen og bringer sig i fuld kontrol foran med 19-8 (af disse havde Darko Jukic alene 12 point). Men efter et par udskiftninger efter 7 minutter overtog SISU fuldstændig scenen og sluttede med en scoring i sidste sekund og bragte sig foran 19-20.
Den korte pause var god ved Bakken Bears, der igen trådte på speederen og 6½ minut inde i anden periode havde hjemmeholdet igen sikret sig et solidt forspring (efter et run på 10-1) på 32-21. Og herefter var der aldrig tvivl om vinderen. Eneste egentlige usædvanlige var sådan set, at Bakken Bears midt i perioden gik i zone.
I de sidste minutter af halvlegen kom også Jacob Meller på banen – og holdene kan gå til pause med Bakken Bears foran 53-31 (vinder altså perioden 34-11). Mon ikke pausen skulle anvendes til at få selvtillid og koncentration ind i hovedet på de af Bearsspillerne, der ikke havde vist sig fra deres bedste side i de første 20 minutter.
Da spillet igen blev sat i gang var til nogle rodede minutter fra begge mandskaber. Dog skal begge hold roses for trods alt at fortsætte med gode angreb og spændende scoringer. Ikke mindst de to ”små” spillere fra SISU – Devin Cherry (188cm) og August Haas (185 cm) voldte hjemmeholdet store kvaler uden at SISU dog fik hentet ind på Bakken Bears – perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 78-57.
I fjerde periode fik både Thomas Lærke og Chris Christoffersen vist gode takter – og begge kom ind i kampen med solide præstationer i angrebet (nej – forsvaret var fortsat ikke eksisterende for begge hold).
Generelt synes det, at SISU bestemt ikke skal have lov til i Vejlby Risskov Hallen at score 86 point – dette er IKKE godkendt – og giver uden tvivl coachteamet noget at arbejde med de kommende dage frem mod næste weekends pokalfinale mod HIC.
Der var fortsat flere rigtig flotte scoringer fra Bakken Bears – og altså også stor ros til SISU for at spille deres spil og kæmpe for sagen.
Ikke mindst var det super at se Mathias Thibault får lidt af et gennembrud med 4 stk 3-points-scoringer – i det hele taget er Bakken Bears meget afhængige af deres skud fra distancen. I dag blev det til 18 ud af 35 forsøg – imponerende.
Kampen sluttede med en imponerende score – ikke mindre end 113-86 til Bakken Bears.
For SISU var de mest scorende Devin Cherry med 31 point, Frederik Rungby med 20 point og August Haas med 17 point.
Hos hjemmeholdet scorede Darko Jukic 18 point, Sebastian Aaris 14, Carles Bivia 14, Morten Sahlertz og Mathias Nielsen begge 12 point.
Og reboundstatistikken siger 33 til Bakken Bears og 24 til SISU
Næste kamp er allerede onsdag ude mod Belfius Mons fra Belgien – og så gælder det pokalfinalen lørdag den 16. januar i Horsens – mod Horsens (skynd dig at købe billet – der er kun få tilbage).

Kampens resultat:

113-86

Dato:

søndag 10. januar 2016

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Efter det store nederlag mod de litauiske bronzevindere, Juventus, skal Bears søndag revanchere sig i den danske Basketliga imod SISU.

I de sidste kampe har reboundspillet haltet. Både Stevnsgade og Juventus har reboundet bedre end Bears,og det skal der rettes op på allersnarest. Ellers bliver det tungt – efter SISU venter kampe mod Mons (i Belgien), pokalfinale mod Horsens IC og Khimik Yuzhne (i Ukraine).

Bears’ nye amerikaner, Shawn Glover, fik debut i kampen i Litauen, men er i den meget specielle situation, at han ikke må spille kampe indenfor Danmarks grænser før hans opholdstilladelse går på plads. Det er i skrivende stund ikke sket. Derfor kan han ikke spille mod SISU – men han vil være tilbage på holdet på tirsdag i Belgien.

SISU tog hul på 2016 med et nederlag til Team FOG Næstved på hjemmebane.
Dermed er det otte kampe siden, at de har vundet i Basketligaen. Det skete d. 13. november på udebane mod Stevnsgade SuperMen. Med en så mange nederlag på stribe er det ikke overraskende, at SISU befinder sig på sidstepladsen i rækken med to sejre af 16 mulige.

Anderledes godt går det for Bakken Bears, der ridder på bølgen efter tre sejre i træk i Basketligaen. Bears ligger fortsat på andenpladsen med 20 point og en kamp i hånden i forhold til Team FOG Næstved, der også ligger med 20 point. Stevnsgade SuperMen blev afvist i Bears’ første kamp i 2016, men det blev et tættere opgør end forventet. Slutresultatet
80-72 bevidner, at alle mandskaber skal tages seriøst i Basketligaen.

SISUs problem denne sæson har ikke været deres offensiv. De har i deres
16 kampe et ganske fint pointsnit – til gengæld er de skrøbelige i den anden ende, og når de gæster Århus møder de rækkens bedst på point i snit pr kamp, hvorfor hjemmeholdet naturligvis er favoritter. Sidst SISU var på besøg blev de da også sendt hjem med en 107-82-lussing.

SISU skal have gang i profilerne August Hass og Frederik Rungby, hvis de skal have noget med fra Århus. Begge ligger med rigtig fine statstikker på assist- og pointlisten for ligaen. Kun Michel Diouf har sendt flere point på tavlen end de to, men det skal dertil siges, at Bakken Bears har flere strenge at spille på, hvorfor både assists og point er spredt ud på mange spillere.

Søndagskampen spilles kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen. På grund af stort arrangement på Idrætshøjskolen henviser vi tilskuerne til at parkere på den store parkeringsplads, på gymnasiet eller på andre parkeringspladser i området.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by