2016-01-12

Referat

Bakken Bears fik belgisk topbasketball at føle i tirsdagens kamp i tredje runde i FIBA Europe Cup. Belfius Mons-Hainaut vandt 90-66 efter at have været foran hele kampen. Bears var med til midt i tredje periode, men havde ikke noget svar da Mons rykkede fra.

For mange turnovers kostede dyrt i start, hvor Mons hurtigt kom foran 10-3, 14-5 og 18-7, men bjørnene fortsatte med at spille hårdt, og kom langsomt bedre med i kampen. Robert Arnold scorede sit 10. point til føring 22-12 til hjemmeholdet inden Bears sluttede halvlegen med syv ubesvarede point, heraf to dunks af Darko Jukic og en sidsteøjebliks trepointscoring af Michel Diouf. 22-19 til Mons.

I anden periode fulgte bjørnene også fint med selvom Andre Collins åbnede med en trepointscoring. Bears scorede seks point i streg og udlignede til 25-25. En uheldig sekvens med en turnover efterfulgt af en usportslig fejl kostede fire point til hjemmeholdet, og Bears fik aldrig kontakt igen om end det var tæt på. 41-33 ved pausen, men optimisme i Bearsomklædningsrummet efter at have fulgt godt med i reboundsspillet og svaret godt igen efter den dårlige start.

Efter pausen var Michel Diouf flyvende i angrebet. Han scorede syv af de første ti point – og Mikkel Plannthin supplerede med en treer. Fra 50-40 scorede Bears syv point i træk, så stillingen midt i perioden var 50-47. Så viste to Monsspillere virkelig deres niveau. Amaury Gorgemans og Austin Nichols fik gang i scoringsmaskinen og Bears begyndte at misse. Et 9-1 run af hjemmeholdet blev fulgt op af flere missede skud fra Bears og perioden sluttede 69-52.

Fjerde periode var uden den spænding, der kendetegner en optimal basketballkamp, og selvom Thomas Lærke smed seks point på tavlen var Bears ikke i nærheden af at true belgierne. Kampen sluttede 90-66.

Statistikken viser at Bears var fint med i reboundspillet (33-32 til Mons), men hvis aarhusianerne skal være med i sådan en kamp, skal trepointskuddene rammes. Bears skød blot 4/21 (19,0%), hvor hjemmeholdet score 8/19 (42,1%). Så hjalp det heller ikke at straffeprocenten var pauver (10/19 – Mons skød 16/16).

Næste kamp for Bears er pokalfinalen imod Horsens IC lørdag, mens det onsdag i næste uge gælder en tur til Ukraine og kamp imod Khimik Yuzhne. To yderst svære opgaver.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE