thomas_laerke-w420

Games | 2016-01-12

BELFIUS MONS-HAINAUT (BELGIEN) vs. Bakken Bears

Referat

Bakken Bears fik belgisk topbasketball at føle i tirsdagens kamp i tredje runde i FIBA Europe Cup. Belfius Mons-Hainaut vandt 90-66 efter at have været foran hele kampen. Bears var med til midt i tredje periode, men havde ikke noget svar da Mons rykkede fra.

For mange turnovers kostede dyrt i start, hvor Mons hurtigt kom foran 10-3, 14-5 og 18-7, men bjørnene fortsatte med at spille hårdt, og kom langsomt bedre med i kampen. Robert Arnold scorede sit 10. point til føring 22-12 til hjemmeholdet inden Bears sluttede halvlegen med syv ubesvarede point, heraf to dunks af Darko Jukic og en sidsteøjebliks trepointscoring af Michel Diouf. 22-19 til Mons.

I anden periode fulgte bjørnene også fint med selvom Andre Collins åbnede med en trepointscoring. Bears scorede seks point i streg og udlignede til 25-25. En uheldig sekvens med en turnover efterfulgt af en usportslig fejl kostede fire point til hjemmeholdet, og Bears fik aldrig kontakt igen om end det var tæt på. 41-33 ved pausen, men optimisme i Bearsomklædningsrummet efter at have fulgt godt med i reboundsspillet og svaret godt igen efter den dårlige start.

Efter pausen var Michel Diouf flyvende i angrebet. Han scorede syv af de første ti point – og Mikkel Plannthin supplerede med en treer. Fra 50-40 scorede Bears syv point i træk, så stillingen midt i perioden var 50-47. Så viste to Monsspillere virkelig deres niveau. Amaury Gorgemans og Austin Nichols fik gang i scoringsmaskinen og Bears begyndte at misse. Et 9-1 run af hjemmeholdet blev fulgt op af flere missede skud fra Bears og perioden sluttede 69-52.

Fjerde periode var uden den spænding, der kendetegner en optimal basketballkamp, og selvom Thomas Lærke smed seks point på tavlen var Bears ikke i nærheden af at true belgierne. Kampen sluttede 90-66.

Statistikken viser at Bears var fint med i reboundspillet (33-32 til Mons), men hvis aarhusianerne skal være med i sådan en kamp, skal trepointskuddene rammes. Bears skød blot 4/21 (19,0%), hvor hjemmeholdet score 8/19 (42,1%). Så hjalp det heller ikke at straffeprocenten var pauver (10/19 – Mons skød 16/16).

Næste kamp for Bears er pokalfinalen imod Horsens IC lørdag, mens det onsdag i næste uge gælder en tur til Ukraine og kamp imod Khimik Yuzhne. To yderst svære opgaver.

Kampens resultat:

90-66

Dato:

tirsdag 12. januar 2016

Tid:

20:00

Arena:

Mons Arena, Mons, Belgien

Se statistikken

Foromtale

Tirsdag spiller Bakken Bears i Belgien imod Belfius Mons-Hainaut. Det sydbelgiske hold nåede sidste år finalen i den belgiske liga, hvor Oostende vandt mesterskabet.

Bakken Bears har ved to tidligere lejligheder spillet imod belgiske hold – uden det helt store succes. I 2008 blev det til to klare nederlag imod Liege (55-67, 97-64) og i sidste sæson var Okapi Aalstar for stærke i begge opgør (89-92, 100-103). Med Mons’ sølvmedaljer fra sidste sæson er der således ingen grund til at tro at de er mindre stærke end de øvrige hold Bears har mødt, om end holdet øjeblikkeligt ligger på ottendepladsen i Scoooreleague med fem sejre i tolv kampe, heraf blot en sejr i sidste seneste seks opgør. Der er dog blot to sejre mellem nummer to og otte i rækken.

Søndag tabte Mons en udsat kamp mod Brussels. Kampen skulle have været spillet fredag, men en forsinket hjemrejse fra Europa Cup-kamp i Ukraine gav forsinkelse og siden et klart nederlag (65-101).

Profiler har Mons nok af – og som de øvrige belgiske hold Bears har mødt, er mange af dem udstyret med amerikansk pas. Mons udnytter til fulde reglen om at man må have seks amerikanere i FIBA Europe Cup. Profilerne hedder Robert Arnold (sidste sæsons topscorer i EuroChallenge), Andre Collins, Austin Nichols, Justin Cage (der spillede for Liege i 2008/09 og var med til at slå Bears) samt den belgiske landsholds point guard Lionel Bosco, der spillede mod Danmark i sommeren 2014, hvor han bl.a stod overfor Thomas Lærke.

Mons har et bredt hold med mange dygtige individualister, og havde ingen problemer med at kvalificere sig til det andet gruppespil. I første gruppespil vandt det belgiske hold tre af seks kampe, men var alligevel kvalificeret inden sidste spillerunde. Det blev bl.a til sejr over det franske tophold ASVEL. I Round of 32 har Mons slået Juventus sikkert (77-57) inden det onsdag blev til nederlag mod rækkens førerhold Khimik Yuzhne (61-64).

Kampen i Belgiens niendestørste by spilles tirsdag og starter kl. 20.00. Bakken Bears bakkes op af en gruppe Bearsfans, der tager turen til Mons.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by