thomas_laerke-w420

Games | 2016-01-16

Horsens IC vs. Bakken Bears

REFERAT

Bakken Bears fik klubbens tiende pokaltitel efter en overbevisende sejr på 83-66 (44-28 ved pausen). Bears nåede foran med hele 23 point inden tre treere fra Brian Fitzpatrick fik skåret føringen.
Første periode startede nervøst, begge hold smed bolde væk, men det var Bears, der først fik fat. Bjørnene dækkede flot op og den nye mand, Shawn Glover, ramte sine skud.
Bears førte 17-10 efter første periode og 44-28 ved pausen. Nu husker Bearsfolkene nok pokalfinalen i foråret 2014, hvor holdet førte med 23 point ved pausen. Et lignende comeback blev der ikke tale om. Bears nåede igen foran med 23 point, men HIC nåede aldrig i nærheden af bjørnene.
HIC ramte blot en treer i første halvleg, og selvom de kom i gang efter pausen nåede de aldrig i nærheden af et comeback.
Mest scorende for Bears var Shawn Glover (24 point på 13 skud – og 8 rebounds). Herefter fulgte Carles Bivia (17 point), Darko Jukic (15) og Thomas Lærke samt Michel Diouf (hver 10 point).
For HIC scorede Marquis Addison 19 point, mens Vedran Borovcanin scorede 15 og supplerede med 7 rebounds.
Bears spiller næste gang onsdag i Yuzhne, Ukraine.

Kampens resultat:

66-83

Dato:

lørdag 16. januar 2016

Tid:

15:30

Arena:

Forum Horsens

Foromtale

Bakken Bears og Horsens IC mødes i pokalfinalen. Det er Danmarks på papiret to stærkeste hold der mødes og en gentagelse af sidste sæsons DM-finaler.

Bakken Bears kan skrive sig ind i basketballhistorien da det i tilfælde af sejr er klubbens 10. pokaltitel, hvilket vil ny dansk rekord. Ingen klubber har vundet flere pokaltitler, mens SISU, ligesom Bakken Bears, har vundet pokalturneringen ni gange. Uanset resultatet er det en rekord, når Bakken Bears deltager i klubbens 16. pokalfinale.

Det er en klassiker i dansk basketball når Horsens IC og Bakken Bears mødes i lørdagens pokalfinale. De to klubber har mødt hinanden i fem DM-finaleserier og to tidligere pokalfinaler. Hele 132 gange har holdene stået overfor hinanden. Da det samtidig er to hold, der er blandt de tre øverste i Basketligatabellen, og de to hold med den bedste sejrsstatistik i en liga, hvor holdet har spillet et meget forskelligt antal kampe, er det en drømmefinale, der spilles i Forum Horsens.

Horsens IC gik ubesejrede igennem efteråret i Basketligaen og eneste nederlag i sæsonen kom i tirsdagens kamp mod Næstved. Horsens IC har således 15 sejre i 16 kampe og fører ligaen suverænt. Bakken Bears har pga. klubbens deltagelse i de europæiske turneringer blot spillet 14 kampe, hvor holdet har hentet 11 sejre. Imellem de to hold ligger Næstved med 12 sejre i 17 opgør, og lige efter Svendborg Rabbits med 11 sejre i 18 kampe.

Horsens IC har bygget videre på sidste sæsons succesfulde DM-guldhold. Vedran Borovcanin er topscorer, men støttes godt af Nimrod Hilliard, Iffe Lundberg og Marquis Addison på guardpladserne.På de større pladser er Brian Fitzpatrick en nøglespiller og HIC har for nyligt fået tilgang af Baye Keita og Stipe Krstanovic. Jyles Smith forventes ikke i spil eftersom HIC-holdet blot må benytte to af holdets tre amerikanske spillere. Rollespillerne hedder Christian Lindberg og Lasse Elbæk og begge kan få afgørende roller, hvis profilerne ikke slår til eller kommer i fejlproblemer.

Bakken Bears spillede tirsdag i Belgien og fik det tredje nederlag i anden runde af FIBA Europe Cup. Topscorer i den kamp blev holdets topscorer indtil videre, Michel Diouf. Han støttes scoringsmæssigt af Darko Jukic og Carles Bivia, mens holdets nye amerikanske forward, Shawn Glover, får debut på dansk grund efter to udekampe i FIBA Europe Cup. Rundt om de nævnte får Nicolai Iversen, Thomas Lærke, Mikkel Plannthin, Chris Christoffersen, Morten Sahlertz og Sebastian Åris vigtige roller, mens Keane Thomann skal være klar når de store spillere skal roteres.

Nøglen til finalen bliver at få kontrol på tempoet og samtidig bliver det afgørende hvilket af holdene, der bliver dominerende i reboundspillet. Samtidig bliver rotationerne vigtige, så profilerne er klar – både i forhold til friskhed og antal fejl – i de afgørende minutter.

VIDSTE DU, AT:

  • Bakken Bears spiller sin 14. pokalfinale på 17 sæsoner?
  • Det er rekord, når Bakken Bears spiller sin 16. pokalfinale? SISU, Stevnsgade og BMS er nærmeste konkurrenter i den statistik med ti finaler. Horsens IC har spillet ni.
  • SISU har sammen med Bakken Bears rekorden for flest sejre i pokalturneringen (9) – foran BMS (6)?
  • Det er tredje gang Bakken Bears og Horsens IC mødes i pokalfinalerne? Den statistik står 1-1 eftersom Horsens IC vandt i 1995/96 og bjørnene vandt i 2003/04.
  • Det er hele 16. gang de to hold mødes i pokalturneringen?
  • Horsens ICs Christian Lindberg, Lasse Elbæk og Jakob Ravn har spillet for Bakken Bears, mens bjørnenes Keane Thomann, Darko Jukic, Morten Sahlertz samt Aladdin Barakeh (dog kun som ungdomsspiller) har trukket i HIC-trøjen.
  • Bakken Bears optræder som hjemmehold i finalen, hvilket betyder at holdet spiller i hvidt, mens Horsens IC spiller i gult?
  • Jonas Bille, Morten Thomsen og Thorbjørn Milling dømmer? Førstnævnte dømmer sin femte pokalfinale. De to førstnævnte dømte også sammen senest Bakken Bears spillede finale, nemlig i 2013/14 – og i øvrigt i Horsens ICs seneste ligakamp mod Næstved.
Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by