thomas_laerke-w420

Games | 2016-01-20

BC KHIMIK YUZHNE (UKRAINE) vs. Bakken Bears

Referat

Bakken Bears tabte fjerde kamp i træk i FIBA Europe Cup efter 67-81 i Yuzhne, Ukraine. Bears førte 37-33 ved halvlegspausen, men kunne ikke dække lige så godt op i anden halvleg, hvor udeholdet scorede 48 point.

Khimik kom til kampen med en 9-0 record i FIBA Europe Cup, og er også efter kampen ubesejrede i turneringen. Hjemmeholdets glimrende guard Branden Frazier spillede virkelig en god kamp med 24 point, 4 rebounds og 7 assists. Størstedelen af denne statline kom efter pausen.

Første halvleg var meget lige. Thomas Lærke ramte fire treere på fire forsøg i første periode, og var udeholdets bedste spiller. Bears førte 37-33 ved pausen efter en virkelig god forsvarsindsats.

Tredje periodes start var ikke blændende og Khimik scorede de første ni point – Petrov og Frazier dominerede for Khimik. Bears kom imidlertid godt igen og førte 45-44 midt i periode, men et 16-4 run til Khimik afgjorde kampen. Bears kom aldrig tættere på end seks point og kunne således ikke skabe spænding.

Thomas Lærke blev mest scorende for Bears med 20 point, mens Michel Diouf scorede 10.

Næste opgave for Bears er søndagens hjemmekamp mod Svendborg Rabbits, mens næste kamp i FIBA Europe Cup er imod Juventus i Aarhus. Litauerne vandt kæmpestort mod Mons (103-65) og er således i hopla inden turen til Jylland.

Kampens resultat:

81-67

Dato:

onsdag 20. januar 2016

Tid:

18:00

Arena:

Se statistikken

Foromtale

Det er et ukrainsk klassemandskab Bears skal op imod onsdag. Khimik Yuzhne har vundet alle ni kampe i FIBA Europe Cup og kan nærmest allerede i hjemmekampen mod aarhusianerne kvalificere sig til næste runde, og i den hjemlige liga har holdet vundet 16 ud af 18 kampe. Det ene af de to nederlag kom i den seneste kamp (9. januar) i ligaen, da Dynamo Kiev vandt 75-73.

Bears fik ørerne i maskinen i det omvendt opgør i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Khimik vandt 75-51. Bears manglede skarphed i den kamp, mens udeholdet rullede derudaf med en utrolig stabilitet og et stort hjerte. Taktisk var ukrainerne velforberedte og utrolig dygtige, og deres bundniveau meget højt.

Sejren i pokalfinalen gav det første trofæ i skabet på Bearskontoret, men der kan næppe findes større forskelle på hold end det Horsens IC-hold, som Bears slog i finalen og Khimik. Så Bears skal justere spillet, men uændret spille fysisk, rebounde godt og tage initiativet.

I europæisk sammenhæng er de to amerikanske spillere Branden Frazier og Matthew Shaw de mest scorende, mens Viacheslav Petrov er mest scorende ukrainer og bedste rebounder.

Tip off onsdag er kl. 18.00 lokal tid (17.00 dansk tid).

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by