2016-02-12

Referat

Det holdt hårdt, men det blev til Bearssejr fredag aften i Nørrebrohallen, da Stevnsgade tog imod. Bears vandt 75-64 efter en kamp, hvor Stevnsgade førte det meste af tiden.

Bears så energiforladte ud fra starten af kampen, og det benyttede Adrian Moss til at score kampens første seks point. På forunderlig kom Bears dog scoringsmæssigt fint igen, og var et par gange foran med et enkelt point, og sågar to, da Darko Jukic fejrede sit comeback med at score en treer første gang han rørte bolden. Men fra 16-14 til udeholdet scorede Stevnsgade ni point i træk og sluttede første periode foran 23-16.

En velspillende David Balaton startede med at bringe hjemmeholdet foran 25-16 inden Bears fandt ud af at det var alvor og fik sat tryk på forsvaret. Bears scorede endvidere seks point i træk, bl.a efter et flot indhop af Sylvester Berg, mens aarhusianerne fik aldrig kontakt til værterne, der førte 34-30 ved pausen.

Tredje periode startede Bears med at få reduceret til 38-39, og et par scoringer af Darko Jukic gav endda føring på 42-41, men så steppede Jonel Palou op, ramte en treer som start på et 8-0 run. Så var det Bears’ tur til et run anført af Carles Bivia, der ellers havde været noget lang tid om at komme i gang. Bears nåede ikke op inden udløbet af tredje periode, og var bagud 50-53.

Udover Mikael Vincents enlige straffekastpoint fik Stevngade ikke scoret før Bears var kommet foran 56-54 efter et par scoringer af Mikkel Plannthin. Stevnsgade fik udlignet til 56-56, men et fint Bears-run bestående af fire point af Bivia og en treer af Morten Sahlertz gav det luft Bears havde brug for. Hjemmeholdet scorede blot tre point på de første 6 minutter og 30 sekunder af fjerde periode. Stevnsgade kom aldrig tættere på end fem point bl.a takket være Shawn Glovers seks point, og Bears kunne trille en 11-pointssejr hjem.

Mest scorende for Bears var Sebastian Åris med 14 point, mens Darko Jukic (udover syv rebounds) og Michel Diouf scorede 11 og Carles Bivia og Chris Christoffersen (plus otte rebounds) smed 10 point på tavlen. Shawn Glover spillede en fin kamp på trods af at han blot scorede seks point – alle i kampens sidste tre minutter – som han supplerede med seks rebounds og fire steals – og godt forsvar.

For Stevnsgade var især de store drenge i fokus – Adrian Moss scorede 15 point (og 6 rebounds), mens Bruno Cingala-Mata noterede sig for en double-double (12 point, 11 rebounds). Også Alonzo Brooks scorede 12 point og tog otte rebounds.

Næste opgave for Bears er søndagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen. Modstanderen er Hørsholm, og det er Bears, der har revanche til gode efter et nederlag så sent som i onsdags i Hørsholm. Tip off er kl. 15.00.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE