thomas_laerke-w420

Games | 2016-02-16

Bakken Bears vs. Horsens IC

Referat

Det blev sæsonens femte nederlag i Basketligaen til Bakken Bears, mens Horsens IC fortsatte deres flotte sejrsstime på udebane, hvor det ikke er blevet til nederlag i over et år. Horsens IC vandt 82-77 i en velbesøgt og stemningsfyldt Vejlby-Risskov Hal.

Bakken Bears kom ellers bedst fra start. Nicolai Iversen scorede kampens første fire point, og Michel Diouf fulgte godt op med fem point i første periode. Det var imidlertid Thomas Lærke, der overstrålede alle i kampens første ti minutter med tre treere på tre forsøg. Bears var foran 20-9 inden HIC fik reduceret inden første periodes udløb, så holdene gik til pausen med stillingen 22-13.

I anden periode kom HIC godt igen. Kun en Mikkel Plannthin-treer forhindrede den totale HIC-dominans i andet quarter. Men efter udeholdets reducering til 20-25, kom Chris Christoffersen i gang og den lange center scorede seks point og var en del af et 9-0 run. Bears foran 34-20 og kort efter 39-23 – det lignede altså en hjemmeholdssejr lige før pausen. Heldigvis for HIC sluttede holdet med at score halvlegens sidste otte point – halvlegsstilling 39-31.

Tredje periode startede meget lige. HIC, der ikke havde ramt en treer i første halvleg, fik gang i skuddene fra distancen da Marquis Addison ramte holdets første treer. Bears holdt HIC stangen indtil midt i perioden, hvor stillingen var 50-40, men syv point i træk af Horsens gav en tæt kamp. Bears førte fortsat inden sidste periode – men blot med 58-54.

I kampens sidste periode virkede Bears uden den fornødne energi, mens HIC tog en del angrebsrebounds og ramte seks treere i perioden. Udeholdet fik kontakt ved 63-63. Herfra rykkede Horsens fra og kom foran 75-66 inden Bears lavede et, på det tidspunkt, uventet comeback og fik via treere af Lærke og Carles Bivia og et dunk af Michel Diouf reduceret til 74-75. Bears fik chancen for at komme foran men missede to straffekast, og så var det Gabriel Iffe Lundberg der tog over. Den unge guard scorede HICs sidste syv point, og Bears sluttede med en dum turnover da holdet ellers havde chancen for at udligne.

Horsens IC vandt 82-77 og har reelt sikret sig førstepladsen i grundspillet. Bears skal forsøge at holde Næstved bag sig – de to hold mødes søndag i Vejlby-Risskov Hallen. Allerede torsdag spiller både HIC og Bears dog igen – mod hhv Næstved og SISU.

Topscorer for HIC var Marquis Addison med 21 point (og 8 rebounds), mens Vedran Borovcanin scorede 18 point – som han supplerede med 7 rebounds. For Bears scorede Michel Diouf mest (19 point + ni rebounds), mens Thomas Lærke scorede 15 point (5/7 på treere).

Kampens resultat:

77-82

Dato:

tirsdag 16. februar 2016

Tid:

18:05

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Tirsdag spiller Bakken Bears og Horsens IC topopgør i Basketligaen. De to hold, der for en måned siden mødtes i pokalfinalen, mødes for tredje gang i Basketligaen – indtil videre har Horsens IC været bedst i de kampe, og holdet har vundet de første to.

Horsens IC er uanset resultatet af tirsdagens kamp favorit til at sikre sig den endelige førsteplads i grundspillet, og kan med en sejr tirsdag reelt endegyldigt sikre sig at have det bedste udgangspunkt inden slutspillet. Bears kan med en sejr bevare kontakten til de sydlige naboer, men der er ikke råd til fejltrin, hvis førstepladsen skal nås.

HIC har blot tabt en enkelt kamp i grundspillet og siden da er det blevet til fem sejre på stribe med en gennemsnitlig margin på godt 30 point! Det er således et HIC-hold i storform, der gæster Aarhus. Det eneste der i historikken i denne sæson giver tro på Bearssejr, er resultatet af pokalfinalen, hvor bjørnene var bedst og vandt 83-66.

Horsens IC er ubesejrede på udebane i denne sæson, og HICs seneste nederlag i en grundspilskamp daterer sig til 3. november 2014, hvor SISU vandt 86-78.

For Bears er kampen femte opgør på ni dage. Trods nederlag mod Hørsholm i onsdags, er det en Bearstrup ved godt mod, der tager imod, og især revanchen i søndagens ‘returopgør’ mod Hørsholm har fået mundvigene opad.

Kampen er Bakken Bears’ første Basketligahjemmekamp på TV2 Sport. Der forventes mange tilskuere – hvis du vil overvære kampen, der har annonceret tip off allerede kl. 18.05 – kan du købe billet på http://billet.bakkenbears.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by