thomas_laerke-w420

Games | 2016-03-10

Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears

Referat

Bakken Bears sluttede Basketligaens grundspil med en sejr på 87-73 i Svendborg efter en kamp, der var væsentligt mere spændende end cifrene antyder. Bears slutter dermed grundspillet med 23 sejre og blot fem nederlag.

 

Kampen i Svendborg Idrætscenter startede med en masse scoringer og knapt så meget forsvar. Begge hold regnede skud i kurven og kampen var lige til 12-12 inden Bears kom på et lille run. Bjørnene kom foran 18-12, men Svendborg slap ikke og fik udlignet til 22-22 ved første periodepause.

 

Bears, der var uden Nicolai Iversen og Sebastian Åris – og med Shawn Glover på bænken i alle 40 minutter – fulgte godt med i starten af anden periode. Ved Bearsføring på 31-27 gik hjemmeholdet på et 8-0 run i en rigtig velbesøgt hal. Rabbits var i front 45-40 inden et par udskiftninger gav et 8-0 run til Bears. 48-45 ved pausen.

 

Også tredje periode var lige. Rabbits kom igen bedst fra start, bl.a via to treere af Darious Moten og kaninerne kom foran 59-52 inden det så var Bears’ tur til et run. 11-3 i den resterende del af periode og føring på 63-62 til Bears.

 

I fjerde periodes åbning var der langt mellem scoringerne. De første tre minutter blev der blot scoret to point og den tætte kamp varede indtil der var spillet 36 minutter, hvor Rabbits førte 69-67. Bears scorede takket være Mikkel Plannthins første treer og seks point af en utroligt velspillende Morten Sahlertz 13 point i træk til føring 80-69. Game over og slutteligt sejr på 87-73.

Morten Sahlertz var blandt de bedste spillere for Bears med 19 point og 7 rebounds. De knapt 31 minutter Sahlertz spillede vandt Bears med 30 overskydende point! Darko Jukic blev topscorer med 21 point, 6 rebounds og 5 assists, mens Michel Diouf scorede 17 point og tog 6 rebounds. Carles Bivia og Thomas Lærke scorede hver 11 point.

 

For Rabbits scorede Brandon Rozzell 19 point – heraf 15 i første halvleg – mens Darious Lee Moten scorede 15 point og Damian Ocana 12 point.

 

Bears åbner slutspillet med mandagens første kvartfinalekamp mod Stevnsgade. Kvartfinalerne spilles bedst af fem.

 

Kampens resultat:

73-87

Dato:

torsdag 10. marts 2016

Tid:

19:00

Arena:

Svendborg Idrætscenter

Se statistikken

Foromtale

Torsdag spilles den allersidste grundspilskamp i Basketligaen 2015/16. Bakken Bears spiller en udsat udebanekamp mod Svendborg Rabbits, og selvom alle slutplaceringer er uddelt, står der foruden et godt afsæt til slutspillet prestige på spil.

 

Svendborg Rabbits er et af tre hold som Bears har tabt til i denne sæson. Bears har dog vundet to ud af de tre hidtidige indbyrdes kampe. Rabbits spillede senest i mandags, hvor holdet tævede et afbudsramt Randers Cimbria-hold.

 

Rabbits har en af ligaens allerbedste spillere, Brandon Rozzell, der må være varm kandidat til titlen som årets spiller. Rozzell har efter Antonio Porta forlod Fyn virkelig steppet op og hjælper udover at være topscorer også sit hold som styrmand og leder. I den seneste kamp viste Damian Ocana sine evner fra distancen. Spanieren skød 10 treere i kurven og tangerede dermed ligarekorden, som Bears’ Jeff Schiffner havde opnået i en DM-finale i 2005!

 

Svendborg har fået en rigtig god rollefordeling, og udover de to nævnte hedder profilerne Brice Massamba, Darious Lee Moten, Axel Karason og Claus Magaard. Unge Marinus Mouboe spillede en virkelig stærk kamp mod Randers og scorede 24 point, som han supplerede med hele 18 rebounds!

Bears spillede senest tirsdag aften i Horsens. Bjørnetruppen er ramt af lidt sygdom (Nicolai Iversen missede kampen i Horsens) og et par småskader, der bl.a gør Sebastian Åris tvivlsom til kampen på Fyn.

 

Slutspillet starter mandag, når alle tre kvartfinaleserier tippes i gang. Bakken Bears skal møde Stevnsgade, mens Svendborg tager imod Hørsholm. Den tredje serie står mellem Næstved og Randers. Horsens IC er som vinder af grundspillet allerede kvalificeret til DM-semifinalerne.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by