thomas_laerke-w420

Games | 2016-03-14

Bakken Bears vs. Stevnsgade SuperMen

Referat

Bakken Bears åbnede i starten af oktober Basketligasæsonen 2015/16 med en sejr på 46 overskydende point (108-62) over Stevnsgade Supermen, og da slutspillet startede medio marts mødtes de to hold igen. Sejren blev ikke mindre denne gang – tværtimod – Bears vandt 117-66 over et Stevnsgadehold, der periodevist bed godt fra sig, men ikke kunne holde ved.

 

Stevnsgade fulgte med i kampens første fire minutter (til stillingen 9-8), men Bears gik på et 10-0 run og afgjorde reelt kampen. Darko Jukic var velspillende i kampens første periode med otte point ud af de første 19, og Michel Diouf fulgte op ved at score de næste seks af hjemmeholdets point. Stevnsgades bedste mand i starten var Alonzo Brooks, der scorede otte point i kampens indledende periode, men ikke kunne forhindre at hovedstadens hold var bagud 19-30 efter første periode.

 

Anden periode fulgte samme mønster som første. Bruno Cingala-Mata overtog styring af udeholdets angrebsspil, men selv hans udmærkede indsats kunne ikke matche en i øjeblikket meget velspillende Morten Sahlertz, der scorede 12 point i anden periode, som Bears også vandt 30-19. Plus 22 ved pausen.

 

Også efter pausen kom Bears bedst i gang og føringen voksede og voksede. Undervejs var stillingen 80-44 og 91-50, og perioden sluttede med fem point af Mathias Thibault og føring 96-56 til Bears.

 

I fjerde periode faldt tempoet og intensiteten og Stevnsgade skiftede noget ud undervejs. Bears vandt perioden 21-10 og kampen 117-66. En helt igennem solid start på en playoffs-serie, der spilles bedst af fem kampe. Næste akt opføres i Nørrebrohallen torsdag, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Mest scorende for Bears var Morten Sahlertz, der scorede 22 point, mens Michel Diouf scorede 20. Thomas Lærke skød flot fra distanden undervejs til sine 16 point, mens Darko Jukic scorede 20 point, tog 6 rebounds og havde 5 assists. Chris Christoffersen og Carles Bivia scorede 12 point.

 

For Stevnsgade var Alonzo Brooks mest scorende med 17 point, mens Bruno Cingala-Mata scorede 12 point, suppleret med 7 rebounds, og Adrian Moss scorede 11 og tog 8 rebounds.

 

Kampens resultat:

117-66

Dato:

mandag 14. marts 2016

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Stevnsgade, der sluttede grundspillet som nummer syv. Drengene fra Nørrebro var nyoprykkere og det må betragtes som en stor succes at holdet har nået slutspillet.

 

Bakken Bears og Stevnsgade SuperMen tog hul på grundspillet i Vejlby-Risskov Hallen tilbage i oktober. Det endte med en usvigelig sikker Bears-sejr på 108-62, og i de resterende tre indbyrdes opgør var Bakken Bears også overlegne. Det gjaldt også da holdene mødtes i pokalturneringen.

 

Sidste møde var først i marts måned, hvor kampen bar stærkt præg af, at ingen af holdene reelt havde noget at spille for. Det afholdte dog ikke Bakken Bears fra at give sjællænderne en tidlig advarsel om, hvad der venter dem – de tog endnu en overbevisende sejr med slutcifrene 53-94. Specielt Shawn Glover strålede i den kamp med 19 point.

 

Kvartfinalerne skal som bekendt afgøres ved bedst af fem. I kraft af Bakken Bears’ bedre placering i grundspillet får de hjemmebanefordelen i en eventuel femte og afgørende kamp. Det er naturligvis afgjort, hvis et af holdene sejrer i tre kampe inden da – er der dødt løb efter fire opgør, skal den sidste vind eller forsvind-kamp spilles den 28. marts.

 

Københavner-holdet var det mindst scorende i grundspillet. De nettede kun omtrent 74 point pr kamp. Bakken Bears er med omtrent 92 point pr kamp til sammenligning rækkens mest scorende mandskab.

 

Stevnsgade SuperMen endte grundspillet med et nederlag til Team FOG Næstved. De smagte kun sejrens sødme to gange i 14 af deres sidste grundspilskampe. De endte altså med 10 point ganske ligesom SISU, der dog indtog sidstepladsen fordi Stevnsgade var bedst indbyrdes.

 

Stevnsgades profiler er den danske guard Mikael Vincents og tre udenlandske store folk. Franske Bruno Cingala-Mata er blevet bedre og bedre i løbet af sæsonen og de to amerikanere Adrian Moss og Alonzo Brooks er rigtig solide. Spanieren Jonel Palou og ungarske David Balaton er virkelig dygtige rollespillere. Head coach Mickey Dennis har en stor fortid som spiller i bl.a SISU og Næstved.

 

Det første opgør spilles mandag (kl. 18.15) i Vejlby-Risskov Hallen og opgør nummer to afvikles torsdag (kl. 17.30) i Nørrebrohallen.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by