thomas_laerke-w420

Games | 2016-03-31

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

Referat

Der er vel en hel del garvede Bakken-tilhængere, for hvem sæsonen først bliver interessant, når vi som i aften kommer frem til semifinalerne. Og her stod vi så i en situation, hvor begge hold have holdt pause i 11 dage siden den seneste kamp i kvartfinalen.

 

Og det er igen i sæsonen 2015-16 at Bakken Bears støder ind i Team Fog Næstved i semifinaleserien – bedst af fem.

 

Det var vel på forhånd forventet, at det ville blive en fysisk kamp med en masse fight og ikke infight under kurven i reboundspillet.  Og det var før kampen et tema blandt publikummerne i en velbesøgt Vejlby-Risskov Hal om dommerne fandt den rette linje og ikke mindst en konsekvent linje.

 

Kampen startede ganske lige med skiftende føringer – det var tydeligt, at der nu for alvor var noget på spil. Nervøsitet og en del brændte skud (bestemt også fra straffelinjen) prægede begge hold. Hjemmeholdet kunne dog afslutte de første 10 minutter foran 18-16.

 

I anden periode fortsatte kampen med høj intensitet og stor koncentration i begge lejre – dog hele tiden med Bakken Bears foran – og Team Fog Næstved hårdt kæmpende for at hænge på. Et par besynderlige kald til begge sider betød samtidig, at et par af hjemmeholdets spillere kom i fejlproblemer med tre fejl – og efterfølgende ophold på bænken.

 

Dog var det værterne, der kunne trække sig til pause foran med 5 point – foran 38-33. En lidt rodet første halvleg med nerve, vilje ….. men bestemt ikke fremragende spil.

 

Det var så i tredje periode, at kampen i realiteten blev afgjort. Bakken Bears var meget effektive i angrebet med flere rigtig gode præstationer – og i forsvaret meget opmærksomme og med en game-plan, der blev fulgt – med det resultat, at TFN virkelig skulle arbejde for sine point.

 

Det var tydeligt, at trænerteamet hos Bakken Bears havde forberedt sig grundigt og de skal have stor ros for en fornuftig og veldisponeret gameplan.

Bakken Bears fortjener stor ros for disse 10 minutter, og kunne bringe sig foran med solide 66-52 i en kamp, hvor Team Fog Næstved i stigende grad lod deres frustrationer gå ud over eget spil. Det er i sæsonen set flere gange – netop at Team Fog Næstved ganske enkelt bliver deres egen værste fjende med efterfølgende teknisk fejl m.v.

 

Og det var så også, hvad vi blev vidne til – både tekniske og usportslige fejl hos spillerne på banen og tekniske fejl blandt coaches. Ikke noget kønt syn.

 

Fjerde periode skulle stort set kun overstås. Coach Israel Martin valgte klogeligt at bruge bænken bredt med tanke på næste semifinale allerede på mandag i Næstved (sendes i øvrigt som TV-kamp på TV2 Sport fra kl. 18.05). Men alligevel stor ros til hjemmeholdet for at bevare koncentrationen over hele linjen.

 

For gæsterne fra Team Fog Næstved skal fremhæves Troy Franklin med 23 point (kampens topscorer) foruden Aleksander Vasic og Caleb Walker begge med 12 point.

 

Hos Bakken Bears var der flere virkelig solide præstationer – Thomas Lærke scorede 18 point, Carles Bivia 15 point og Shawn Glover samt Michel Diouf begge 14 point.

 

Næste kamp i Vejlby-Risskov Hallen er kamp tre, torsdag den 7. april med kampstart kl. 18.15.

 

Kampens resultat:

92-74

Dato:

torsdag 31. marts 2016

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE

Bakken Bears gjorde kort proces i kvartfinale-serien mod Stevnsgade SuperMen. Med de meget overbevisende slutresultater 117-66, 119-67 og 91-67 var semfinale-billetterne aldrig for alvor i fare for at komme bjørnene af hænde. Det er dermed 20. gang i streg, at Bakken Bears er at finde i semfinalerne i den bedste danske Basketliga.
Team FOG Næstved var mindst ligeså overbevisende, da de bookede deres billetter til semfinalerne over tre kampe mod Randers Cimbria. Kun udekampen i Randers voldte dem en smule problemer, men de sejrede alligevel med cifrene 83-95.
Anderledes tætte kampe kan man helt bestemt forvente i semfinalerne, hvor de to klubber mødes. De har allerede krydset klingre tre gange i 2016, og alle gange har Bakken Bears kunnet trække sig sejrrigt ud med en lille margin. Sidst var i starten af marts, hvor et tæt opgør blev afgjort af marginalerne til sidst – 81-88 til Aarhus-klubben. Bakken Bears har altså ikke tabt til Team FOG Næstved siden sidste sæsons semfinaler, hvor sjællænderne vandt ét opgør af fire. Det giver 10 Bears-sejre i de sidste 11 indbyrdes ligaopgør, hvis vi medregner sidste sæson.
Team FOG Næstved og Bakken Bears tørnede således også sammen i semfinalerne i sidste sæson. Her havde Team FOG Næstved stor ære af serien, hvor Bears skulle spille op til deres absolut bedste før de sikrede sig pladsen i finalerne. Siden har Team FOG Næstved bygget på, hvilket deres slutplacering i grundspillet bevidner. De endte på tredjepladsen med 34 point, hvilket er en fornem forbedring i forhold til sidste sæsons femteplads med 26 point.
Kort forinden kvartfinalerne valgte Team FOG Næstved at opsige deres aftale med en af klubbens profiler i form af Chris Gabriel. Den sydafrikanske center var i sidste sæson en vigtig spiller for holdet, men der har tydeligvis været gnidninger denne sæson, der har nødsaget klubbens direktør, Andreas Larsen, og co. til at opsige aftalen. De viste dog imod Randers Cimbria, at de sagtens kan spille basket trods tabet.
Team FOG Næstved endte som det hold i Basketligaen med flest rebounds pr kamp i grundspillet. De ligger dog til gengæld langt nede på listen over de bedste hold på pointlisten, hvorfor man kan uddrage, at de er et af de bedste mandskaber defensivt. Tabet af Chris Gabriels 210 cm kommer uden tvivl til at kunne mærkes i defensiven hos Team FOG Næstved. Offensivt er de altså kun rækkens fjerdebedste, hvor Bakken Bears endte som det mest scorende hold.
Det er femte gang holdene mødes i DM-slutspillet. Bears har vundet alle fire hidtidige serier – kvartfinalerne i 2006/07 (2-0) samt semifinalerne i 2008/09 (4-0), 2010/11 (3-0) og 2014/15 (3-1).
Begge hold har haft 10 dages kamppause og møder således op til semifinalerne med friske ben og hoveder. Med andre ord – det bliver fight fra første minut og der er ikke plads til undskyldninger.
Pga. den bedre placering i grundspillet har Bakken Bears hjemmebane i første, tredje og evt. femte kamp – de opgør spilles torsdage, mens Næstved har hjemmebane mandage i anden og fjerde kamp.
Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by