thomas_laerke-w420

Games | 2016-04-28

Bakken Bears vs. Horsens IC

Referat

Forud for denne kamp 4 var det så Horsens IC, der måtte påtage sig favoritværdigheden – men de mest erfarne i en særdeles velbesøgt Vejlby-Risskov Hal var godt klar over, at det kunne ”gå begge veje”

Kampen startede med hjemmeholdet, der kom bedst fra start og efter få minutter havde de bragt sig foran med 14-2. Godt forsvar, fight, koncentration stod tydeligt at lyse i ansigterne på de fem startere fra Bakken Bears. Og et noget frustreret gæstende hold fra Horsens blev klogt hjulpet af en timeout efter 5½ minut.

Herefter vendte billedet – nu med HIC i mere kontrol. Og gæsterne afsluttede med en vigtig 3’er til stillingen 20-17 efter de første 10 minutter.

Som kampen skred frem var det tydeligt for begge hold, at der var meget på spil. Specielt var der en smule nervøsitet hos flere spillere fra Bakken Bears – tydeligt blandt andet ved straffekast, som ikke ville lykkes.

Det var fantastisk for alvor at få Darko Jukic ind i finaleserien – han spillede en fremragende kamp. I denne anden periode var det som om, at specielt angrebsspillet for Bakken Bears stivnede og blev forkrampet (som set flere gange i løbet af sæsonen) – kreativiteten manglede og det fungerede bare ikke. Og derfor var det også fortjent, at Horsens IC bragte sig foran med 35-36 da de første 20 minutter var gået.

Det siger også sig selv, at i disse vigtige finalekampe skal dommerne absolut være på mærkerne og have fokus. Et par gange var det tydeligt, at flere spillere ikke delte dommernes opfattelse, hvilket blandt andet medførte to tekniske fejl.

Da 3. periode blev sat i gang var det fortsat en fuldstændig åben kamp. Men de efterfølgende 10 minutter var det på alle måder Bakken Bears i kontrol. Dette resulterede i 10 minutter med en ganske solid indsats – og med Bakken Bears foran efter 20 minutter med 63 mod 49 …..og flere tænkte måske, at nu var den kamp da afgjort.

Men en brænd varm Nimrod Hilliard fra Horsens IC ville det anderledes. Med en imponerende indsats holdt han absolut gæsterne inde i kampen. Så med 5½ minut igen havde gæsterne gjort det onde ved hjemmeholdet – nu men stillingen 69-65.

Men stor ros til spillerne fra Bakken Bears i de sidste helt afgørende minutter. De holdt hovedet koldt og bevarede koncentrationen. Fik igen skabt et hul, der så igen var i fare med 1.20 minut  – ved stillingen 78-73.

Et par MEGET vigtige angrebsreebounds åd vigtige sekunder – og hjemmeholdet scorede også de afgørende point til en vigtig sejr på 80-76 (med en 3-point-scoring til HIC i det sidste sekund).

En mandfolkepræsattion af spillerne og coaches fra Bakken Bears.

Carles Bivia scorede 14 point – kun overgået af Darko Jukic med 18 point. Bestemt også stor ros til Mikkel Plannthin for flere vigtige reebounds.

Hos gæsterne var det som allerede skrevet ikke mindst Nimrod Hilliard med hele 31 point, der dominerede. Men også solig præstation af Gabriel Lundberg med 13 point. Det blev bemærket, at ellers farlige Marquis Addison midt i kampen forlod banen med en skade – held og lykke til ham.

Næste kamp i finaleserien flyttes nu til Hosens – mandag den 2. maj kl. 18.15

Kamp 6 spilles i Vejlby Risskov Hallen torsdag den 5. maj (Kr. Himmelfartsdag) kl. 14.30 (kamptidspunktet er valgt af hensyn til, at AGF samme dag spiller pokalfinale i Parken).

Kampens resultat:

80-76

Dato:

torsdag 28. april 2016

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE

Efter en sikker sejr i DM-finale et og nederlag i de to efterfølgende – en meget knebent efter overtime og et mere klart i mandags i Forum Horsens – venter der nu Bakken Bears en svær opgave i torsdagens fjerde finalekamp i Vejlby-Risskov Hallen.
Mandagens kamp udviklede sig til en fysisk hård kamp med to hold, der ikke skød imponerende procenter. Bears skød 29% fra toere, 19% fra treere og elendige 40% fra straffekast, mens HIC skød marginalt bedre uden at være blændende. Mandagens hjemmehold skød nemlig 40% fra toere, 29% fra treere og 60% på straffekast.
Horsens IC dominerede reboundspillet (47-39) og fik hele 18 afslutninger mere end Bakken Bears, der til gengæld var på straffelinjen ti gange flere end Bears.
Bakken Bears tegnede sig for det færreste antal trepointafslutninger (og scoringer) i sæsonen – i gennemsnit scorer Bears 10,8 treere på 26,3 forsøg (40,9%). Det er klart at et meget aggressivt HIC-forsvar bestemt skal have deres andel af æren for de dårlige procenter – Bears skal matche Horsens’ energi for at forlænge serien markant.
Torsdagens kamp fire spilles kl. 18.15 – inden kampen skal Årets Træner i Basketligaen kåres. Kampen vises på TV2 Sport eller TV2 Play.
Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by