2016-05-09

Referat

Det blev kun lige ved og næsten for Bakken Bears i den syvende DM-finale. Horsens IC vandt 84-78 og kunne lade sig krone som danske mestre 2015/16 – klubbens sjette DM og det andet i træk.

HIC startede bedst og nåede foran 11-5 og 19-13 efter en start, hvor Bears ikke fik fat i forsvarsreboundene. Heldigvis var Bears godt skydende og ramte hele fem treere i første periode, hvor Bears kom foran 21-19 efter seks point af Darko Jukic og fem af Shawn Glover. HIC nåede foran 26-25 efter første periode.

I anden periode havde Bears problemer med at få stoppet drives fra især Iffe Lundberg og Nimrod Hilliard. Alligevel var Bears kun bagud med tre point ved pausen – 43-40. Igen skød Bears godt udefra – tre treere i perioden.

Tredje periode startede med at Bears fik nogle stops og fik løbet nogle fastbreaks i kurven. Darko Jukic dunkede Bears foran 48-45 og udeholdet havde momentum. Det svingede imidlertid hurtigt den anden vej med et 8-2 run af HIC. Og fra 55-55 løb Horsens på endnu et run – denne gang 9-0 inden Morten Sahlertz reducerede til 58-64 med tredje periodes sidste scoring.

I fjerde periode halsede Bears hele tiden lidt efter. Bears havde fået bragt en del af HICs profiler i fejlproblemer, men fik ikke for alvor udnyttet situationen. Et par gange var Bears ikke dygtige nok til at tippe angrebsrebounds i kurven , bl.a ved 70-74 hvor både Shawn Glover og Michel Diouf havde et tip til reducering. Og da Carles Bivia udgik med en skade med 2 minutter og 30 sekunder igen havde Bears ikke flere våben og HIC vandt 84-78.

Mest scorende for Bears var Darko Jukic og Shawn Glover, der begge scorede 17 point, mens Nimrod Hilliard og Iffe Lundberg scorede hhv 22 og 21 for HIC.

Bakken Bears kan se tilbage på en sæson, der indeholdt rekordmange kampe – 57 stk. Sæsonen indeholdt også en pokaltitel for første gang i tre sæsoner og et avancement til anden runde i FIBA Europe Cup.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE