thomas_laerke-w420

Games | 2016-10-04

BC TARTU (ESTL.) vs. Bakken Bears

Godt udgangspunkt

Bakken Bears fik et rigtigt godt udgangspunkt i kvalifikationskampene mod BC Tartu. Bears vandt 75-67 på trods af en elendig start.

I første periode var Bears virkelig udfordrede i reboundspillet og BC Tartu fik hurtig etableret et forspring. Fra 8-7 gik Tartu 12-0 til føring 20-7 og videre til 23-9 efter ni minutters spil. Heldigvis for udeholdet blev perioden sluttet af med to straffekast af Adama Darboe og en buzzer-treer af Mike Gesell.

Anden periode blev langt bedre for aarhusianerne, der faktisk nåede foran 31-30. Tartu sluttede dog bedst og førte 37-33 ved pausen. Tartus Venky Jois havde en double-double ved pausen (13 p og 10 rebs).

I tredje periode var Tartu igen ledende. Hjemmeholdet nåede foran 47-40 inden en fantastisk serie af Bears ændrede kampen. To treere af Dwayne Benjamin og to af Thomas Lærke kun modsvaret af et dunk af Mandell Thomas gav Bears føringen. Et dunk og endnu en treer af DeVaughn Akoon-Purcell gav senere føring på 58-52. Tredje periode sluttede med føring på 54-60.

Fjerde periode blev en virkelig intens affære, men uden mange point. Bears vandt perioden med to point og dermed kampen 75-67 efter en afslutning, hvor Tartu ikke scorede de sidste knap tre minutter.

Michel Diouf var mest scorende med 18 point, som blev suppleret med ni rebounds. Venkys Jois havde 15 point og 17 rebounds.

Returopgøret spilles i Ceres Arena allerede torsdag. Tip off er kl. 18.15. Den samlede vinder kvalificerer sig til gruppespillet i Basketball Champions League.

Kampens resultat:

67-75

Dato:

tirsdag 04. oktober 2016

Tid:

18:00

Arena:

Udebane

Se statistikken

Bears imod estisk klassehold

Bakken Bears debuterer tirsdag i den nye prestigeturnering, Basketball Champions League, når holdet spiller den første af to kampe mod BC Tartu. Det første opgør spilles i Estland, mens returopgøret blot 48 timer senere spilles i Aarhus.

Det er et bundsolidt traditionshold fra Estland som Bears skal op imod. Tartu har været i finalerne om det estiske mesterskab hvert år siden 2003 og klubben har i alt vundet 26 mesterskaber – udover det sovjetiske der blev hevet hjem i 1949.

Også i europæisk sammenhæng har Tartu god rutine. Esterne har, med en enkelt undtagelse, deltaget i europæiske turneringer hver år siden 2006 og har fået final 4 i FIBA Euro Cup i 2008 og kvartfinalerne i FIBA EuroChallenge 2014.

BC Tartu må tilskrives favoritværdigheden op til dobbeltopgøret, også fordi holdet slog de hollandske mestre Donar Groningen ud af den første kvalifikationsrunde. Tartus profiler er guardduoen Tanel Sokk og amerikanske Mandell Thomas, skytten Gert Dorbek og den store solide Janar Talts. Også Dominykas Milka fra litauen skal nævnes som en solid spiller.

Tartu er et meget homogent hold, der spiller bundsolidt. Holdet er en basketballmæssig fornøjelse at følge og spiller typisk fundamentalt solidt basketball.

Basketball er en stor sport i Estland, hvilket understreges af at landet deltog ved det seneste EM i 2015. Til det EM deltog både Sokk, Dorbek og Talts.

Bakken Bears er godt forberedte til opgaven efter trænerteamet har overværet tre af Tartus kampe, ligesom der er blevet tygget en del film af holdet.

Der er tip off tirsdag kl. 19.00 lokal tid (18.00 dansk tid), mens returopgøret spilles torsdag kl. 18.15 i Ceres Arena i Aarhus.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by