thomas_laerke-w420

Games | 2016-10-06

Bakken Bears vs. BC TARTU (ESTL.)

Bears i Basketball Champions League

Bakken Bears kvalificierede sig til gruppespillet i Basketball Champions League efter to sejre over BC Tartu. 75-67 i Estland og 83-70 i Aarhus medfører, at Bakken Bears er med i gruppespillet blandt ekstremt dygtige hold!

Bears startede som lyn og torden med en 14-4 føring, men Tartu kom tilbage og nåede foran et par gange i anden periode. Bears sluttede dog bedst og DeVaughn Akoon-Purcell dunkede en pauseføring på 37-36 hjem.

I anden periode øgede Bears hurtigt og førte med 6-8 og senere 10 point. Der var reelt ikke spænding om resultatet og Bears sluttede med at vinde med 13 point!

Michel Diouf scorede 21 point for bjørnene, mens Akoon-Purcell scorede 20. Mike Gesell supplerede med 13 point. For udeholdet scorede Janari Jöesaar 21 point.

Champions League starter tirsdag den 18. oktober – første kamp er hjemme mod de tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk. De øvrige hold i gruppen er Aris Thessaloniki (Grækenland), Banvit (Tyrkiet), Fraport Skyliners (Tyskland), AS Monaco (Frankrig), Helios Suns (Slovenien) samt Ironi Nahariya (Israel).

Kampens resultat:

83-70

Dato:

torsdag 06. oktober 2016

Tid:

18:15

Arena:

Ceres Arena

Se statistikken

Champions League kvalifikation på spil

Der står en plads i den nyoprettede Basketball Champions League på spil, når Bakken Bears torsdag spiller i Ceres Arena imod BC Tartu. Bears vandt det første opgør 75-67.

Selvom otte point hurtigt kan blive udlignet i basketball, har Bears det lille forspring med i bagagen hjem fra Tartu. Begge hold brugte onsdag på at rejse fra Tartu til Aarhus. Bears valgte den tidlige rute og en tidlig træning i Arena, mens Tartu tog de senere forbindelser og træning onsdag aften. Derudover har begge hold en træning torsdag formiddag.

I den første kamp var der markante statistiske forskelle. Tartu havde hele 25 turnovers mod kun ni hos Bears, men det blev opvejet af at Tartu var et markant bedre reboundende hold. Esterne tog 16 rebounds mere end Bears (48-32). Der er næppe nogen tvivl om at disse statistikker giver begge klubber et fokuspunkt til onsdagens og torsdagens træninger.

Tartus store profil i kamp et var den australske rookie Venky Jois, der før pausen havde hele 13 point og 10 rebounds. Bears havde marginalt bedre styr på ham efter pausen, hvor det blev til 2 point og 7 rebounds. Bears havde til gengæld sværere ved at holde styr på Mandell Thomas efter pausen. Thomas endte på 12 point.

Torsdag bliver endnu en kamp, hvor nøgleordenene bliver intensitet og tempo, hvis Bears skal have chancen for at vinde, mens BC Tartu vil forsøge at få mere kontrol over tempoet end holdet havde i store dele af tirsdagens kamp.

BC Tartu skal vinde med ni point eller mere for at gå i gruppespillet af Basketball Champions League, mens Bears-sejr, uafgjort eller nederlag på op til syv point giver aarhusiansk BCL-gruppespil. En Tartu-sejr på præcis otte point udløser ekstraperioder a fem minutter indtil der er fundet en vinder.

Opgøret i Ceres Arena tippes i gang kl. 18.15 og kan følges på TV2 Play (og forskudt på TV2 Sport).

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by