thomas_laerke-w420

Games | 2016-10-11

Bakken Bears vs. SISU

Bears slår SISU trods svær start

Bakken Bears vandt sikkert over SISU efter en kamp med et yderst svingende format. En sejr på 24 point indikerer ikke at taberne har været stort foran, men det var faktisk tilfældet i tirsdags Basketligakamp.

SISU, der inden kampen havde været utroligt tæt på at slå Hørsholm og Svendborg, startede fremragende med Anders Haas i hopla, og udeholdet kom foran 12-2, 20-4 og senere 26-6! Bearsholdet var helt ved siden af sig selv og kun DeVaughn Akoon-Purcell kunne angrebsmæssigt være sin indsats bekendt i første periode. Spilleren fra Trinidad scorede nemlig otte af hjemmeholdets ti point i perioden, som endte 27-10 til SISU!

I anden periode var billedet stik modsat. Bears reducerede til 15-29, 23-29 og selvom SISU ramte et par treere og øgede til en føring på 11 point, var det en stakket frist. Bears reducerede til 33-37 inden fire hurtige SISU-point igen gav udeholdet luft. Bears sluttede dog af med et 13-2 run og dermed føring 46-43. Ufortjent kan ikke bruges til noget i basketball, men  man måtte alligevel have en smule ondt af SISU-spillerne, der havde spillet fint, men var bagud på pointtavlen.

Starten af tredje periode var lige, og SISU nåede foran 56-53 inden Bears strammede grebet med ti point i træk. Selvom SISU kæmpede bravt havde Bears det nødvendige ekstra gear til at kunne øge til 75-61, som var stillingen efter tredje periode. Bears startede med at score de første seks point i fjerde periode, og så var føringen pludselig på 20 point. Herfra fusede spændingen og intensiteten ud og højdepunktet var da Bears-debutant David Kristensen smed sine første to point i kurven.

Topscorer for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 21 point, mens det bedste statline tilhørte Mike Gesell, der præsterede 20 point, 8 rebounds og 7 assists. Morten Sahlertz og Keane Thomann scorede hver 12 point, førstnævnte på fire 3-pointscoringer.

For udeholdet scorede Kyle Draginis 18 point, mens Anders Haas og Tanner McGrew hver scorede 16 point. Draginis og McGrew havde hhv 14 og 13 rebounds.

SISU vandt reboundkampen (45-43), men havde dobbelt så mange turnovers som bjørnene (20-10). Afgørende blev derudover bedre scoringsprocenter fra topointdistancen (Bears 53%, SISU 40%).

Bears er ubesejrede efter to kampe, men allerede lørdag venter en svær test mod Hørsholm. SISU har endnu ikke vundet efter tre kampe, men møder næste gang Stevnsgade hjemme.

Kampens resultat:

95-71

Dato:

tirsdag 11. oktober 2016

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Bears mod traditionsmodstander

Efter en fantastisk kvalifikationsrunde mod estiske BC Tartu Rock og fuldt fortjent deltagelse i Basketball Champions League er det igen tid til at fokusere på den hjemlige liga. Denne gang tørner Bears sammen med SISU som endte nr. 8 i ligaen i sidste sæson.

SISUs trup har siden sidste sæson undergået de obligatoriske forandringer og er i år uden Frederik Rungby og deres to amerikanere Devin Cherry og Maurice Creek. Gode gamle Bears kending Casper Hesseldal er heller ikke længere at finde på holdet. Som erstatninger for disse spillere har SISU i år signet 195 cm guard Kyle Dranginis, 203 cm forward Tanner McGrew og 206 cm Adjehi Baru fra Elfenbenskysten. Sidstnævnte ventede dog i skrivende stund stadig på spilletilladelse.

Sidste sæson var en mindre statistisk katastrofe for den traditionsrige Gentofte klub. SISU skød sammenlagt på sæsonen 3% dårligere end modstanderne på 2’ere, 7% dårligere på 3’ere, men dog 8% bedre på straffe. De tabte reboundkampen med 7,2 pr. kamp, scorede 12,7 point færre og akkummulerede 28,9 effeciency point færre pr. kamp end deres modstandere.

Bears og SISU mødtes fire gange sidste sæson og alle kampe endte med Bears sejr. Cifrene var 107-82 hjemme, 116-66 ude, 113-86 hjemme og 78-89 ude. En gennemsnits margin på lidt over 28 point pr. kamp i Bakkens favør.

Historisk er SISU sammen med Bakken Bears et af de to store powerhouses i dansk basket. De er den næstmest vindende klub med 11 guld-, 10 sølv- og 9 bronzemedaljer i pokalskabet i Gentofte. Bakken Bears har vundet 14 guld-, 10 sølv og 4 bronzemedaljer. Bears har desuden vundet 10 pokaltitler mod SISU’s 8, og det skal retfærdigvis siges at ingen andre danske klubber er i nærheden af begge disse holds titelhøst gennem årene.

Billetter sælges her.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by