thomas_laerke-w420

Games | 2016-10-23

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

Bears slår Svendborg efter svingende kamp

Trods en enestående præstation af Svendborgs Antonio Porta, der scorede 31 point på 18 skud, vandt Bakken Bears søndagens topopgør med 101-86. Bears spillede virkelig godt i første og tredje periode, mens anden periode tilhørte de fynske kaniner.

Bears lagde ud for fuld damp og det var tydeligt at holdet var indstillede på at revanchere et par kampe, hvor reboundspillet ikke havde siddet lige i skabet. Bears kæmpede for alle de løse bolde, og trods lidt indledende usikkerhed i afslutningerne, kunne det snart efter ses på scoringstavlen. Bakken Bears bragte sig foran 5-0 og senere 15-4 inden en Rabbits timeout fik stabiliseret udeholdets spil. Bjørnene førte dog 27-17 efter de første ti minutter.

I anden periode øgede Bears til 31-19, men så gik spillet hele i stå. Godt spil af Amadou Zaki igangsatte et 8-0 run til udeholdet og efter scoring af Nicolai Iversen var det Antonio Portas tur. Tre angreb i træk blev afsluttet med en trepointscoring af den argentinske guard. Pludselig førte udeholdet 36-33 blot fire minutter efter bjørnenes 12-pointføring! Bears sluttede dog stærkest af og Sylvester Berg fik samtidig med buzzeren reduceret til 45-46.

Bears var igen toneangivende i tredje periode, der blev vundet 32-16! Mike Gesell ramte to trere, Thomas Lærke, Adama Darboe, Morten Sahlertz, Sylvester Berg og Nicolai Iversen fulgte trop, så Bears i alt ramte syv treere i perioden! Unge Bergs treer kom efter et flot dunk af samme spiller, og Bears havde i den grad momentum.

I fjerde periode forsøgte Rabbits flere gange et comeback og to treere af Porta sikrede at Bears kun førte med ni point, men et 10-0 run afgjorde kampen. I det run var DeVaughn Akoon-Purcell afgørende – han scorede nemlig otte point, inklusive en treer og et fantastisk alley-oop dunk. Intensiteten fes lidt ud i de sidste minutter. Morten Sahlertz ramte hjemmeholdets 16. og sidste trepointscoring på det 31. forsøg og kun fordi Chris Christoffersen forsøgte at score sin første treer i karriere, kom Bears ned på 50% fra distancen.

Mest scorende i kampen var Antonio Porta med 31 point, mens Harding Nana og Cameron Jones supplerede med hhv 15 og 14. For Bears scorede Akoon-Purcell 18 point, mens Adama Darboe og Morten Sahlertz scorede hhv 15 og 14. I alt otte Bearsspillere scorede mindst otte point. Bedste rebounder var Chris Christoffersen med ni stk. Det er i øvrigt værd at notere, at ingen af hjemmeholdets spillere var på banen i mere end godt 22 minutter.

Begge hold spiller igen onsdag aften. Rabbits møder på hjemmebane Stevnsgade, mens Bears får fornøjelsen af en kamp i Basketball Champions League, når BC Aris tager imod.

Kampens resultat:

101-86

Dato:

søndag 23. oktober 2016

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Topopgør imod Rabbits

Efter en planmæssig god start på sæsonen med sejre i de tre første kampe er Bakken nu klar til at blive testet for alvor i den danske liga, når rivalerne fra Svendborg gæster Aarhus. I de fire indbyrdes dyster sidste sæson vandt Bears tre og tabte en af kampene, som alle var relativt tætte opgør.

Svendborg Rabbits har siden sidste sæson sagt farvel til holdets topscorer Brandon Rozzell som snittede 24,5 point pr. kamp. Sammen med ham er Marinus Mouboe, Damian Ocana, Trevor Noack, Brice Massamba og Liam Potter ligeledes væk. Som erstatninger har Rabbits hentet Cameron Jones som snitter 15,3 point og 7,5 rebounds i de første tre kampe, Alexander Bak, Amadou Zaki fra Niger, og Harding Nana fra Cameroun som snitter 13,5 point og 8,5 rebounds i denne sæson.

Claus Magaard, Antonio Porta og Darious Lee Moten er alle signet igen for denne sæson og har lagt fint fra land indtil videre. I Svendborgs fire første kampe skyder Magaard godt 45% på 3’ere, Moten snitter 13,8 point, og Porta scorer 11,5 point og disher 5,8 assists ud pr. kamp. Rabbits har vundet deres første kamp hjemme mod SISU 77-74, tabt ude til Horsens IC 100-86, vundet hjemme mod Team FOG Næstved med 77-75 og senest i torsdags hjemme 71-60 over Hørsholm.

Sidste sæson sluttede Svendborg på en fjerdeplads i grundspillet hvor de vandt 16 af deres 28 kampe. I slutspillet gik de head to head mod Hørsholm som blev nr. 5 og på trods af hjemmebanefordelen blev Rabbits slået ud 3-1 i kampe og vandt ingen af deres hjemmekampe i denne runde.

Kaninerne mod bjørnene er blevet et moderne ærkerival-opgør i den danske liga. Siden 2007 har de to hold mødtes i ikke mindre end syv DM-finaler, hvor Bears har trukket det lange strå i seks af dem. De syv finaler var ydermere i rækkefølge fra 2007 til 2013 så man kan med succes argumentere for at netop disse to klubber er vor tids powerhouses i dansk basket. Det er dog ikke lykkedes kaninerne at vinde metal de seneste tre sæsoner.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by