thomas_laerke-w420

Games | 2016-10-26

BC ARIS (GRÆK.) vs. Bakken Bears

Bears tabte – vel som forventet – på udebane mod det græske tophold Aris, men det var en kamp med flere ansigter end det 16-point-nederlag det blev til.

Første periode startede tæt og Bears var med til 6-6, men herefter stod der Aris på resten af perioden. Grækerne vandt første periode 31-14 og det så virkelig tungt ud for bjørnene. Aris løb let point i kurven uden Bears gav det fornødne modspil.

I anden periode truede det græske hjemmehold med definitivt at knække kampen, men Bears holdt hjemmeholdet indenfor overskuelig afstand og i slutningen af perioden kom unge Sylvester Berg ind og scorede ni point i træk. Det gav Bears periodesejren med et enkelt point, men dog stadig føring til Aris på 56-40.

Efter halvlegspausen fik Bears rigtig godt fat forsvarsmæssigt, og Aris scorede blot otte point i tredje periode og herefter to point i de første seks minutter af fjerde periode. Bjørnene fik skåret den græske føring til blot at være på fem point (66-61), men et misset layup og efterfølgende fastbreakscoring af grækerne afgjorde kampen. Aris begyndte at score igen og for Bears blev det ‘ring ud’.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 14 point, som han supplerede med ni rebounds. Generelt havde Bears fint styr på reboundspillet og udeholdet tog ti rebounds flere end grækerne. Desværre blev det til 21 turnovers til aarhusianerne.

Næste opgave er fredagens pokalkamp på udebane mod BK Amager, mens næste kamp i Basketball Champions League er tirsdag i Ceres Arena mod AS Monaco.

Kampens resultat:

82-66

Dato:

onsdag 26. oktober 2016

Tid:

20:00

Arena:

Udebane

Se statistikken

Foromtale: Uhyggelig svær kamp venter bjørnene

Bjørnene tager nu hul på udekampene i dette års udgave af Basketball Champions League. I den første hjemmekamp i turneringen mod CEZ Nymburk tabte byens bjørne 57-75, og nu venter første udekamp i turneringen mod BC Aris fra Grækenland. Endnu en stærk modstander.

BC Aris er fra byen Thessaloniki som er Grækenlands næststørste by. Medregner man yderkantsområderne tæller byen 1.1 mio. indbyggere og den regnes for Grækenlands kulturelle hovedstad pga de mange festivaler som holdes årligt. Byen blev grundlagt i 315 fkr af Kassander af Makedonien som opkaldte den efter sin hustru Thessalonike, og som størstedelen af de græske byer findes her et hav af kulturelle og historiske seværdigheder, hvoraf det kendteste er Det Hvide Tårn som også er byens vartegn.

BC Aris er basketballdelen i storklubben Aris Thessaloniki AC som udover basketball også har grene indenfor fodbold, volleyball, håndbold, vandpolo, svømning, atletik, ishockey, baseball, softball, cykling, skak, kurvebold, boksning, judo, brydning, fægtning og vægtløftning. BC Aris blev grundlagt i 1922 8 år efter storklubbens opstandelse. Det første græske basketball mesterskab blev afholdt i 1928 og BC Aris vandt deres første mesterskab i 1930.

BC Aris har gennem tiderne vundet 10 græske mesterskaber, 8 pokalmesterskaber, 1 Saporta Cup titel, 1 Korac Cup titel og 1 EuroCup Challenge titel. Klubbens bedste spiller gennem tiden har klart været Nikos Galis som regnes for den bedste græske basketballspiller nogensinde. Galis spillede for Aris fra 1978 til 1992 og var nøglen til klubbens otte mesterskaber i denne periode.

I 2015-16 sæsonen sluttede BC Aris som nummer 4 i den græske liga. I semifinalerne tabte Aris til Panathinaikos, der i alle sæsoner siden 2011 har været blandt Europas otte bedste hold! Aris tabte på trods af at holdet vandt begge sine hjemmebanekampe.

Denne sæson er startet med blot en enkelt sejr i de første 3 kampe og en gennemsnitlig målscore pr. kamp på lige under 66 point. Det skal retfærdighedsvis nævnes at den græske liga regnes blandt Europas 3 bedste. I denne første udgave af Basketball Champions League har BC Aris vundet deres første kamp ude mod slovenske KK Helios med 62-54. Nøglespillerne på holdet er deres fire faste startere Eric Buckner fra Georgia State, Devyn Marble som spillede på college med Bears-guard Mike Gesell og som i de seneste to sæsoner har fået kampe hos Orlando Magic i NBA, Will Cummings som sidste år spillede for Rio Grande Valley Vipers som er Houston Rockets D-league hold og i øvrigt sluttede sæsonen i den bedste italienske række, og endelig serbiske Tadija Dragićević som var Adriatic League MVP i 2008 og topscorer i samme liga i 2016.

Der venter Bears en ekstremt svær opgave i Thessaloniki. Omvendt kan Bears spille frit – forventningerne må være en stensikker Aris-sejr, og efter lørdagens nederlag i lokalopgøret mod PAOK, vil Aris-tilhængerne forvente revanche mod de danske vicemestre.

Tip off er kl. 21.00 lokal tid – 20.00 dansk tid.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by