thomas_laerke-w420

Games | 2016-11-01

Bakken Bears vs. AS MONACO (FRANK.)

Overmagten på besøg i Aarhus

Engang imellem skal man erkende, at man møder et bedre hold, og det gjorde Bakken Bears i tirsdagens kamp i Basketball Champions League. I store dele af første periode og starten af tredje var AS Monaco overlegne, og Bears blev kørt rundt af et fransk klassemandskab.

Knapt 2000 tilskuere i Arena fik taget til at løfte sig fra starten af kampen, da Chris Christoffersen med største selvfølgelighed noterede sig for kampens første point ved at score to straffekast. Bears førte store dele af første periode, men fra 13-10 strammede Monaco op defensivt. Alligevel kunne DeVaughn Akoon-Purcell efter knap tre minutters scoringstørke bringe Bears foran med 16-15 med en trepointscoring inden Brandon Davies i periodens sidste sekund sikrede periodesejr til Monaco. 16-17 efter første periode.

De første tre minutter af anden periode fik Bears heller ikke scoret, og det gav et 8-0 run til udeholdet og det hul kom Bears ikke op af. Hullet blev groft sagt kun større og større. Bears skar føringen til 22-27 midt i anden periode, men Nic Caner-Medley sluttede perioden flot af og Zak Wright lukkede med to point – igen samtidig med signalet. 45-28 til monegaskerne ved halvlegspausen!

Bears startede faktisk flot i tredje periode. Mike Gesell fik løbet nogle point i kurven og sammen med Thomas Lærke og Michel Diouf fik han lavet point nok til at Bears fik reduceret til 40-51 og 42-53, men en meget velspillende Sergii Gladyr smækkede to treere i kurven som start på et 11-0 run til udeholdet og definitivt game over. Inden sidste periode var stillingen 46-70.

Fjerde periode blev indledt med flere turnovers af Bears og det var Monaco ikke sene til at udnytte. Topholdet i den franske liga leverede fine detaljer, mens hjemmeholdet måtte erkende at modstanderen var alt for stor i tirsdagens kamp.

Mest scorende for Bears var Devaughn Akoon-Purcell (15 point, foruden 5 rebounds), mens Thomas Lærke scorede 12 point. For Monaco var det symptomatisk for en flot holdindsats, at den mest scorende blot satte 13 point på tavlen – det var Jamal Shuler. Ni spillere scorede mindst 6 point!

Næste opgave for Bears er allerede torsdag, hvor holdet møder Horsens IC på udebane.

Kampens resultat:

57-94

Dato:

tirsdag 01. november 2016

Tid:

18:30

Arena:

Ceres Arena

Se statistikken

Foromtale

Så er Bakken Bears nået til tredje kamp i Baskerball Champions League gruppespillet, og igen står en formidabel modstander klar til at teste byens bjørne for alvor. I de to første kampe er det blevet til nederlag hjemme mod CEZ Nymburk med 57-75 og ude mod BC Aris med 82-66. På papiret skulle tirsdags modstander være bedre end begge disse hold.

AS Monaco har lagt hårdt fra land i den franske Pro A liga og vundet deres første seks kampe, og i Champions League er de ligeledes ubesejrede. I deres første kamp slog de tyske Fraport Skyliners med 65-47 og deres sidste mod slovenske Helios vandt de med 59-55. Begge kampe blev spillet i Monaco. Første sejr var lidt overraskende stor med 18 point og sidste var lidt overraskende lille med kun 4 point. Helios er sammen med Bakken Bears de to formodet svageste hold i puljen.

AS Monaco ledes af den montenegrinske head coach Zvezdan Mitrovic og stiller med et meget stærkt hold når de gæster Aarhus. De mest nævneværdige spillere er amerikanerne shooting guard Jamal Schuler, power forward Brandon Davies, Point guard Demarquis “Dee” Bost og power forward Nik Caner-Medley. Alle solide spillere som gjorde det godt i college og som også gør det godt i deres professionelle karrierer i Europa.

Derudover er small forward Amara Sy fra Mali, point guard Zack Wright, som er amerikansk født men nu naturaliseret bosnier, og small forward Jordan Aboudou fra Frankrig også klart værd at lægge mærke til. I det hele taget er AS Monaco et solidt hold på alle pladser, hvilket gør dem særdeles svære at forberede sig mod.

Bakken Bears stiller til tirsdagens kamp med nyerhvervede Kristjan Kitsing fra Estland. Kitsing er en solid spiller som kan spille både med ryggen mod kurven og ude bag 3-points linien, hvorfra han skyder 42%. Kitsing er starter på det estiske landshold og efter en smut-tur til argentinsk basketball er han nu tilbage i Europa og klar til at forstærke Bakken Bears truppen. Med de mange kampe for byens bjørne i denne sæson er det bidende nødvendigt at være både stærkt og talrigt besat på alle pladser på banen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by