thomas_laerke-w420

Games | 2016-11-10

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

 

Stor sejr over Cimbria

Efter en strålende start på tredje periode, hvor Bears gik på et 28-4 run i de første seks minutter, slog Bakken Bears Randers Cimbria 119-74.

Bears spillede virkelig godt fra start, hvor klubbens nye estiske spiller Kristjan Kitsing åbnede med en trepointføring. Bears nåede foran 18-5 inden Randers Cimbria anført af Chris Nielsen kom i gang angrebsmæssigt. Imidlertid ramte Bears fem treere i første periode, og det gjorde, at Cimbria ikke for alvor fik hentet ind. Bears vandt perioden 30-20.

Anden periode blev faktisk vundet af udeholdet, der dog aldrig var tættere på end de 9 point, som Bears førte med ved midtvejspausen (52-43). Eric Kibi spillede en fornem periode med 11 point, mens Chris Nielsen med 15 point var mest scorende på banen i første halvleg.

Præcis som i starten af første halvleg, åbnedes kampens anden halvdel med en treer af Kristjan Kitsing og det blev indledningen på et uvejr i Randers’ forsvarsende. Efter Bonell Colas’ reducering til 47-61 scorede Bears hele 19 point i træk til 80-47. Herefter fik Randers et fint 9-1 run, men det forhindrede ikke Bears i at føre 88-58 inden sidste periode.

Bjørnene rullede videre i fjerde quarter, og midtvejs i perioden scorede Bears 14 point i træk inkl. dunks af både DeVaughn Akoon-Purcell, Keane Thomann og Kristjan Kitsing. Bears vandt 119-74 og klatrede med sejren tilbage på ligaens andenplads med fem sejre i seks kampe. Andenpladsen deles med Svendborg Rabbits, der også har fem sejre, men i otte opgør. Øverst ligger HIC med 6 vundne kampe i lige så mange forsøg. Cimbria ligger nr. fem i tabellen (4 sejre, 4 nederlag).

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell med 19 point (foruden 7 rebounds), mens Michel Diouf og Kristjan Kitsing hver scorede 15 point og tog hhv 7 og 6 rebounds.

For Randers scorede Chris Nielsen 24 point, mens Eric Kibi sluttede på 13.

Kampens resultat:

119-74

Dato:

torsdag 10. november 2016

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

 

Foromtale

Så er der lokalopgør i basketligaen når byens bjørne torsdag møder vores naboer i nord, Randers Cimbria. Der er altid fart på, masser af intensitet og underholdning, og der er altid to hold på banen som indædt går efter et win.

Randers Cimbria har til denne sæson hentet 206 cm forward Eric McKnight som spiller på et Forenede Arabiske Emirater pas. McKnight er 26 år gammel og spillede sit college basket for Long Beach State i Big West. Efter et kort afhop sydpå hvor han spillede for Escuela de Oficiales de lap Fap i Peru, er McKnight nu at se i Randers trøjen.

Canadiske Eric Kibi, på 198 cm spiller også forward og er også 26 år gammel, er også hentet til denne sæson. Kibi har siden han spillede college basket for Arkansas-Little Rock i Sun Belt conferencen, været en del på farten. Han har spillet for Ottawa SkyHawks (Canada), London Lightning (England), KK Strsljen Gusinje (Montenegro), og Hertener Loewen (Tyskland).

Efter tre sæsoner for Svendborg Rabbits har Marinus Mouboe også vendt næsen mod nord og spiller denne sæson for Cimbria. Mouboe er 20 år gammel, 212 cm høj og han spiller center. Han er en bevægelig spiller med et rigtigt godt touch som gør ham til en farlig skytte. Mouboe snitter næsten 27 minutter i sæsonens første syv kampe.

Både Nielsen-klanen og et par andre gamle kendinge er også at finde i Randers holdopstilling til denne sæson. Chris, Patrick, Nicky og Mike Nielsen er alle involverede i holdet i år, og da både Charlie Burgess og Bonell Colas er gen-signede for denne sæson er der alle muligheder for god basketball. Burgess og Colas har i Randers første syv kampe gjort det fint, særligt i de sidste to kampe, hvor det er blevet til sejre mod Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved. I Næstved-kampen havde Charlie Burgess 23 point, 10 assists og 7 rebounds, og imod Svendborg havde han 21 point og 7 assists, sammen med Colas 17 point og 15 rebounds.

Til denne kamp kan vi oveni glæde os over det fine udbud af tidligere EBAA-spillere som Cimbria kan mønstre. Mathias Skov har desværre stadig sin første kamp til gode i Randers, men Jacob Meller Nielsen har ikke blot spillet, han har også sat et rigtigt fint fingeraftryk på Randers-holdet, hvor han snitter lige omkring 18 minutter pr. kamp.

Randers er inden torsdagens kamp på 3. pladsen i ligaen. De har vundet  fire af deres første syv kampe. Bakken Bears har spillet fem kampe, hvoraf de har vundet de fire, hvilket giver dem en øjeblikkelig 2. plads..

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by