thomas_laerke-w420

Games | 2016-11-15

Bakken Bears vs. FRAPORT (TYSKL.)

Historisk sejr over tyske Europa Cup-vindere

Bakken Bears fik klubbens første sejr i Basketball Champions League og samtidig den første danske sejr over et tysk hold fra den bedste række, da de forsvarende tyske bronzevindere og vindere af sidste sæsons FIBA Europe Cup, Fraport Skyliners, blev sendt hjem til Frankfurt med et nederlag på 71-65.

Tyskerne startede ellers mest aggressivt og fik godt fat i de offensive rebounds, og scorede kampens første fem point. Herefter fulgte fem af Bears inden Fraport scorede fire i streg. Men inden Skyliners fik trukket for meget fra, fik Bears gang i angrebsspillet, hvilket ellers kneb i starten. Bears havde således kun en scoring fra gulvet (altså ikke-straffekast) i kampens første godt seks minutter. DeVaughn Akoon-Purcell reducerede med en treer til 13-15 og satte endnu en senere i perioden til 19-18 inden han sluttede med layup. 21-18 efter første periode.

I anden periode spillede Bears virkelig flot. Både Chris Christoffersen (6 p) og Nicolai Iversen 2 p) havde glimrende indhop i perioden, og ved 34-31 tog Michel Diouf og Thomas Lærke over. Perioden blev afsluttet med en treer af DeVaughn Akoon-Purcell – og Fraport havde ikke scoret i periodens sidste tre minutter. 41-31 ved halvlegspausen.

Efter halvlegspausen fortsatte Bears det flotte spil. I tredje quarter var Fraport ikke tættere på end 9 point (43-34 og senere 45-36), mens Bears havde sin højeste scoring med tre minutter igen af perioden, hvor Mike Gesell bragte hjemmeholdet foran 54-39. Morten Sahlertz leverede et rigtig flot indhop og scorede fire point i perioden, hvor det dog var Michel Diouf, der leverede bedst angrebsmæssigt. Hjemmeholdet vandt perioden med et enkelt point og førte 57-46 inden de sidste ti minutter.

I kampens sidste fjerdedel virkede det til at Fraport skruede op for intensiteten, mens Bears glemte holdspillet. Quantez Robertson, der ikke havde ramt noget i de første tre perioder scorede udeholdets første otte point, og Bears havde mange mistede bolde i periodens første fem minutter. Langsomt men sikkert spillede Fraport sig ind i kampen, og med sin tredje treer og 11. point i alt udlignede Quantez Robertson til 61-61 med knapt fem minutter igen. Akoon-Purcell bragte Bears foran inden dansk-amerikanske Shavon Shields udlignede. Spændingen og stemningen var på sit højeste i Vejlby-Risskov Hallen.

Med 2.32 igen af kampen bragte Mike Morrison sit hold foran for første gang siden starten af anden periode, men Thomas Lærke udlignede efter at have taget en offensiv rebound. Kwame Vaughn missede og Michel Diouf ramte et skud i den anden ende. 67-65 til bjørnene. Samme Diouf stjal bolden og Fraport var nødt til at fejle for at nå holdfejl. Da DeVaughn Akoon-Purcell satte to straffekast med syv sekunder igen lignede det afgørelsen og det blev befæstet, da udeholdets Ekene Ibekwe lavede en angrebsfejl på indspillet umiddelbart efter en timeout. Fejl igen og igen to scoringer fra linjen af Akoon-Purcell.

DeVaughn Akoon-Purcell satte hele 24 point på tavlen (på blot 12 skud!) og supplerede med 7 rebounds. Michel Diouf scorede 16 point og tog også 7 rebounds, mens Thomas Lærke scorede 12, som han supplerede med 6 rebounds. For Skyliners scorede Kwame Brown 15 point.

Næste kampe for bjørnene er allerede torsdag (pokalkvartfinale i Værløse) og lørdag (Basketligakamp ude mod Stevnsgade). Næste kamp i Basketball Champions League er onsdag den 23. november mod Ironi Nahariya – i Ceres Arena.

Kampens resultat:

71-65

Dato:

tirsdag 15. november 2016

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Europa Cup-vinder på besøg

Fraport Skyliners kommer til Aarhus som regerende mestre i Europe Cuppen, bronzevindere i Bundesligaen og to friske sejre i Basketball Champions League i bagagen. Det er ikke hvem-som-helst som Bakken Bears skal møde tirsdag aften.

Skyliners hører hjemme i den tyske by Frankfurt og spiller til daglig i den tyske Bundesliga, som regnes for en af Europas stærkeste. De har spillet i bedste tyske række siden 1999/2000 sæsonen, hvor de hurtigt hentede deres første titel hjem, da de slog Alba Berlin i pokalfinalen med 76-68 i samme sæson. Siden da har de vundet det tyske mesterskab i 2004, og i 2016 vandt de Europe Cup-titlen.

I denne første udgave af Basketball Champions League har Fraport spillet fire kampe. De åbnede ballet ude mod AS Monaco hvor de tabte med 47-65 og derefter tabte de hjemme mod Banvit med 70-86. Banvit og Monaco formodes at tage 1. og 2. pladserne i puljen. Siden mødte de Helios Suns ude hvor de vandt med 61-56 og sidst blev det til sejr over Nymburk på hjemmebane med 74-61. Lige nu indtager Skyliners en 13. plads i den tyske bundesliga og har kun vundet 3 af deres første 10 kampe.

Det er et stærkt hold med solide spillere på alle pladser. På power forward/center pladsen spiller 31 årige amerikansk/nigerianske Ekene Ibekwe på 206 cm. Ibekwe spillede college basket for Maryland Terrapins og Skyliners er hans 17. klub siden 2008 sæsonen. Den megen omrejsen er nok forklaringen på at Bears coaching staben nåede at scoute ham da de skulle forberede sig til kampen mod ČEZ Nymburk, inden han lige inden kampen var skiftet til Fraport, så det var heldigvis ikke spildt arbejde. Ibekwe var tyrkisk Super League all-star i 2009 og australsk mester i 2015, og han snitter 11 point og 4 rebounds pr. kamp i Basketball Champions League.

Kwame Vaughn er amerikansk guard, han er 191 cm og 26 år. Vaughn spillede college basket for San Francisco Dons og Cal State Fullerton Titans, og ligesom Ekene Ibekwe har han tidligere spillet for et af puljens andre hold da han sidste år var signet med Ironi Nahariya. Kwame Vaughn snitter 15,5 point og 5,2 assists pr. kamp i BCL denne sæson.

Point guard Quantez Robertson er også amerikaner, han er 188 cm og 31 år. Quantez spillede college basket for Auburn Tigers, hvor bl.a. Charles Barkley og Chuck Person også spillede. Han blev sidste sæsons Finals MVP da Skyliners vandt Europe Cup, og blev også kåret som bundeligaens bedste forsvarer og udtaget til all-star holdet. Quantez snitter 35 minutter, 6,2 point, 4,8 rebounds og 3 assists pr. kamp i BCL i år. Quantez Robertson har et yderst usædvanligt karriereforløb – Skyliners er nemlig hans eneste klub i en professionel karriere, der startede i 2009!

Fraport Skyliners er under kyndig ledelse af coach Gordon Herbert fra Canada. Herbert er 57 år og været coach siden 1994 og selvfølgelig været en del omkring. Han har coachet i Finland, i Pro A i Frankrig af to omgange, coachet BC Aris fra samme pulje, været georgisk landstræner, og han har været assistant coach for Toronto Raptors i 2008-09 sæsonen. Herbert har været head coach for Fraport af tre omgange som sammenlagt er blevet til 7 sæsoner, 8 medregnet den indeværende. Gordon Herbert har vundet den franske cup i 2007, den finske cup i 2009, Europe Cup i 2016, og blev kåret som coach of the year i bundesligaen sidste sæson. I øjeblikket er Herbert dog sygemeldt efter en rygoperation, hvorfor det er Klaus Perwas, der svinger pisken over Fraportspillerne.

Der er ingen tvivl om at Fraport Skyliners inden denne sæson havde sat næsen op efter nogle flere sejre, både i BCL og bundesligaen. Sammenlignet med sidste gang byens bjørne mødte dem, ser de denne sæson ud til at være en lettere modstander, men det er stadig et stærkt hold som vi møder tirsdag aften.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by