thomas_laerke-w420

Games | 2016-11-29

BANVIT (TYRK.) vs. Bakken Bears

Flot kamp mod tyrkisk tophold

Bakken Bears spillede en flot kamp på udebane mod det tyrkiske hold Banvit, men måtte trods alt strække våben overfor modstanderen, der er nummer syv i Europa i følge den liste Eurobasket.com laver. Bakken Bears, uden sidste sæsons topscorer og toprebounder Michel Diouf, der er ankelskadet, vandt ellers reboundkampen mod førerholdet fra den tyrkiske liga.

Banvit startede ellers kampen meget stærkt og tog flere angrebsrebounds i de første angreb. Banvit nåede foran 11-0 inden en timeout af udeholdet fik hanket lidt op i tingene. Den ekstremt stærke Gasper Vidmar dominerede i kampens start, og Banvit holdt den tociffrede føring indtil de sidste 90 sekunder af første periode – tyrkerne var endda foran med 15 point på det tidspunkt (29-14). Bears sluttede imidlertid imponerende af ved at score periodens sidste ni point ved Keane Thomann, Adama Darboe og Thomas Lærke. Udover de tre var Nicolai Iversen og Morten Sahlertz på banen i det fine run.

Da Darboe scoringsmæssigt åbnede anden periode med en treer og Thomann fulgte op med en scoring, var en 15-pointskamp pludselig reduceret til en 1-pointskamp! De næste minutter blev der udvekslet scoringer, men Bears nåede ikke foran på noget tidspunkt. Desværre sluttede anden periode – bortfra fra en scoring af Chris Christoffersen – med et 11-0 run til værterne og dermed føring på 54-43 ved pausen.

I tredje periode startede Bears med at barbere på føringen, og selvom Banvit kom foran med 14 point (61-47, 25. minut) fortsatte Bears med at fighte. Reboundsspillet, der allerede i første halvleg var fint, blev endnu bedre efter pausen. Da Bears samtidig fik stops i forsvaret, hvor det kun var kampens bedste spiller Gediminas Orelik, der scorede for Banvit, og da DeVaughn Akoon-Purcell ramte en buzzer-treer, vandt Bears perioden med seks point og var blot bagud 66-71 inden de sidste ti minutter.

Desværre åbnede Banvit med at scorede sidste periodes første otte point og herfra blev kampen ikke tæt igen. Udover Orelik var Can Maxim Mutaf og Damian Kulig virkelig godt spillende for hjemmeholdet, og de mange tilskuere i den godt besøgte hal i Bandirma kunne nyde deres spille og synge deres helte mod sejren, der endte med at lyde på 99-82.

Trods nederlaget er der grund til at kippe med dansk basketballs flag. Bears tog 36 rebounds imod 28 til Banvit, og hjemmeholdet fik ikke mulighed for at rotere mere end otte mand – udover den unge Senel, der fik de sidste 43 sekunder.

Mest scorende for Bears var Thomas Lærke (18 point), mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 15 point, som han supplerede med 6 rebounds. Adama Darboe og Mike Gesell scorede hver 12 point. For Banvit scorede Mutaf 26 point, mens Orelik scorede 25.

Næste opgave for Bears er allerede torsdag, når holdet tager imod Næstved i Vejlby-Risskov Hallen. Næste europæiske opgave er på tirsdag i Tjekkiet, når Nymburk lægger gulv til kampen i Basketball Champions League.

Kampens resultat:

99-82

Dato:

tirsdag 29. november 2016

Tid:

20:00

Arena:

Udebane

Se statistikken

Foromtale: Bears mod nummer 7 i Europa

Så afsluttes den første spillerunde i grundspillet for Bakken Bears i dette års Basketball Champions League. Den på papiret værste modstander står tirsdag aften klar i den tyrkiske by Bandimir, og de er intet mindre end frygtindgydende. Banvit BK er startet denne sæson i den tyrkiske liga med 7 sejre i 8 kampe, og indtager dermed førstepladsen i den utrolig stærke hjemlige liga.

Hele fire hold fra den tyrkiske liga kvalificerer sig til Euroleague, og da Banvit sidste sæson måtte nøjes med en femteplads må de denne sæson ’nøjes’ med at spille med i Baskeball Champions League. De er i øjeblikket på en delt førsteplads i puljen, sammen med AS Monaco, og har vundet fem af deres seks kampe i gruppespillet.  De har vundet ude over Ironi Nahariya, Fraport Skyliners, og Helios Suns. På hjemmebane er det blevet til sejre over CEZ Nymburk og AS Monaco med hele 14 overskydende point. Banvits eneste nederlag i puljen kom på udebane mod Aris Thessaloniki hvor de tabte med 6 point.

Banvit udmærker sig ved at have en bred trup og deres point kan komme mange steder fra. Der er desuden en del dygtige tyrkiske spillere på holdet. Blandt deres helt store profiler er den slovenske center på 210 cm, Gasper Vidmar, som snitter 11 point pr. kamp og skyder 67,6% på 2-point skud. Litauiske Gedimas Orelik, 200 cm small forward, snitter 15,2 point pr. kamp og skyder 51,5% på 3-point skud. Og endelig den amerikanske guard Jordan Theodore som snitter 14,3 point og 6,2 assists pr. kamp. Theodore var dog skadet i Banvits seneste kamp – i lørdags, hvor holdet første første gang i denne sæson tabte i den tyrkiske liga – mod Gaziantep.

Der er lagt i kakkelovnen tirsdag aften i den tyrkiske by Bandirma, når Bakken Bears tropper op i Kara Ali Acar Sport Hall, og står ansigt til ansigt med Euopas lige nu syvendehøjeste rangerende hold. En plads bedre end Barcelona. Og 3000 vilde tyrkiske fans råber og skriger det bedste de har lært.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by