2016-11-29

Flot kamp mod tyrkisk tophold

Bakken Bears spillede en flot kamp på udebane mod det tyrkiske hold Banvit, men måtte trods alt strække våben overfor modstanderen, der er nummer syv i Europa i følge den liste Eurobasket.com laver. Bakken Bears, uden sidste sæsons topscorer og toprebounder Michel Diouf, der er ankelskadet, vandt ellers reboundkampen mod førerholdet fra den tyrkiske liga.

Banvit startede ellers kampen meget stærkt og tog flere angrebsrebounds i de første angreb. Banvit nåede foran 11-0 inden en timeout af udeholdet fik hanket lidt op i tingene. Den ekstremt stærke Gasper Vidmar dominerede i kampens start, og Banvit holdt den tociffrede føring indtil de sidste 90 sekunder af første periode – tyrkerne var endda foran med 15 point på det tidspunkt (29-14). Bears sluttede imidlertid imponerende af ved at score periodens sidste ni point ved Keane Thomann, Adama Darboe og Thomas Lærke. Udover de tre var Nicolai Iversen og Morten Sahlertz på banen i det fine run.

Da Darboe scoringsmæssigt åbnede anden periode med en treer og Thomann fulgte op med en scoring, var en 15-pointskamp pludselig reduceret til en 1-pointskamp! De næste minutter blev der udvekslet scoringer, men Bears nåede ikke foran på noget tidspunkt. Desværre sluttede anden periode – bortfra fra en scoring af Chris Christoffersen – med et 11-0 run til værterne og dermed føring på 54-43 ved pausen.

I tredje periode startede Bears med at barbere på føringen, og selvom Banvit kom foran med 14 point (61-47, 25. minut) fortsatte Bears med at fighte. Reboundsspillet, der allerede i første halvleg var fint, blev endnu bedre efter pausen. Da Bears samtidig fik stops i forsvaret, hvor det kun var kampens bedste spiller Gediminas Orelik, der scorede for Banvit, og da DeVaughn Akoon-Purcell ramte en buzzer-treer, vandt Bears perioden med seks point og var blot bagud 66-71 inden de sidste ti minutter.

Desværre åbnede Banvit med at scorede sidste periodes første otte point og herfra blev kampen ikke tæt igen. Udover Orelik var Can Maxim Mutaf og Damian Kulig virkelig godt spillende for hjemmeholdet, og de mange tilskuere i den godt besøgte hal i Bandirma kunne nyde deres spille og synge deres helte mod sejren, der endte med at lyde på 99-82.

Trods nederlaget er der grund til at kippe med dansk basketballs flag. Bears tog 36 rebounds imod 28 til Banvit, og hjemmeholdet fik ikke mulighed for at rotere mere end otte mand – udover den unge Senel, der fik de sidste 43 sekunder.

Mest scorende for Bears var Thomas Lærke (18 point), mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 15 point, som han supplerede med 6 rebounds. Adama Darboe og Mike Gesell scorede hver 12 point. For Banvit scorede Mutaf 26 point, mens Orelik scorede 25.

Næste opgave for Bears er allerede torsdag, når holdet tager imod Næstved i Vejlby-Risskov Hallen. Næste europæiske opgave er på tirsdag i Tjekkiet, når Nymburk lægger gulv til kampen i Basketball Champions League.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE