thomas_laerke-w420

Games | 2016-12-01

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

Buzzer beater-sejr over Næstved

Med en buzzer beater af Michel Diouf, der ellers pga en ankelskade havde været tvivlsom starter lige op til tip off, fik Bakken Bears forløst Vejlby-Risskov Hallen efter sæsonens største drama. Bears vandt 78-76 over Team Fog Næstved i torsdagens tv-kamp.

Kampens første spændende nyhed var om Michel Diouf kunne spille efter han søndag havde pådraget sig en skade, og 20 minutter før tid vendte fysioterapeuterne Knudsen og Bøttcher tommelfingeren op – og selvom Diouf så lidt rusten ud i starten af kampen viste det sig som en væsentlig beslutning.

Efterfølgende var spændingen knyttet til hvem der skulle ramme Bears’ første trepointscoring, og dermed udløse Teddy Bear Toss – det skete hurtigt, idet DeVaughn Akoon-Purcell satte sit første forsøg – i bjørnenes andet angreb – hvorefter det regnede med bamser.

Bearsholdet spillede sin tredje kamp på fem dage, og der var spænding om hvorvidt hjemmeholdet fysisk ville være helt på toppen. Det svar tonede imidlertid fra start negativt ud – Næstved startede klart bedst, bl.a. anført af Deon Mitchell, der scorede syv af Næstveds første 16 point – føring på 16-5 til udeholdet, der ellers havde haft en skuffende sæsonstart.

Efterfølgende fik Bears dog et 8-0 run, bl.a efter to treere af Adama Darboe, men Næstved sluttede med fem point og føring på 23-15.

Anden periode var mere lige. Hjemmeholdets Thomas Lærke satte to treere midt i perioden og da DeVaughn Akoon-Purcell kort efter scorede og udbyggede bjørnenes run til 8-0, var Næstveds føring blot på et point, 30-31. Næstved sluttede dog perioden bedst og førte 42-37 ved halvlegspausen.

De trætte Bearsben fik en masse energi i halvlegspausen og Bears steppede virkelig op forsvarsmæssigt. Bakken Bears startede med et 14-0 run og kampen var tippet på hovedet. Imidlertid var Næstved ikke sådan at slå ud og stærkt spil af Moritz Lanegger, der fik sin debut, samt Philip Nolan var med til at gøre kampen tæt igen. Bears oppe med en inden sidste periode, 62-61.

Udeholdet startede fjerde periode bedst, og Bears så trætte ud. Næstved bragte sig – efter flotte scoringer af udeholdets bedste spiller Earnest Ross – foran 68-62 og kun to treere af hjemmeholdets DeVaughn Akoon-Purcell sikrede at kampen ikke var afgjort midt i perioden. Næstved førte dog frem til 31 sekunder før tid, hvor Thomas Lærke satte en meget presset og lang treer til 76-76.

Herefter trådte Michel Diouf i karakter. Først et block på en af sjællændernes spillere og slutteligt – da Bears fik bolden med 2,9 sekunder igen – en fade away buzzer beater til 78-76. Stor jubel i Vejlby-Risskov Hallen.

Med sejren holder Bears kontakt til Horsens IC i toppen af rækken med sejr nummer otte i ni kampe – HIC har vundet ni ud af ni. Næstved fik – trods nederlaget – vist at holdet nok skal kravle op i tabellen, men med blot to sejre i ni opgør skal der snart nogle sejre på bordet.

Basketligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 21 point og tog 9 rebounds, mens Thomas Lærke scorede 14 point. Tre spillere – Mike Gesell, Michel Diouf og Adama Darboe – scorede hver ti point.

For Næsted scorede Earnest Ross 16 point og tog 13 rebounds, mens Cheikh Sane scorede 14 point.

Næste opgave for Næstved er hjemmekampen mod Stevnsgade onsdag den 7. december, mens Bears spiller i Basketball Champions League tirsdag den 6. i Tjekkiet mod Nymburk og i Basketligaen i Svendborg torsdag den 8.

Kampens resultat:

78-76

Dato:

torsdag 01. december 2016

Tid:

18:20

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Sølvvinder møder bronzevindere

Torsdagens modstander Team FOG Næstved er indtil videre en af sæsonens store skuffelser, og huserer i skrivende stund på en øjeblikkelig sjetteplads i Basketligaen. De har blot vundet 2 af deres første 8 kampe denne sæson. Der er imidlertid ingen tvivl om at ambitionerne rækker en del højere og det forventes stadig at Næstved blander sig i dette års medaljestrid.

Der er ikke så meget dansk at skrive om når det drejer sig om Team FOG Næstved. Philip Hertz er eneste dansker på holdet i en vigtig rolle, men han snitter så til gengæld over 26 minutter pr. kamp., og den tid forvalter han fornuftigt. Han skyder 41,7% på 3-point skud og han snitter 0,9 stjålne bolde, 3 rebounds, 1,4 assists og 11,4 point pr. kamp. Stjernerne på Næstved-holdet er helt klart Cheikh Amadou Tidiane Sane og Deon Jaovn Mitchell. Sane er 24 år, 207 cm, og spiller center. Han snitter lidt under 30 minutter pr. kamp. Han skyder 64,2% på 2-point skud og han snitter 9,8 rebounds, 1,2 stjålne bolde, 1,2 blokerede skud og 13,3 point pr. kamp. Mitchell er 23 år, 186 cm, og spiller guard. Han spiller 34 minutter pr. kamp, og ligesom Sane får han brugt disse på en solid og fornuftig måde. Mitchell skyder 48,6% på 3-point skud, og han snitter 4,7 rebounds, 4,6 assists, 1,3 stjålne bolde og 15,9 point pr. kamp.

Som en konsekvens af de dårlige resultater denne sæson har Næstved foretaget et par ændringer i truppen. Damon Jones og Paulius Semaska er blevet fyret, og i stedet har de hentet den 26-årige østriger Moritz Lanegger, samt den 25-årige amerikaner Earnest Ross Jr. Moritz Lanegger er 190 cm og spiller guard. Han er starter på det østriske landshold og har spillet FIBA Europe Cup med sin klub Magnofit Gussing Knights. Earnest Ross spillede college basket for University of Missouri hvor han var holdkammerat med Jordan Clarkson, som har spillet for Los Angeles Lakers, herefter har Ross spillet for Perth Wildcats i den bedste Australske liga. Begge spillere forventes øjeblikkeligt at forstærke Næstveds hold.

Sidste sæson tørnede dagens modstandere sammen 7 gange. Det blev til 4 Bakken Bears sejre i grundspillet og 3 sejre i slutspillet. Team FOG Næstved leder her syv kampe inde i turneringen stadig efter deres groove og deres identitet. Det er dog langt fra svært at forestille sig at de finder begge dele, og så kan de blive rigtig giftige for de øvrige hold i turneringen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by