thomas_laerke-w420

Games | 2016-12-06

NYMBURK (TJEK.) vs. Bakken Bears

TJEKKISKE KLØ I NYMBURK

Bakken Bears fik en røvfuld i tirsdagens udekamp mod de tjekkiske mestre CEZ Nymburk. Tjekkerne vandt 114-70 trods en tidlig Bearsføring på 15-8. Nymburk skød helt fantastisk og outreboundede Bears i meget voldsom grad.

Udover den tidlige Bearsføring, havde kampen et forløb, hvor Nymburk løbende trak fra. Nymburk vandt de fire perioder med hhv 9, 14, 11 og 10 point!

Statistisk var forskellen voldsom: Nymburk skød 65,9 % på toere (42,9 til Bears), 47,1 % på treere (28,0 for Bears) og tog 55 rebounds (24 til Bears). Eneste lille statistiske upside til bjørnene var antallet af turnovers, hvor Nymburk havde seks flere end tjekkerne (12-18).

Kampens to store oplevelser var Bryon Allen og Vojtech Hruban, der scorede hhv 35 og 28 point. Hvor Allen supplerede sine scoringer med otte rebounds, imponerede Hruban ved blot at brænde et enkelt skud (4/4 på toere og 6/7 på treere). Derudover blev det til fem rebounds.

For Bears scorede holdets topscorer DeVaughn Akoon-Purcell 21 point, mens Kristjan Kitsing scorede 14 point på syv skud inden han måtte udgå med en ankelskade.

Bears bruger onsdagen på hjemturen fra Tjekkiet og torsdag går turen til Svendborg, hvor Rabbits venter i Basketligakampen. Søndag gælder det så den tredje turnering på seks dage, når Horsens IC lægger gulv til i pokalturneringens semifinaler.

Kampens resultat:

114-70

Dato:

tirsdag 06. december 2016

Tid:

18:30

Arena:

Udebane

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS PÅ SVÆR UDEBANE

Så er det blevet tid til ottende kamp i gruppespillet i denne første udgave af Basketball Champions League. Bakken Bears møder tirsdag de tjekkiske mestre CEZ Nymburk i Sportovni Hala vest for Prag. Tjekkerne har vundet 4 af deres første 7 syv kampe og ligger i øjeblikket på en fjerdeplads i pulje A.

I det første opgør mod tjekkerne tog Bakken Bears en føring på 12 point et par minutter før halvleg, men Nymburk sluttede 2. periode med et 6-0 run så pauseføringen var 39-33 til bjørnene. Tjekkerne ejede 3. periode og tog føringen, men med 8 minutter tilbage af kampen reducerede Bakken til 56-57. De sidste 8 minutter løb Bears tør for gas og blev kørt over med 17 point.

De CEZ Nymburk spillere som rigtig gør ondt på modstanderne er Guards Byron Allen og Eugene Lawrence. De er fysisk meget voldsomme. Stærke, hurtige og teknisk dygtige. De spiser angriber-guards op og slider dem ned på forsvaret. Og de kan afslutte udefra og på drives mod kurven. Nymburk er særligt farlige når begge disse guards er på banen. Small forward Jiri Welsch har 4 sæsonen i NBA på CV’et. Han har spillet for Boston, Cleveland, Golden State og Milwaukee, og er solid, stærk, erfaren og klog. Welsch tager stort set aldrig dårlige beslutninger. Han er swing-man og kan spille både ude på gulvet og tæt på kurven. Howard Sant-Roos er holdets topscorer i BCL med 14,3 point pr. kamp. Han er en super eksplosiv spiller og kan score på mange forskellige måder. Han figurerer højt i alle statistikkerne og snitter bl.a. 7,8 rebounds og 3 assists pr. kamp. Derudover er han rigtig atletisk og underholdende at se spille.

Scoringer og øvrige stats er derudover rigtig godt fordelt blandt spillerne i CEZ Nymburks brede og kvalitetsrige spillertrup. Tjekkerne Pavel Pumprla, Petr Benda og Vojtech Hruban får meget spilletid er alle virkelig gode spillere i nøgleroller på holdet. Amerikanerne Diamon Simpson og Anthony Meier snitter også solide minutter og forvalter disse godt. Alt sammen er med til at gøre Nymburk rigtig svære at spille imod. Særligt den brede trup som gør at holdet altid har 5 friske spillere i aktion gennem alle kampene og gør dem svære at forberede sig på.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by