thomas_laerke-w420

Games | 2017-01-25

Bakken Bears vs. BANVIT (TYRK.)

Flot debut til Williamson – nederlag mod Banvit

Det blev til et nederlag i den sidste kamp i gruppespillet i Basketball Champions League. Bears tabte til det tyrkiske storhold Banvit i en kamp, der var afgjort allerede i første periode.

Tyrkerne bragte sig foran 10-0 og senere 17-2 og så handlede det ikke så meget om at finde vinderen, men mere om at få spillet til at glide. Det lykkedes aldrig rigtigt for Bears i første periode, som Banvit vandt 23-8.

I anden periode startede Bears fint og hjemmeholdet skar den tyrkiske føring til at være på 8 point (30-22), men en tyrkisk time out fik rettet op på tingenes tilstand og den spænding der var på vej ind i kampen blev elimineret med syv ubesvarede point af Banvit. Tyrkerne førte 46-26 ved halvlegspausen.

Den nye bjørn, John Williamson, fik en rigtig fin debut med 21 point, men heller ikke han kunne forhindre Bears i at blive hægtet af. Heldigvis for hjemmeholdet blev anden halvleg mere lige end de første 20 minutter havde været, men det blev ved en kosmetisk reducering af scoren, da Bears vandt fjerde periode efter virkelig godt angrebsspil af Thomas Lærke. Lærke sluttede på 17 point, alle scoret efter halvlegspausen.

Banvit slutter puljen på andenpladsen og er kvalificeret blandt de otte hold, der kvalificerer sig direkte til anden runde af playoffs i Basketball Champions League. Bears kan koncentrere sig om den danske Basketliga, der fortsætter med et topopgør på torsdag i Horsens.

 

Kampens resultat:

68-92

Dato:

onsdag 25. januar 2017

Tid:

20:00

Arena:

CERES ARENA

Se statistikken

Tyrkisk hold på mission til Aarhus

Det tyrkiske tophold Banvit kommer til Aarhus på en mission: Holdet kan med en sejr i Aarhus sikre sig kvalifikation til anden runde af Basketball Champions League-slutspillet. Og alle våben er med i Aarhus – også en spiller, der i sommer blev draftet til NBA samt næsttopscoreren i den tyrkiske liga.

For Bakken Bears forventes kampen at give debut til den amerikanske forward John Williamson, der er hentet ind fordi Bears-topscorer fra sidste sæson, Michel Diouf, har hentet sig en alvorlig skulderskade, der holder den lange senegaleser ude i hvert fald i de kommende to måneder.

For Bakken Bears gælder det om at slutte eventyret i Basketball Champions League godt af – Bears har spillet 16 europæiske kampe henover 17 uger fra 4. oktober og til nu, og der kan ikke herske tvivl om at  der har været tale om niveaustigning i forhold til tidligere europæiske eventyr. Det kan fx illustreres ved at kigge på Banvits styrke. Tyrkerne er på en delt tredjeplads i den tyrkiske BSL-liga, en sejr efter Euroleagueholdene Fenerbahce og Anadolu Efes, a point med Besiktas og Euroleague-mandskabet Darussafaka (der i øvrigt har den tidligere Cleveland og dermed LeBron James-træner David Blatt som ansvarlig) samt to sejre foran endnu et Euroleague-mandskab, Galatasaray.

Topscorer for Banvit er Jordan Theodore, der snitter 19,8 point i den tyrkiske liga – kun 0,1 point fra ligaens topscorer Shannon Shorter. Theodore kom til Banvit efter i sidste sæson at have spillet hos Fraport. I december fik Banvit tilgang af Furkan Korkmaz, der i sommer blev draftet i første runde af Philadelphia 76ers. Der venter givetvist Korkmaz en stor karriere i NBA – men først skal der hår på brystet i Banvit. Kortmaz er udlejet fra Anadolu Efes, der i bytte har lejet Can Maxim Mutaf, der i øvrigt var topscorer (26 p) i den første kamp mod Bakken Bears.  Næstmest scorende var litauiske Gediminas Orelik, der scorede 25 point, mens polske Damian Kulig scorede 16. Amerikanske Jeremy Chappell scorede 10 point og supplerede med 8 rebounds og 8 assists i en kamp, som tyrkerne vandt 99-82, men hvor Bears fulgte med indtil et stykke ind i fjerde periode.

De  fem gruppevindere og de tre bedste toere går direkte til 1/8-finalerne, mens de øvrige toere, alle puljernes nummer tre og fire samt de fire bedste femmere skal spille 1/16-finaler. Banvit ligger lige nu nummer to i puljen og kan med en sejr over Bakken Bears ikke overhales af de tjekkiske mestre, Nymburk, der i sidste runde møder Helios Suns fra Slovenien. Og Banvit vil med en andenplads i gruppen være sikre på at gå videre som en af de tre bedste treere. Omvendt kan Banvit overhale AS Monaco og vinde puljen i tilfælde af sejr i Aarhus og nederlag til AS Monaco hjemme mod græske Aris. I den sidste kamp i gruppen spiller Fraport fra Tyskland og Nahariya fra Israel en direkte duel om femtepladsen og muligheden for at snige sig med til playoffs.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by