thomas_laerke-w420

Games | 2017-02-19

Bakken Bears vs. SISU

SEJR EFTER INTENS KAMP

Bears måtte kæmpe hårdt for sejren i søndagens Basketliga-kamp mod SISU. Kampen var lige indtil de sidste minutter af tredje periode og indtil ligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 15 point på fire minutter i de sidste minutter af perioden. Med sejren på 102-82 er Bears kun to point efter Horsens IC på førstepladsen i ligaen, og Bears har en kamp i hånden i forhold til de sydlige naboer.

Første periode startede lige med meget lidt forsvar og to meget velskydende hold. Bears ramte fem treere i første periode alene, mens SISU nærmest havde frit spil til at lægge layups i kurven. Mønstede fortsatte i anden periode, men hvor Bears havde taget teten i de første ti minutter var det nu SISUs tur i de efterfølgende ti, som udeholdet vandt 24-15.

En skarp Baru Adjehi gjorde ondt på Bears i starten, men den helt store SISU-profil i de første 20 minutter var Anders Haas, der scorede 19 point i første halvleg. Desværre for udeholdet scorede han slet ikke efter pausen. For Bears var scoringerne fint delt ud – hele ni spillere scorede i første halvleg.

Mønsteret fra anden periode fortsatte dybt ind i tredje periode, hvor SISU var i teten og truede med at løbe fra SISU. Kyle Dranginis bragte SISU foran 65-59, men efter et Mike Gesell straffekast tog DeVaughn Akoon-Purcell over. Han scorede 19 point i tredje periode, heraf 15 i de sidste fire minutter. Det blev starten på et 27-4 run, hvor Bears ændrede stillingen fra 68-69 til 95-73. Herefter blev profilerne pillet ud og de sidste minutter blev afsluttet med let faldende intensitet og koncentration.

Kampen var en af sæsonens bedste i Vejlby-Risskov Hallen med virkelig høj intensitet og ekstremt højt tempo. DeVaughn Akoon-Purcell sluttede – foruden 8 rebounds – kampen med 31 point på knap 25 minutter – dermed har han i uge 7 sat 91 point på tavlen i tre kampe! Mike Gesell scorede 15 point, som han supplerede med 7 assists, mens Adama Darboe scorede 13 point, tog 6 rebounds og havde 5 assists.

Anders Haas scorede 19 point, mens Kyle Dranginis scorede 18 point.

SISU spiller næste gang næste søndag, når Næstved kommer på besøg til en meget kamp om tredjepladsen. Bears spiller torsdag på hjemmebane mod Horsens IC og samme hold er modstander igen på søndag. De to kampe kan meget vel afgøre førstepladsen i grundspillet i Basketligaen.

 

Kampens resultat:

102-82

Dato:

søndag 19. februar 2017

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Revanchejagt mod SISU

For 147. gang tørner dansk basketballs to vindende hold, SISU og Bakken Bears, sammen og for første gang i mange år, er der tale om et på forhånd helt åbent opgør.

Efter Bears vandt 26 kampe i træk fra efteråret 2009, tabte aarhusianerne i starten af januar i Gentoftehallen mod SISU, og det blev starten på en voldsom opblomstring for hovedstadsholdet. SISU har i de seneste kampe vundet stort i Svendborg og slået Horsens IC hjemme.

SISU ligger i skrivende stund på sjettepladsen og kan med en sejr i Aarhus komme på 11 sejre og dermed være a point med tre andre hold på en delt tredjeplads. Svendborg, Hørsholm og Næstved har nemlig alle 11 sejre.

Omvendt kan Bears med en sejr teoretisk sikre sig en plads i top to og dermed hjemmebanefordel i kvart- og evt. semifinaler.

Bears afslutter en hård uge, der startede søndag med sejr hjemme over Stevnsgade. Tirsdag og torsdag blev det til sejre på udebane over hhv Svendborg og Næstved. SISUs uge har været lige så god – sejre lørdag i Svendborg (94-68) og torsdag hjemme mod Horsens IC (91-86).

SISUs profiler er amerikanerne Tanner McGrew (17,0 point og 11,0 rebounds) og Kyle Dranginis (16,1 point, 6,5 rebounds og 4,3 assists – 40,0 % på treere). Den nye amerikaner Derrick Wilson er startet blændende – han har scoret 15,2 point og skudt 53,3% fra treeren. Han supplerer med 4,8 rebounds og 3,4 assist. Topscorer for SISU er imidlertid dansker: Anders Haas snitter 17,1 point pr kamp. Ivorianske Baru Adjehi er en stor spiller, der scorer 12,8 point pr. kamp, som han supplerer med 7,3 rebounds, og er med til at give SISU rigtig god balance på holdet.

I Bearstruppen har over halvdelen af spillerne været væk med influenza, men situationen synes at have stabiliseret sig, og nu er det kun de to langtidsskadede Michel Diouf og John Williamson, der er ude. Ingen af de to er med i kampen mod SISU eller de to hjemmekampe mod Horsens IC i næste uge.

Der er tip off kl. 14.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by