thomas_laerke-w420

Games | 2017-02-23

Bakken Bears vs. Horsens IC

SEJR TIL HIC EFTER FLOT COMEBACK

Hele 18 turnovers i anden halvleg kostede dyrt og medførte, at Bears satte en komfortabel føring over styr i topopgøret mod Horsens IC. HIC vandt 94-90 og der venter nu en fantastisk spændende revanchekamp på søndag i Vejlby-Risskov Hallen. HIC kan med en sejr mere eller mindre sikre sig den endelige førsteplads i grundspillet, mens Bakken Bears med en sejr kan bringe sig i pole position inden de sidste kampe.

Første del af første periode var helt lige. For begge hold var scoren fint spredt ud og HIC hang på til 18-19 inden Bears sluttede flot af og scorede 11 ubesvarede point i de sidste to minutter af perioden. I anden periode fortsatte mønsteret og Bears nåede foran hele 46-29 og 50-31 inden perioden sluttede 53-35. Havde man ikke de øvrige indbyrdes kampes rutscheture i den mentale bagage, ville det have lignet en afgjort kamp. DeVaughn Akoon-Purcell og Thomas Lærke havde scoret hhv 17 og 14 point for Bears, mens Dan Trist havde sat 10 point på tavlen for gæsterne.

I tredje periode spillede HIC mere aggressivt og fik presset Bears til turnovers. Hele 13 stk havde Bears i perioden. Udeholdet fik skåret Bearsføringen til 10 point (60-50) midt i perioden, men Bears fik sikret sig lidt luft, da holdet – trods en stribe missede straffekast – kom på 69-52. De forsvarende mestre sluttede dog bedst med et 11-0 run og fik reduceret til 63-69 inden starten på sidste periode.

Endnu engang fik Bears øget føringen, så holdet kom foran med 13 midt i fjerde periode (83-70). Herfra stod der dog kun HIC på programmet. Ti point på under to minutter og selvom topscorer Akoon-Purcell satte et straffekast, var det en begrænset trøst for Bears, eftersom HIC fulgte op med otte ubesvarede point. Thomas Lærke satte en treer til 87-88 med 24 sekunder igen, men Bears lykkedes ikke med selv at score og HIC kunne vinde kampen fra straffekastlinjen. Således fik det kun kosmetisk betydning at Akoon-Purcell satte en treer – sin 36. point – i kampens sidste sekund.

Udover at blive topscorer var Akoon-Purcell også – sammen med Nicolai Iversen – hjemmeholdets bedste rebounder med 11 stk. Næstmest scorende var Thomas Lærke med 25 point. Akoon-Purcell og Lærke scorede således 61 af bjørnenes 90 point og tog 40 af holdets 71 afslutninger!

Lawrence Alexander scorede 20 point for vinderne, mens Iffe Lundberg scoede 18. Han supplerede med 11 rebounds.

Bears tog flest rebounds (45-40), havde de bedste scoringsprocenter (46 -44) fra gulvet og havde klart flest assists (22-14). Men antallet af turnovers var afgørende, her havde Bears 26 imod 13 fra HIC.

HIC har nu fire point forspring til Bears (HIC har 20 sejre og 4 nederlag – mens Bears har 18 sejre og 4 nederlag). Horsens har tre indbyrdes sejre og Bears og vil derfor slutte øverst i tilfælde af pointlighed mellem parterne. Bears skal altså vinde søndag, når holdene igen mødes i Vejlby-Risskov Hallen og selv med en sejr, kræver det, at holdet ikke taber yderligere i denne sæsons grundspil, hvis førstepladsen skal hjem.

Fælles for alle fire kampe (inkl en pokalkamp) imellem de to hold i denne sæson er – udover at Horsens har vundet alle gangene – at det ene hold har været stort foran undervejs og at kampene har været tætte til sidst. HICs sejre har været på 1, 4, 5 og 6 point.

Tip off søndag er kl. 14.00 – det bliver et brag af en kamp!

 

Kampens resultat:

90-94

Dato:

torsdag 23. februar 2017

Tid:

18:20

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TO TOPKAMPE VENTER

Basketligaens grundspil nærmer sig sin afslutning og der er spænding om alt andet end hvem der slutter på ottendepladsen. Første- og andenpladsen fordeles mellem de forsvarende DM-guld- og sølvvindere, Horsens IC og Bakken Bears.

For HIC resterer der fem kampe, mens Bears skal spille syv kampe inden grundspillet lukkes ned den 16. marts og fire dage senere afløses et DM-kvartfinalerne. HIC er to point foran Bears, mens hvis bjørnene vinder de udsatte kampe, går holdet forbi Horsens. Derfor kan topopgørene i Basketligaen torsdag og søndag blive særdeles afgørende for slutstillingen.

Horsens IC har vundet begge de første to opgør i Basketligaen, og – kombineret med at HIC også slog Bears ud af pokalsemifinalene og at Bakken Bears har revanche til gode fra sidste sæsons DM-finaler – de sydlige naboer har derfor overhånden. Hvis to hold slutter a point, afgøres slutplaceringen af de indbyrdes kampe, og her er HIC selvsagt bedst lige nu. Derfor er presset på Bears, der kan give sig selv en stor fordel ved at vinde de indbyrdes kampe. Hvis holdene hver vinder en af de indbyrdes kampe, kan Bears afgøre at holdet slutter øverst ved at vinde de resterende kampe, men med et svært program i de kommende uger, er det bestemt ikke givet, at det kommer til at ske.

Horsens spillede så sent som tirsdag aften, hvor holdet tabte til Svendborg Rabbits. Bears har haft pause et par dage længere, og spillede senest søndag, hvor et tæt program med fire kampe på en uge blev afslutttet med en sejr over SISU.

Bears har stadig de langtidsskadede Michel Diouf og John Williamson ude. Begge har fremgang i genoptræningen, men er et stykke fra at kunne spille.

Horsens IC har på det seneste undværet Myles Mack, men han forventes tilbage til søndagens kamp.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by