thomas_laerke-w420

Games | 2017-02-28

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

GODT FORSVAR GIVER SEJR I NÆSTVED

25 point. Det var hvad Næstved scorede i anden halvleg, og det var nøglen, der gjorde, at Bears kunne hive en sejr hjem i Arena Næstved. Bjørnene vandt 73-65 og bevarer dermed presset på HIC, der vandt en storsejr på 111-91 over Randers Cimbria. Bears er fortsat to point efter HIC, men har spillet to kampe færre.

De to hold fulgtes ad til stillingen 10-11, men så gik Team Fog på et 9-0 run. Eric Palm ramte en treer, der fik udeholdet med igen. Føring til et tændt hjemmehold på 24-18 efter en første periode, hvor Næstved dominerede reboundspillet fuldstændigt (13-7). En velspillende Kristjan Kitsing åbnede anden periode med en treer, og Bears fik stabiliseret forsvaret og reboundspillet. Kitsing sluttede med to scoringer, der gjorde at bjørnene var i kontakt ved pausen. 40-35 førte Næstved.

Bears fik langt bedre fat i både forsvar og rebounds efter halvlegspausen, mens det stadig kneb med at ramme i angrebet. Bears åbnede tredje periode med at score periodens første syv point – fem af Kitsing og to af Gesell. Time out til Næstved for at stabilisere og det lykkedes. DeVaughn Akoon-Purcell ramte en treer til 45-41, mens Næstved svarede igen med et 7-0 run – inden Bears scorede fem point i træk. En meget velspillende Morten Sahlertz ramte en treer i slutningen af perioden – 55-52 til Bears.

Fjerde periode blev meget intens, men holdene ramte stadig ikke meget. Moritz Lanegger scorede periodens første point efter mere end to minutter, men syv point i træk af Bears inkl. en treer af Eric Palm gav et fint forspring på 62-54.

Kampen var imidlertid langt fra slut. Næstved – anført af Philip Hertz – svarede igen med at score otte point i træk og med fire minutter igen var kampen lige (62-62). Kitsing, der havde siddet ude med fire fejl, ramte en treer og Akoon-Purcell satte to straffekast, der skaffede et lille hul. Næstveds Earnest Ross fik scoret igen, men Akoon-Purcell var virkelig stærk i slutfasen, og han scorede bjørnenes sidste otte point. Sejr på 73-65.

Mest scorende var DeVaughn Akoon-Purcell (23 point), mens Kristjan Kitsing scorede 15. Eric Palm scorede otte point, og Morten Sahlertz 7, som han supplerede med 6 rebounds. Chris Christoffersen scorede 6 og tog 7 rebounds.

Næstveds Phillip Nolan scorede 20 point, mens Earnest Ross scorede 14, som han supplerede med 9 rebounds.

Bakken Bears har nu en uges pause til næste kamp – hjemmekampen mod Stevnsgade den 7. marts.

 

Kampens resultat:

65-73

Dato:

tirsdag 28. februar 2017

Tid:

18:40

Arena:

Næstved Hallerne

Se statistikken

FOROMTALE: SVÆR KAMP I ARENA NÆSTVED

De seneste dage har budt på både nederlag og sejr imod topholdet Horsens IC, og det betyder, at Bakken Bears selv kan afgøre om holdet skal vinde grundspillet. Hvis det skal lykkes, skal Bears vinde sine resterende fem kampe, eller – i tilfælde af at Horsens IC taber kampe – må Bears i hvert fald ikke tabe flere end Horsens IC.

Tirsdag gælder det femtesidste kamp – en svær udekamp mod pokalmestrene fra Team Fog Næstved. Sjællænderne har været udfordrede efter at have mistet Cheikh Sane. Sane var en af ligaens bedste reboundere, men måtte forlade det sjællandske hold efter en batalje i forbindelse med en træning. Efter Sane forlod Næstved er det blevet til en sejr (den første kamp, over Svendborg Rabbits), men siden nederlag i de seneste fire kampe (mod HIC, Bears, Hørsholm og SISU).

I Sanes fravær har de to store Phillip Nolan og Patrick Onwenu virkelig steppet deres spil op. Sidstnævnte er 10/19 på 3ere i de seneste tre kampe og Nolan har scoret sine to højeste pointtal (26 og 22) i kampene efter Sanes exit. Næstveds største profil er dog Earnest Ross, der er holdets mest scorende, bedste rebounder og er den på holdet med mest x-faktor.

Lige nu ligger Næstved på femtepladsen med 11 sejre i 24 kampe, a point med SISU, der dog har spillet en kamp mere. Foran ligger Svendborg og Hørsholm med 13 sejre, og skal Næstved indhente et af de to hold, skal der nogle sejre i bogen.

Bears må fortsat undvære skadede John Williamson og Michel Diouf.

Der er tip off i Arena Næstved kl. 18.40.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by