thomas_laerke-w420

Games | 2017-03-09

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

REFERAT: IMPONERENDE SEJR TIL BEARS

Det blev en imponerende stor sejr til Bakken Bears i tv-kampen mod Svendborg Rabbits. Bears vandt 109-74 efter en fantastisk første halvleg, som bjørnene vandt 64-36. Hele 10 spillere scorede mindst 7 point.

Bears stillede op uden de to skadede Michel Diouf og John Williamson. Derudover spillede Keane Thomann ikke på grund af en mindre skade. Rabbits manglede Mathias Kelly.

Kampen startede ganske lige. Efter knap fire minutter blev Stefan Bonneau – ved stillingen 9-9 – idømt sin anden fejl og blev udskiftet med den argentinske bronzevinder Antonio Porta. Det blev startskuddet til et større Bearsrun, og da Porta 4½ minut senere blev udskiftet – tilsyneladende med en ankelskade – var Bears foran 33-15. Bears førte 37-17 efter de første ti minutter.

I anden periode fortsatte Bears med at mase på, uden den helt samme effektivitet. Svendborgs point blev primært scoret af den dygtige guard Stefan Bonneau, der sluttede første halvleg med 12 point, en tredjedel af sit holds score. For Bears var Kristjan Kitsing rigtig velspillende og blev kun scoringsmæssigt overgået af Mike Gesell, der scorede 12. Bjørnene førte 64-36 ved halvlegspausen.

Efter halvlegspausen var Svendborg i førersædet. Bonneau scorede ti point og var en af de væsentlige årsager til at Rabbits faktisk vandt perioden 25-18. I fjerde periode satte Bears bilen i femte gear og fik genstartet det aggressive forsvarsspil. Det medførte en del fastbreaks og følgelig periodesejr på 27-13.

Kitsing blev topscorer med 16 point, mens Mike Gesell supplerede med 14. 10 af de 11 spillede, der kom på banen scorede mindst 7 point. Ingen af bjørnene spillede mere end 25 minutter. For Rabbits scorede Bonneau 27 point.

Statistisk set var reboundspillet næsten lige – Bears vandt 42-40, men Bears klart vandt assist-konkurrencen (32-9) og havde færrest turnovers (7-20).

Sejren var bjørnenes 22. i 26 kampe – Bears er dermed a point med Horsens IC, der dog har brugt yderligere end kamp på at nå det antal.

Bears spiller igen mandag (Næstved, hjemme) inden grundspillet afsluttes torsdag (Hørsholm, ude). HICs sidste opgave er torsdag ude mod SISU.

Rabbits holder fat i fjerdepladsen, men kan ikke længere gå forbi Hørsholm på tredjepladsen. Omvendt er der pres nedefra fra Næstved, der stadig kan overhale Rabbits. Kaniner mangler dog Stevnsgade i sidste kamp, og har derfor gode chancer for at slutte i top 4.

 

Kampens resultat:

109-74

Dato:

torsdag 09. marts 2017

Tid:

18:20

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TORSDAGS-KLASSIKER

Bakken Bears mod Svendborg Rabbits – en klassiker i dansk basketball, og i sin marts 2017-udgave en kamp i slutspurten om at have det bedst mulige udgangspunkt til playoffs.

Bears skal vinde for at holde presset på Horsens IC. Hvis Bears taber, bliver det umuligt at vinde grundspillet med mindre Horsens IC taber til SISU i sidste spillerunde. Svendborg vil med en sejr være meget tæt på at sikre sig i en plads i grundspillets top fire, hvilket betyder hjemmebane i kvartfinalerne.

I de tre første kampe i denne sæson er det blevet til bjørnesejr. Bears vandt hjemme i oktober (101-86) og på Fyn i december (75-41) og februar (97-85). Der har dog været spænding i to af de tre kampe, og der er bestemt ikke noget givet i forhold til at det fjerde opgør ender som de tre første.

I modsætning til tidligere sæsoner har Rabbits et mere komplet hold og en bredere bænk. Derfor er det også forunderligt, så langt der har været mellem de bedste og de svageste præstationer. Rabbits har slået Horsens IC to gange i denne sæson – som det eneste hold, men alligevel er det blot blevet til 13 sejre i 26 kampe.

Profilerne er den argentinske OL-bronzevinder Antonio Porta, der på sine bedste dage er Basketligaens bedste spiller, den lille amerikanske guard Stefan Bonneau, den erfarne forward fra Cameroun, Nana Harding, den atletiske amerikaner Cameron Jones og den store atlet Darious Lee Moten. Rabbits har aldrig haft så meget bredde, så navne som Amadou Zaki, Axel Karason, Claus Magaard, Mathias Seilund, Alexander Bak og Mathias Kelly skal også nævnes – alle spillere, der kan være afgørende for resultatet.

Bears er fortsat uden skadede Michel Diouf og John Williamson – begge har været ude i længere tid, og ingen af dem forventes tilbage i løbet af grundspillet. Chris Christoffersen var roteret ud af Bearstruppen i tirsdagens sejr over Stevnsgade, men forventes tilbage til torsdagens tv-kamp mod Rabbits.

Der er tip off kl. 18.20 – kampen spilles i Vejlby-Risskov Hallen og kan alternativt følges på TV2 Sport.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by