thomas_laerke-w420

Games | 2017-03-20

Bakken Bears vs. Stevnsgade SuperMen

NY PLAYOFFS-REKORD

Bakken Bears vandt den første kvartfinalekamp imod et Stevnsgadehold, der manglede holdets topscorer David Champagnie. Bears afgjorde kampen i første periode der blev vundet 28-5, og derfra var det kun derudad – sejr på 117-60! Sejren var den største playoffssejr til Bears nogensinde.

Det var med Mike Gesell og Thomas Lærke i hopla at Bears tog hul på slutspillet. Thomas Lærke ramte hele fem trepointscoringer og Mike Gesell scorede otte point og så var Bears foran 23-1! Filip Rajovic var ene mand om at score i første periode – han nåede fem, mens Bears-duoen Gesell og Lærke blev suppleret af John Williamson, der scorede fem point i sit comeback.

Stevnsgade åbnede med at score de første fire point, men så scorede Bears 19 point i træk og Bears var foran 47-9! Stevnsgade kæmpede bravt og vandt også resten af anden periode, men savnet af topscorer Champagnie var for stort. Bears gik i tredje periode på et 21-0 run og i fjerde periode sluttede Stevnsgade med at ramme trepointscoringer i holdets sidste fem angreb! Således scorede udeholdet 26 point i sidste periode.

Sejren på 57 point var den største i klubbens playoffshistorie og overgik den hidtidige rekord fra 1999 med fire point – dengang også over Stevnsgade.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der satte 19 point på tavlen, mens Eric Palm scorede 16 point. For Stevnsgade scorede Rajovic 22 point.

Kamp to spilles fredag kl. 19.00 i Nørrebrohallen, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampens resultat:

117-60

Dato:

mandag 20. marts 2017

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS MØDER STEVNSGADE I KVARTFINALE

DM-slutspillet starter mandag og for ligaens vinderhold, Bakken Bears, gælder det en kvartfinaleserie mod Stevnsgade SuperMen. Kvartfinalerne spilles bedst af fem kampe, når hold har vundet tre kampe, er holdet i semifnalerne, hvor vinderen af opgøret mellem Næstved og Svendborg venter.

Stevnsgade vandt blot 2 ud af 28 kampe, men holdet sluttede grundspillet med en højst overraskende sejr i Svendborg mod et fynsk hold, der med nederlaget mistede hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. Stevnsgades første sejr var på hjemmebane over Randers Cimbria.

De største profil hos SuperMen er amerikanske David Champagnie, der er nummer syv på topscorerlisten med 16,0 point pr. kamp, mens han i reboundspillet er den næstbedste spiller i ligaen med 10,4 pr. kamp. Øvrige profiler er den tidligere Næstved- og Hørsholmspiller Filip Rajovic (12,5 point pr. kamp), der har præsteret sine to scoringsmæssigt klart bedste kampe i Vejlby-Risskov Hallen, hvor han scorede 29 og 24 point samt Jesper Sandager (15,5 point pr kamp).

Ud over den fine afslutning på grundspillet med sejren i Svendborg og en del tætte kampe, skal Stevnsgade finde statistiske opmuntringer i at holdet har næstfærrest mistede bolde i Basketligaen. Stevnsgade har 12,7 turnovers pr. kamp (Bears 13,2 på tredjepladsen), mens HIC fører den statistik med 11,5. Til gengæld har Stevnsgade ligaens dårligste procenter, når holdet så rent faktisk får afsluttet – både på 2- og 3-pointskud.

Bears og Stevnsgade har mødt hinanden fire gange i denne sæson. Midt i november vandt Bears 108-87 i Nørrebrohallen, mens det samme sted mellem jul og nytår blev til en Bearssejr på 90-58. I Vejlby-Risskov Hallen vandt Bears en tæt kamp midt i november (90-81), mens Bears for blot to uger siden vandt 118-81.

De to hold mødtes også i DM-kvartfinalerne 2015/16 efter holdene var blevet nummer to og syv i grundspillet. Dengang vandt Bears 3-0 efter tre sikre sejre.

Kvartfinale 1, 3 og evt. 5 spilles mandage (18.30) i Vejlby-Risskov Hallen, mens Stevnsgades hjemmebanekampe spilles fredage i Nørrebrohallen.

 

Køb dine billetter her

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by