thomas_laerke-w420

Games | 2017-04-06

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

BEARS VINDER EFTER RIGTIG PLAYOFFSKAMP

Den første DM-semifinale blev præcis som en slutspilskamp skal være. Intens, spændende, og periodevist godt spil – med flotte detaljer og dumme turnovers blandet godt sammen. Bakken Bears vandt 95-79 og fører dermed semifinalerne inden serien flytter sig til Svendborg mandag.

Første periode var med Rabbits i teten. Fynboerne bragte sig foran 8-0 inden et tilsyneladende nervøst spillende Bearshold fik scoret – en velspillende Nicolai Iversen scorede hjemmeholdets første tre point inden topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede de efterfølgende fem, men samlede også to fejl op – ligesom point guard Mike Gesell. Svendborg fortsatte og nåede foran 17-8 inden Morten Sahlertz ramte en treer og på en god afslutning af især Eric Palm fik reduceret til 17-19. Svendborgs mest scorende spiller i første periode var Antonio Porta, der virkelig var kommet for at spille.

I anden periode stemplede Rabbits’ store spiller Amadou Zaki ind. Han havde afgjort overhånden i de store spilleres kamp i kampen, og var sammen med Porta årsagen til at Rabbits holdt sig inde i kampen. For Bears startede Eric Palm flot, men det lykkedes Bears at skabe et hul før Akoon-Purcell og Darboe ramte en treer. Zaki scorede de sidste to point så Bears førte 45-37 efter 20 minutter.

I tredje periode var Svendborg igen bedst. Porta tiltrak sig mere og mere opmærksomhed og han scorede 7 point i perioden, mens Harding Nana scorede seks og var virkelig farlig i anden halvleg. Rabbits vandt periode tre 22-18 og Bears førte derfor blot 63-59 inden de sidste ti minutter.

DeVaughn Akoon-Purcell, hvis kontraktforlængelse blev annonceret kort inden kampstart, havde holdt sig i baggrunden i tredje periode, men i fjerde stemplede han ind. Han scorede de første fem Bears-point, mens Nana scorede de første otte for Rabbits. John Williamson stemplede imidlertid ind og scorede syv point, da kampen knækkede. Med et and-one play gjorde han det til 83-67 med tre minutter igen. Porta nåede at score en treer inden han fejlede ud, og Rabbits kom aldrig tættere på end 10 point (89-79) inden Bears sluttede med at scorede de sidste seks point.

Akoon-Purcell scorede 20 point, men Williamson scorede 14 og Nicolai Iversen 13. Michel Diouf scorede 10 point og tog 12 rebounds. For Rabbits scorede Antonio Porta 21 point, som han supplerede med seks rebounds og tre assists. Nana Harding scorede 19 point og tog 7 rebounds.

Kamp to spilles mandag i Svendborg – og kan ses på TV2 Sport.

Kampens resultat:

95-79

Dato:

torsdag 06. april 2017

Tid:

18:20

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

DM-SEMIFINALER STARTER TORSDAG

DM-semifinalerne, der spilles bedst af fem, starter torsdag. De forsvarende mestre fra Horsens IC spiller imod SISU, der mandag aften vandt den femte kvartfinale mod Hørsholm, mens Bakken Bears og Svendborg Rabbits mødes i den anden semifinale. De to sidstnævnte hold vandt begge deres kvartfinalerne i tre kampe over hhv. Stevnsgade og Næstved.

Det er første gang siden 2012/13-sæsonen at de to hold mødes i slutspillet. Mødet i 2012/13 afsluttede en serie på syv sæsoner i træk, hvor holdene mødtes i DM-finalerne. Ud over de syv finaleserier mødtes holdene i DM-semifinalerne i 2004/05 og i DM-kvartfinalerne i 2002/03. Så det er altså tiende gang holdene krydser klinger i DM-slutspilssammenhæng.

I indeværende sæson har holdene mødt hinanden fire gange. Det er blevet til fire relativt sikre Bearssejre. Det hører dog med til historien, at det er et helt andet Rabbits-hold der er mødt frem til slutspillet end det haltende hold, der afsluttede grundspillet, kulminerende med et nederlag i sidste runde hjemme mos Stevnsgade.

Rabbitsholdets omdrejningspunkt er den argentiske OL-bronzevinder Antonio Porta. Han er styrmanden på holdet og det er Porta, der definerer hvor meget Svendborg er på. Slutspilstid er imidlertid Porta-tid, og troldmanden har været afgørende i de tre kvartfinalekampe mod Næstved, hvor han snittede 17,0 point og 8,3 assists pr kamp (hhv 9,7 og 3,3 i grundspillet). I de knap 30 minutter Porta har spillet, har Rabbits vundet med 17 point!

Udover at Porta virkelig har steppet op i slutspillet, er en anden væsentlig ændring at Rabbits har indsnævret rotationen meget. Flere spillere spiller betydeligt mindre i playoffs i forhold til i grundspillet.

Udover Porta er profilerne for Rabbits topscorer Stefan Bonneau, forward Harding Nana samt den atletiske store spiller Darious Lee Moten. Også Cameron Jones har været en profil i løbet af sæsonen, men hans spilletid er styrkdykket fra at spille 24 minutter i gennemsnit i grundspillet til 9 minutter i playoffs.

Også holdets mest scorende dansker Alexander Bak har set sin spilletid dale. Fra cirka 22 minutter i grundspillet til knap 9 minutter i playoffs. De øvrige danske profiler er Mathias Seilund og Claus Magaard.

Holdets største spiller, Amadou Zaki, er en tredje spiller, hvis spilletid er faldet betragteligt. Fra 19 minutter i grundspillet til 4 minutter i slutspillet.

Den islandske forward Axel Karason har været en profil i slutspillet. Islændingen har taget 7,3 rebounds pr. kamp i kvartfinalerne og Svendborg vandt i de knap 24 minutter han spillede i gennemsnit mod Næstved med over 10 point pr kamp.

Bears har hele holdet klar til kamp og efter ti dages kamppause er det med garanti to meget tændte hold, der gør klar til at spille semifinaler. Kamp 1 vises på TV2 Sport – tip off er kl. 18.20.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by