thomas_laerke-w420

Games | 2017-04-10

Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears

BEARS FORAN 2-0

Bakken Bears tog med en sejr i Svendborg et gigantisk skridt imod DM-finalerne. Bears vandt 85-70 og fører dermed semifinaleserien 2-0. Kamp tre spilles torsdag kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Basketligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell åbnede med at score kampens første fem point, men herefter tog Svendborg over. Rabbits kom foran 6-5, senere 9-6, 11-8 og 13-10. Bears scorede således kun 10 point i de første syv minutter. Et godt indhop af Chris Christoffersen var dog med til at hjælpe Bears imod føring på 16-15 efter ti minutter.

I anden periode var det igen Rabbits, der var bedst. De fynske kaniner førte med op til fem point (25-20) undervejs. Perioden endte med en flot afslutning af Antonio Porta, der sluttede med at sætte en treer til halvlegsstillingen 37-36 efter to Bearstreere af Mike Gesell og Nicolai Iversen.

I tredje periode fik Bears overtaget i kampen på trods af en fin start af Alexander Bak, der spillede en flot kamp. Bak scorede hjemmeholdets første syv point i tredje periode. DeVaughn Akoon-Purcell, der havde scoret otte point i første halvleg, ramte to treere, der skabte et lille hul på 49-44 midt i halvlegspausen. Da Nicolai Iversen kort efter lavede et trepointsplay og Thomas Lærke ramte et lille skud, nåede Bears foran med otte. Akoon-Purcell satte kort efter to straffekast, og herefter var det Mike Gesells tur til et trepointspil, så Bears var oppe med 12. Et Svendborghold, som begyndte at se slidt ud sluttede bedst af anført af en virkelig godt spillende Harding Nana. 65-55 inden sidste periode.

Harding Nana startede også bedst i fjerde periode, hvor han scorede fem hurtige point. Amadou Zaki gjorde et fint indhop, og da Alexander Bak reducerede til 70-76 lignede det spænding. John Williamson, der spillede en flot kamp, scorede fire point og Svendborg gav mere eller mindre op da DeVaughn Akoon-Purcell ramte en treer på 24-sekunders buzzeren. Bakken Bears vandt med slutteligt kampen med 15 point.

John Williamson blev Bearstopscorer med 20 point, som han supplerede med 5 rebounds. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 19 point, mens Nicolai Iversen scorede 11. For Svendborg satte Harding Nana 23 point, mens Antonio Porta scorede 14 og Darious Lee Moten satte 10 point på tavlen og tog 11 rebounds.

Kamp tre spilles på torsdag kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen. Her kan Bears med en sejr kvalificere sig til DM-finalerne.

 

Kampens resultat:

70-85

Dato:

mandag 10. april 2017

Tid:

18:30

Arena:

Svendborg Idrætscenter

Se statistikken

FOROMTALE: MANDAG SPILLES KAMP 2

Bakken Bears og Svendborg Rabbits spillede torsdag et brag af en første semifinale og mandag spilles kamp to i en af dansk basketballs klassikere, når holdene mødes i Svendborg Idrætscenter. Bakken Bears levede op til favoritværdigheden og vandt kamp 1 – men på fynsk jord har bjørnene ofte haft problemer.

Med sejren på hjemmebane kan Bears tage til Fyn uden det helt store pres, men kan omvendt med en sejr virkelig tage et stort skridt imod DM-finalerne.

De fynske kaniner har en flot (nylig) historik i DM-slutspillet, hvor det er blevet til otte DM-medaljesæt siden 2005. I denne sæson har det flere gange set ud til at Rabbits har været tæt på død og begravet, men tendensen er, at de hver gang er kommet stærkere tilbage. Senest efter en skidt afslutning på grundspillet med nederlag i de tre sidste kampe afsluttende med et hjemmebanenederlag mod Stevnsgade. Næstved blev dog sikkert besejret i tre kampe i DM-kvartfinalerne.

Antonio Porta viste igen i den første DM-semifinale, at han er en klassespiller, der er nøglespiller i at løfte Svendborgs spil. Også den store, stærke Harding Nana spillede en flot første semifinalekamp. I forhold til kampene i grundspillet er flere spillere faldet betydeligt i spilletid: Cameron Jones, Mathias Seilund og Alexander Bak har haft langt mindre roller end i grundspillet, mens Amadou Zaki, der også har været i denne kategori i kvartfinalerne, fik fin spilletid i torsdagens kamp og også leverede en god indsats.

To bjørne døjer med småskader oven på torsdagens kamp: Kristjan Kitsing fik et trælår, mens Eric Palm har problemer med lysken.

Mandagens kamp starter kl. 18.20 og kan ses direkte på TV2 Sport.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by